Möte 2024-08-29
-
1
Val av justerare och godkännande av dagordning
-
2
Information från stadsdelsdirektören till sammanträden med Norra innerstadens stadsdelsnämnd år 2024
Stadsdelsdirektörens information till sammanträdet den 29 augusti 2024.
Bilagor
-
154kb Ladda ner dokument
-
-
Fem medborgarförslag som faller inom Norra innerstadens stadsdelsnämnds ansvarsområde har inkommit sedan den senaste redovisningen som behandlades på sammanträdet den 13 juni 2024. Förvaltningen föreslår att samtliga fem medborgarförslag överlämnas till förvaltningen för beredning. Två av medborgarförslagen berör samma tema och där föreslår förvaltningen samberedning.
Bilagor
-
152kb Ladda ner dokument
-
50kb Ladda ner dokument
-
95kb Ladda ner dokument
-
83kb Ladda ner dokument
-
266kb Ladda ner dokument
-
81kb Ladda ner dokument
-
-
Ärendet utgår.
-
Enligt Reglemente med allmänna bestämmelser för Stockholms stads nämnder får nämnden själv eller genom ombud föra stadens talan i alla mål och ärenden inom sitt ansvarsområde. Norra innerstadens stadsdelsnämnd har tidigare utfärdat rättegångsfullmakt till stadsledningskontorets juridiska avdelning. Under sommaren sker personalförändringar inom juridiska avdelningen på stadsledningskontoret. Ny rättegångsfullmakt behöver därför inhämtas.
Bilagor
-
115kb Ladda ner dokument
-
-
Norra innerstadens stadsdelsnämnd har fått Förslag till samlad strategi för kompetensförsörjning inom förskolan i Stockholms stad, KS 2024/580 på remiss för yttrande senast 30 augusti 2024. För att möta de utmaningar förskolans verksamhet står inför idag och även framåt fick förskolenämnden, i stadens budget 2023, i uppdrag av kommunfullmäktige att i samarbete med stadsdelsnämnderna och i samråd med kommunstyrelsen ta fram en samlad strategi för kompetensförsörjningen inom förskolan i Stockholms stad. Syftet med strategin är att säkerställa hållbara och långsiktiga förutsättningar för att stadens förskolor ska bemannas med efterfrågad kompetens i tillräcklig omfattning.
Förvaltningen ställer sig positiv till strategins helhetsgrepp avseende kompetensförsörjning i förskolan och ser många vinster med förskoleförvaltningens möjlighet till helhetsperspektiv och samordning. Förvaltningen lyfter dock några synpunkter, bland annat att strategin på ett tydligare sätt ska lyfta biträdande rektors roll och funktion samt att det kan finnas ett behov av att se över möjligheten att endast använda titeln barnskötare för de med adekvat utbildning. Vidare önskas ett tydligare jämställdhetsperspektiv i strategin samt en uttrycklig strävan och en genomtänkt strategisk ansats för en jämnare könsfördelning inom förskoleverksamheten.
Bilagor
-
Norra innerstadens stadsdelsnämnd har mottagit en remiss av Förskola i Stockholm 2023, för yttrande till kommunstyrelsen. Förskolerapporten, Förskola i Stockholm 2023, syftar till att ge en lägesbeskrivning av förskolan i staden oavsett regi, att ge stöd till stadsdelsnämndernas systematiska kvalitetsarbete och att beskriva resultatet av tillsynen i fristående förskolor. Av årets rapport framträder tre områden som behöver prioriteras för den framtida utvecklingen av förskolorna i kommunal regi; systematiskt kvalitetsarbete och nationell måluppfyllelse, tillgång till förskola och förberedelser för fortsatt utbildning samt personalens utbildningsnivå och förutsättningar för uppdraget. För fristående förskolor framträder liknande utmaningar som för de kommunala förskolorna gällande otydliga underlag för nationell måluppfyllelse. När det gäller övergångar mellan skolformerna visar tillsynens utredningar bland annat att de fristående förskolorna i större utsträckning behöver inkluderas i strukturerade dialoger mellan skolformerna.
Förvaltningen instämmer i de utvecklingsområden som förskoleförvaltningen redovisar i rapporten Förskola i Stockholm 2023. Förvaltningen lämnar en synpunkt om att vikten av att det finns legitimerade förskollärare i alla barngrupper hade kunnat betonas ytterligare i rapporten.
Bilagor
-
189kb Ladda ner dokument
-
147kb Ladda ner dokument
-
-
Exploateringsnämnden fick i Stockholms stads budget 2023 i uppdrag att revidera stadens markanvisningspolicy. Inriktningen för revideringen ska bland annat säkerställa översiktsplanens styrkraft och premiera projekt som bidrar till sociala värden och ekologisk hållbarhet.
Förvaltningen är positiv till förslaget till riktlinjer för markanvisning. Stockholms stora markinnehav gör markanvisningsprocessen till ett viktigt verktyg för att kunna uppnå stadens mål inom stadsutveckling, att bygga en attraktiv, hållbar, tät och levande stad. Flera stora stadsutvecklingsprojekt genomförs de närmsta åren, och därför är det viktigt att säkerställa översiktsplanens styrkraft i processerna för att dess mål ska kunna nås. Att riktlinjer för markanvisning följs, är en förutsättning för att områdesplanering, tillräcklig kommunal service och tillräckliga friytor i form av exempelvis rymliga förskolegårdar och gröna ytor förverkligas i stadsutvecklingen. Detta behöver säkerställas och prioriteras från den tidiga planeringen till genomförande.
Bilagor
-
170kb Ladda ner dokument
-
659kb Ladda ner dokument
-
-
Norra innerstadens stadsdelsnämnd har fått en remiss av Motion om ett modernt och tillgängligt föräldraskapsstödsprogram i grundskolan för yttrande till kommunstyrelsen. Andréa Hedin (M) konstaterar i sin motion att engagerade föräldrar och stark vuxennärvaro är viktiga komponenter i barn och ungas utveckling. Hon konstaterar vidare, att trots att Stockholms stad sedan många år har ett utvecklat arbete med föräldraskapsstödsprogram, når det inte tillräckligt många föräldrar. För att öka antalet deltagande föräldrar föreslås en modell där alla föräldrar erbjuds anpassade föräldraskapsstödsutbildningar i skolan. Utbildningarna ska genomföras av socialtjänsten i samverkan med skolans personal. Motionären föreslår att testa arbetssättet i ett pilotprojekt på utvalda högstadieskolor där det finns både rutiner och etablerad kontakt med socialtjänsten.
Förvaltningen ställer sig positiv till utökad samverkan med skolan vad gäller föräldraskapsstödprogram, men ställer sig frågande till om insatsen som föreslås sätts in för sent i barnens liv. Att fokusera på att erbjuda exempelvis ABC 3-12 år på universell nivå till föräldrar med barn i lågstadiet, kan vara ett bättre och mer effektivt sätt att använda stadens resurser. Vidare är förvaltningen tveksam till om dagens evidens- och manualbaserade föräldraskapsstödsprogram, som är anpassade för mindre grupper än skolklasser, kan användas på det sätt som motionären förslår. Eventuella konsekvenser och omarbetningar av programmens upplägg behöver utredas och utvärderas.
Bilagor
-
160kb Ladda ner dokument
-
172kb Ladda ner dokument
-
-
Norra innerstadens stadsdelsnämnd har fått en remiss av Motion om Namnge namnlös plats vid gamla Arkitektskolan, för yttrande till kommunstyrelsen. I motionen från Rasmus Jonlund (L) anförs att platsen framför gamla Arkitekturskolan som ligger mellan Karlavägen, Rådmansgatan och Uggleviksgatan, saknar namn. Motionären föreslår att platsen ska namnges efter Gunnar Henriksson, som under sin livstid bland annat var professor vid Kungliga Tekniska Högskolan, chef för dess byggnadskommittés arkitektkontor och huvudarkitekt för den nya Arkitekturskolan. Han var även, under drygt tio års tid, stadsarkitekt i Stockholms stad. Motionären anser att Henrikssons gärning är otillräckligt uppmärksammad och att Henriksson i sin person och gärning på flera sätt var en god representant för vår historiska och moderna stad.
Förvaltningen ser positivt på att namnge platser som saknar namn. Det underlättar orienterbarhet och kan även förstärka en plats identitet. Förvaltningen anser att såväl kvinnliga som manliga namn med anknytning till området och som bedöms vara hållbara över tid skulle kunna övervägas.
Bilagor
-
143kb Ladda ner dokument
-
752kb Ladda ner dokument
-
-
Norra innerstadens stadsdelsnämnd har fått en remiss av Motion om Matmarknad Stockholm – Mat är kultur för yttrande till kommunstyrelsen. Motionen har skrivits av Gabriel Kroon, Anders Lindman och Julian Kroon; samtliga (SD). Motionärerna föreslår att trafiknämnden i samråd med kulturnämnden och relevant stadsdelsnämnd ska ges i uppdrag att skapa en permanent matmarknad på ett av stadens geografiskt centrala områden.
Förvaltningen ser generellt positivt på initiativ som matmarknader och andra aktiviteter som bidrar till att aktivera och levandegöra staden för invånare och besökare. Det finns redan idag ett flertal matinriktade evenemang på olika platser i staden i form av marknader, torghandel och festivaler. Utöver de redan befintliga utomhusevenemangen av tillfällig karaktär finns food courts (samling av restauranger runt en gemensam serveringsyta) och inte minst stadens saluhallar som är inomhus och erbjuder permanenta matupplevelser året om, även under kalla årstider.
Motionärerna föreslår att staden ska ansvara för arrangemanget och säkerställa att deltagande aktörer lagar varierande maträtter av hög kvalitet. Förvaltningen ser att det skulle innebära organisatoriska utmaningar samt skulle kunna innebära juridiska utmaningar eftersom staden bland annat skulle konkurrera med befintliga arrangemang.
Bilagor
-
166kb Ladda ner dokument
-
106kb Ladda ner dokument
-
-
12
Remiss av Betänkandet - En statlig ordning med brottsförebyggande åtgärder för barn och unga (SOU 2024:30)
Norra innerstadens stadsdelsnämnd har fått en remiss av betänkandet En statlig ordning med brottsförebyggande åtgärder för barn och unga, för yttrande till kommunstyrelsen. I betänkandet föreslås att beslut om och uppföljning av individuella brottsförebyggande åtgärder till barn och unga bör regleras i en ny särskild lag. En ny statlig myndighet, Myndigheten mot ungdomskriminalitet (MUK), föreslås inrättas som ska kunna fatta beslut om individuella brottsförebyggande åtgärder till barn och unga.
Förvaltningen instämmer i att det är av stor vikt att vända den negativa utveckling där barn och unga involveras i allt allvarligare brottslighet. Arbetet behöver prioriteras och förvaltningen ser att det kan finnas fördelar med mer enhetlig styrning, uppföljning och större likställighet över landet. Förvaltningen ser dock ett antal utmaningar med utredningens förslag. Bland annat vad gäller den föreslagna inskränkningen av det kommunala självbestämmandet, samt de konsekvenser den korta tidsfristen socialnämnderna har att förhålla sig till förväntas innebära.
Bilagor
-
223kb Ladda ner dokument
-
-
Förvaltningsrätten i Stockholm har förelagt Norra innerstadens stadsdelsnämnd att yttra sig över inkommen överklagan av stadsdelsnämndens beslut från sammanträdet den 13 juni 2024, § 13, ”Skrivelse om möjliggörare för kriminella nätverk inom stadens verksamheter”, diarienummer NI 2024/459. Förvaltningen bedömer att klaganden inte anfört någon omständighet som innebär att beslutet strider mot lag eller annan författning och att överklagan därmed ska avslås.
Bilagor
-
146kb Ladda ner dokument
-
630kb Ladda ner dokument
-
156kb Ladda ner dokument
-
200kb Ladda ner dokument
-
101kb Ladda ner dokument
-
-
Totalt prognostiseras för året, efter resultatdispositioner, överskott om 53,7 mnkr.
Bilagor
-
475kb Ladda ner dokument
-
-
Anmälan av Norra innerstadens delegationsbeslut för perioden 2024-05-30 till och med 2024-08-14.
Bilagor
-
127kb Ladda ner dokument
-
-
Anmälan av Norra innerstadens postlista för perioden 2024-05-30 till och med 2024-08-14.
Bilagor
-
904kb Ladda ner dokument
-
-
Anmälan av pensionärsrådets protokoll från mötet den 19 augusti 2024.
Bilagor
-
252kb Ladda ner dokument
-
-
Inget protokoll föreligger. Rådets nästa möte äger rum den 4 september 2024.
-
Anmälan av förvaltningsgruppens protokoll från mötet den 21 augusti 2024.
Bilagor
-
843kb Ladda ner dokument
-
883kb Ladda ner dokument
-
-
20
Övrigt
-
§ 1
Val av justerare och godkännande av dagordning
-
§ 2
Information från stadsdelsdirektören till sammanträden med Norra innerstadens stadsdelsnämnd år 2024
Stadsdelsdirektörens information till sammanträdet den 29 augusti 2024.
Utöver vad som framgår i den skriftliga informationen berättar stadsdelsdirektör Jesper Ackinger också om följande:
- I juli rasade ett träd i Berzelii park och tre personer blev lindrigt skadade. Trafikkontoret ansvarar för driften av Berzelii park.
- Norra innerstaden kommer att erbjuda 30 arbetstillfällen för feriejobbare under höstlovet.
- Arbete pågår med att ta fram ett förslag till ny chefsstruktur som ska gälla från och med årsskiftet.
- Anders Forsberg, chef för socialtjänstavdelningen, slutar sin tjänst i november.
Bilagor
-
144kb Ladda ner dokument
-
Fem medborgarförslag som faller inom Norra innerstadens stadsdelsnämnds ansvarsområde har inkommit sedan den senaste redovisningen som behandlades på sammanträdet den 13 juni 2024. Förvaltningen föreslår att samtliga fem medborgarförslag överlämnas till förvaltningen för beredning. Två av medborgarförslagen berör samma tema och där föreslår förvaltningen samberedning.
Bilagor
-
146kb Ladda ner dokument
-
-
Enligt Reglemente med allmänna bestämmelser för Stockholms stads nämnder får nämnden själv eller genom ombud föra stadens talan i alla mål och ärenden inom sitt ansvarsområde. Norra innerstadens stadsdelsnämnd har tidigare utfärdat rättegångsfullmakt till stadsledningskontorets juridiska avdelning. Under sommaren sker personalförändringar inom juridiska avdelningen på stadsledningskontoret. Ny rättegångsfullmakt behöver därför inhämtas.
Bilagor
-
147kb Ladda ner dokument
-
-
§ 6
Remiss av Förslag till samlad strategi för kompetensförsörjning inom förskolan i Stockholms stad
Norra innerstadens stadsdelsnämnd har fått Förslag till samlad strategi för kompetensförsörjning inom förskolan i Stockholms stad, KS 2024/580 på remiss för yttrande senast 30 augusti 2024. För att möta de utmaningar förskolans verksamhet står inför idag och även framåt fick förskolenämnden, i stadens budget 2023, i uppdrag av kommunfullmäktige att i samarbete med stadsdelsnämnderna och i samråd med kommunstyrelsen ta fram en samlad strategi för kompetensförsörjningen inom förskolan i Stockholms stad. Syftet med strategin är att säkerställa hållbara och långsiktiga förutsättningar för att stadens förskolor ska bemannas med efterfrågad kompetens i tillräcklig omfattning.
Förvaltningen ställer sig positiv till strategins helhetsgrepp avseende kompetensförsörjning i förskolan och ser många vinster med förskoleförvaltningens möjlighet till helhetsperspektiv och samordning. Förvaltningen lyfter dock några synpunkter, bland annat att strategin på ett tydligare sätt ska lyfta biträdande rektors roll och funktion samt att det kan finnas ett behov av att se över möjligheten att endast använda titeln barnskötare för de med adekvat utbildning. Vidare önskas ett tydligare jämställdhetsperspektiv i strategin samt en uttrycklig strävan och en genomtänkt strategisk ansats för en jämnare könsfördelning inom förskoleverksamheten.
Bilagor
-
179kb Ladda ner dokument
-
-
Norra innerstadens stadsdelsnämnd har mottagit en remiss av Förskola i Stockholm 2023, för yttrande till kommunstyrelsen. Förskolerapporten, Förskola i Stockholm 2023, syftar till att ge en lägesbeskrivning av förskolan i staden oavsett regi, att ge stöd till stadsdelsnämndernas systematiska kvalitetsarbete och att beskriva resultatet av tillsynen i fristående förskolor. Av årets rapport framträder tre områden som behöver prioriteras för den framtida utvecklingen av förskolorna i kommunal regi; systematiskt kvalitetsarbete och nationell måluppfyllelse, tillgång till förskola och förberedelser för fortsatt utbildning samt personalens utbildningsnivå och förutsättningar för uppdraget. För fristående förskolor framträder liknande utmaningar som för de kommunala förskolorna gällande otydliga underlag för nationell måluppfyllelse. När det gäller övergångar mellan skolformerna visar tillsynens utredningar bland annat att de fristående förskolorna i större utsträckning behöver inkluderas i strukturerade dialoger mellan skolformerna.
Förvaltningen instämmer i de utvecklingsområden som förskoleförvaltningen redovisar i rapporten Förskola i Stockholm 2023. Förvaltningen lämnar en synpunkt om att vikten av att det finns legitimerade förskollärare i alla barngrupper hade kunnat betonas ytterligare i rapporten.
Bilagor
-
264kb Ladda ner dokument
-
-
Exploateringsnämnden fick i Stockholms stads budget 2023 i uppdrag att revidera stadens markanvisningspolicy. Inriktningen för revideringen ska bland annat säkerställa översiktsplanens styrkraft och premiera projekt som bidrar till sociala värden och ekologisk hållbarhet.
Förvaltningen är positiv till förslaget till riktlinjer för markanvisning. Stockholms stora markinnehav gör markanvisningsprocessen till ett viktigt verktyg för att kunna uppnå stadens mål inom stadsutveckling, att bygga en attraktiv, hållbar, tät och levande stad. Flera stora stadsutvecklingsprojekt genomförs de närmsta åren, och därför är det viktigt att säkerställa översiktsplanens styrkraft i processerna för att dess mål ska kunna nås. Att riktlinjer för markanvisning följs, är en förutsättning för att områdesplanering, tillräcklig kommunal service och tillräckliga friytor i form av exempelvis rymliga förskolegårdar och gröna ytor förverkligas i stadsutvecklingen. Detta behöver säkerställas och prioriteras från den tidiga planeringen till genomförande.
Bilagor
-
188kb Ladda ner dokument
-
-
Norra innerstadens stadsdelsnämnd har fått en remiss av Motion om ett modernt och tillgängligt föräldraskapsstödsprogram i grundskolan för yttrande till kommunstyrelsen. Andréa Hedin (M) konstaterar i sin motion att engagerade föräldrar och stark vuxennärvaro är viktiga komponenter i barn och ungas utveckling. Hon konstaterar vidare, att trots att Stockholms stad sedan många år har ett utvecklat arbete med föräldraskapsstödsprogram, når det inte tillräckligt många föräldrar. För att öka antalet deltagande föräldrar föreslås en modell där alla föräldrar erbjuds anpassade föräldraskapsstödsutbildningar i skolan. Utbildningarna ska genomföras av socialtjänsten i samverkan med skolans personal. Motionären föreslår att testa arbetssättet i ett pilotprojekt på utvalda högstadieskolor där det finns både rutiner och etablerad kontakt med socialtjänsten.
Förvaltningen ställer sig positiv till utökad samverkan med skolan vad gäller föräldraskapsstödprogram, men ställer sig frågande till om insatsen som föreslås sätts in för sent i barnens liv. Att fokusera på att erbjuda exempelvis ABC 3-12 år på universell nivå till föräldrar med barn i lågstadiet, kan vara ett bättre och mer effektivt sätt att använda stadens resurser. Vidare är förvaltningen tveksam till om dagens evidens- och manualbaserade föräldraskapsstödsprogram, som är anpassade för mindre grupper än skolklasser, kan användas på det sätt som motionären förslår. Eventuella konsekvenser och omarbetningar av programmens upplägg behöver utredas och utvärderas.
Bilagor
-
169kb Ladda ner dokument
-
-
Norra innerstadens stadsdelsnämnd har fått en remiss av Motion om Namnge namnlös plats vid gamla Arkitektskolan, för yttrande till kommunstyrelsen. I motionen från Rasmus Jonlund (L) anförs att platsen framför gamla Arkitekturskolan som ligger mellan Karlavägen, Rådmansgatan och Uggleviksgatan, saknar namn. Motionären föreslår att platsen ska namnges efter Gunnar Henriksson, som under sin livstid bland annat var professor vid Kungliga Tekniska Högskolan, chef för dess byggnadskommittés arkitektkontor och huvudarkitekt för den nya Arkitekturskolan. Han var även, under drygt tio års tid, stadsarkitekt i Stockholms stad. Motionären anser att Henrikssons gärning är otillräckligt uppmärksammad och att Henriksson i sin person och gärning på flera sätt var en god representant för vår historiska och moderna stad.
Förvaltningen ser positivt på att namnge platser som saknar namn. Det underlättar orienterbarhet och kan även förstärka en plats identitet. Förvaltningen anser att såväl kvinnliga som manliga namn med anknytning till området och som bedöms vara hållbara över tid skulle kunna övervägas.
Bilagor
-
150kb Ladda ner dokument
-
-
Norra innerstadens stadsdelsnämnd har fått en remiss av Motion om Matmarknad Stockholm – Mat är kultur för yttrande till kommunstyrelsen. Motionen har skrivits av Gabriel Kroon, Anders Lindman och Julian Kroon; samtliga (SD). Motionärerna föreslår att trafiknämnden i samråd med kulturnämnden och relevant stadsdelsnämnd ska ges i uppdrag att skapa en permanent matmarknad på ett av stadens geografiskt centrala områden.
Förvaltningen ser generellt positivt på initiativ som matmarknader och andra aktiviteter som bidrar till att aktivera och levandegöra staden för invånare och besökare. Det finns redan idag ett flertal matinriktade evenemang på olika platser i staden i form av marknader, torghandel och festivaler. Utöver de redan befintliga utomhusevenemangen av tillfällig karaktär finns food courts (samling av restauranger runt en gemensam serveringsyta) och inte minst stadens saluhallar som är inomhus och erbjuder permanenta matupplevelser året om, även under kalla årstider.
Motionärerna föreslår att staden ska ansvara för arrangemanget och säkerställa att deltagande aktörer lagar varierande maträtter av hög kvalitet. Förvaltningen ser att det skulle innebära organisatoriska utmaningar samt skulle kunna innebära juridiska utmaningar eftersom staden bland annat skulle konkurrera med befintliga arrangemang.
Bilagor
-
162kb Ladda ner dokument
-
-
§ 12
Remiss av Betänkandet - En statlig ordning med brottsförebyggande åtgärder för barn och unga (SOU 2024:30)
Norra innerstadens stadsdelsnämnd har fått en remiss av betänkandet En statlig ordning med brottsförebyggande åtgärder för barn och unga, för yttrande till kommunstyrelsen. I betänkandet föreslås att beslut om och uppföljning av individuella brottsförebyggande åtgärder till barn och unga bör regleras i en ny särskild lag. En ny statlig myndighet, Myndigheten mot ungdomskriminalitet (MUK), föreslås inrättas som ska kunna fatta beslut om individuella brottsförebyggande åtgärder till barn och unga.
Förvaltningen instämmer i att det är av stor vikt att vända den negativa utveckling där barn och unga involveras i allt allvarligare brottslighet. Arbetet behöver prioriteras och förvaltningen ser att det kan finnas fördelar med mer enhetlig styrning, uppföljning och större likställighet över landet. Förvaltningen ser dock ett antal utmaningar med utredningens förslag. Bland annat vad gäller den föreslagna inskränkningen av det kommunala självbestämmandet, samt de konsekvenser den korta tidsfristen socialnämnderna har att förhålla sig till förväntas innebära.
Bilagor
-
166kb Ladda ner dokument
-
-
Förvaltningsrätten i Stockholm har förelagt Norra innerstadens stadsdelsnämnd att yttra sig över inkommen överklagan av stadsdelsnämndens beslut från sammanträdet den 13 juni 2024, § 13, ”Skrivelse om möjliggörare för kriminella nätverk inom stadens verksamheter”, diarienummer NI 2024/459. Förvaltningen bedömer att klaganden inte anfört någon omständighet som innebär att beslutet strider mot lag eller annan författning och att överklagan därmed ska avslås.
Bilagor
-
148kb Ladda ner dokument
-
-
Totalt prognostiseras för året, efter resultatdispositioner, överskott om 53,7 mnkr.
Bilagor
-
140kb Ladda ner dokument
-
-
Anmälan av Norra innerstadens delegationsbeslut för perioden 2024-05-30 till och med 2024-08-14.
Bilagor
-
140kb Ladda ner dokument
-
-
Anmälan av Norra innerstadens postlista för perioden 2024-05-30 till och med 2024-08-14.
Bilagor
-
139kb Ladda ner dokument
-
-
Anmälan av pensionärsrådets protokoll från mötet den 19 augusti 2024.
Bilagor
-
138kb Ladda ner dokument
-
-
§ 18
Anmälan av protokoll från Norra innerstadens och Kungsholmens stadsdelsnämnders råd för funktionshinderfrågor år 2024
Inget protokoll föreligger. Rådets nästa möte äger rum den 4 september 2024.
Bilagor
-
129kb Ladda ner dokument
-
-
Anmälan av förvaltningsgruppens protokoll från mötet den 21 augusti 2024.
Bilagor
-
141kb Ladda ner dokument
-
-
Följande skrivelse anmäls:
- Skrivelse om bad vid Källhagen från Daniele Fava m.fl. (C), Christina Messick (L) och Petra Gardos Ek m.fl. (M)
Följande muntliga frågor anmäls:
- Daniele Fava (C) ställer en fråga till förvaltningen om status för de nyplanterade träden runt Odenplan. Förvaltningen svarar att vissa av träden inte är i bra skick, men att trafikförvaltningen är medveten om det och arbetar för en lösning.
- Daniele Fava (C) önskar ge en eloge till förvaltningen för att man beslutade att hålla parkleken i Tessinparken öppen även under delar av semesterperioden. Det uppskattades av de som besökte Tessinparkens nyinvigda lekplats under sommaren. Förvaltningen tackar för det.