Möte 2024-05-15
-
1
Val av justerare och godkännande av dagordning
-
2
Information från stadsdelsdirektören till sammanträden med Norra innerstadens stadsdelsnämnd år 2024
Information från stadsdelsdirektören till sammanträdet den 15 maj 2024.
Bilagor
-
171kb Ladda ner dokument
-
-
Två medborgarförslag som faller inom ramen för Norra innerstadens stadsdelsnämnds ansvarsområde har inkommit sedan den senaste redovisningen som behandlades på sammanträdet den 18 april 2024.
Bilagor
-
145kb Ladda ner dokument
-
45kb Ladda ner dokument
-
204kb Ladda ner dokument
-
-
I mars 2024 inkom ett medborgarförslag om båtar i Asplunds damm. Asplunds damm ligger mellan Stadsbiblioteket och Handelshögskolan i Observatorielunden. I medborgarförslaget föreslås att barn borde kunna få segla små modell-segelbåtar i Asplunds damm, och att utlåningen av båtar skulle kunna skötas av feriearbetare. Vidare föreslås att en båtbana skulle kunna tillföras i anslutning till dammen, för att locka barn till att springa upp med de små båtarna och följa dess väg ner.
Sammanfattningsvis är förvaltningens bedömning att det finns förutsättningar för att låta barn segla små båtar i Asplunds damm. Förvaltningen har för avsikt att till sommaren 2025 verka för att utlåning av små båtar till barn ska ingå som en del av feriearbetena för ungdomar. Förvaltningen kommer i detta avseende ha dialog med trafikkontoret för att säkerställa ett fungerande upplägg. Vad gäller förslaget om att tillskapa en båtbana, ser förvaltningen däremot att det inte är möjligt att genomföra i Observatorielunden med anledning av gällande byggnadsminnesförklaring.
Bilagor
-
125kb Ladda ner dokument
-
42kb Ladda ner dokument
-
-
I förslaget lyfts att Brunnsvikens strandbad blir mer och mer välbesökt för varje år under badsäsong. Förslagsställaren önskar därför att badområdet utvidgas samt att det blir fler pontoner att bada ifrån. I förslaget lyfts även att det behövs mer sanering på badplatsen från fågelbajs. Då marken på båda sidor om det befintliga badet är på privat fastighetsmark är det inte möjligt att utvidga badplatsens utbredning. Däremot undersöks möjligheten att komplettera den befintliga badflotten med ytterligare en flotte, då förvaltningen är medveten om det stora besökstrycket som kan vara under sommaren. Inför kommande badsäsong kommer förvaltningen också utöka städningen av badplatsen.
Bilagor
-
96kb Ladda ner dokument
-
130kb Ladda ner dokument
-
-
6
Delegation enligt LVM samt förordnanden enligt LVU och Lag om placering av barn i skyddat boende för tjänstepersoner inom Stockholms stads socialjour
Socialnämnden har den 23 april 2024 fattat beslut om delegation och förordnanden för tjänstepersoner inom Stockholms stads socialjour avseende möjlighet att begära polishandräckning enligt Lag om vård av missbrukare i vissa fall (LVM), Lag med särskilda bestämmelser om vård av unga (LVU) samt enligt Lag om placering av barn i skyddat boende. Socialnämnden har begärt att stadsdelsnämnderna fattar motsvarande beslut.
Bilagor
-
118kb Ladda ner dokument
-
112kb Ladda ner dokument
-
-
Daniele Fava (C), Linnea Sandström Lange (L) och Petra Gardos Ek m.fl. (M) har inkommit med en skrivelse om hbtqi-kompetens inom äldreomsorgen. Skribenterna ställer tre frågor till förvaltningen om hur förvaltningen säkerställer att personal inom äldreomsorgen har den kompetens som behövs för ett gott bemötande av äldre hbtqi-personer, om det finns planer på insatser i syfte att förstärka hbtqi-kompetensen hos personalen samt hur dessa perspektiv inkluderas i verksamhetsuppföljningen av egna och fristående verksamheter inom äldreomsorgen.
Förvaltningen arbetar med att stärka och upprätthålla kompetensen om hbtqi och bemötande av äldre hbtqi-personer på flera sätt, bland annat genom utbildning, hbtqi-diplomering, samverkan med externa aktörer samt internt inom verksamheternas egna forum för kompetensutveckling och reflektion. Sedan 2017 gäller en stadsgemensam uppföljningsmodell inom äldreomsorgen. Uppföljningen utgår från de krav som Stockholms stad ställer i förfrågningsunderlag/avtal respektive uppdragsbeskrivning för verksamhetsområdena. Från och med 2024 finns en obligatorisk fråga kopplad till uppföljning av verksamheternas värdegrundsarbete som handlar om hur chefer säkerställer att personalen bemöter hbtqi-personer i enlighet med värdegrunden. Vid brister eller utvecklingsområden kopplade till denna fråga eller annat område som följs upp återkopplas resultatet till verksamheten för åtgärder och vidare uppföljning.
Bilagor
-
166kb Ladda ner dokument
-
102kb Ladda ner dokument
-
-
I samband med nämndens sammanträde den 22 februari 2024 inkom Linnéa Sandström Lange m.fl. (L) och Daniel Fava m.fl. (C) med en skrivelse om RSU-grupper och socialtjänsten. Nämnden har beslutat att överlämna skrivelsen till förvaltningen för besvarande. Skribenterna anser att socialtjänsten bör finnas med tidigt när elever går i en Regional särskild undervisningsgrupp (RSU) eller Central särskild undervisningsgrupp (CSU). Skribenterna anser att det finns brister i samverkan mellan flera av stadens RSU-grupper och socialtjänsten. Skribentera önskar således större kunskap om hur situationen ser ut inom förvaltningens socialtjänstavdelning.
Förvaltningen håller med skribenterna om att elever med skolproblematik ofta behöver ett samordnat stöd av skola och socialtjänst för att stabilisera skolgången. Enligt utbildningsförvaltningen pågår ett arbete med RSU- och CSU-grupper i stadsdelsområdet. Målet är att starta en CSU-grupp till hösten, och eventuellt även en RSU-grupp. Förvaltningen samverkar kring insatser för att stabilisera skolgången eller bryta omfattande skolfrånvaro för barn och unga som är aktuella inom socialtjänsten. Arbetet sker till exempel tillsammans med förvaltningens skolsocionomer och inom ramen för samverkan med utbildningsförvaltningen och vårdaktörer inom Region Stockholm. Placerade barn och ungdomars skolresultat följs upp kontinuerligt. Förvaltningen föreslår att nämnden godkänner förvaltningens tjänsteutlåtande som svar på skrivelsen.
Bilagor
-
140kb Ladda ner dokument
-
132kb Ladda ner dokument
-
-
9
Remiss av Betänkandet En utvärdering av förändringar i sjukförsäkringens regelverk under 2021 och 2022 (SOU 2024:26)
Norra innerstadens stadsdelsnämnd har mottagit en remiss av Betänkandet – En utvärdering av förändringar i sjukförsäkringens regelverk under 2021 och 2022 (SOU 2024:26), för yttrande. I betänkandet presenteras resultat och överväganden från utvärderingar av reformer som infördes i sjukförsäkringen 2021 och 2022. I utredningen konstateras att flera av reformerna inte har uppnått avsett syfte. Återgången i arbete har minskat och det noteras att ingenting tyder på att reformerna har haft några effekter för individernas hälsa. De förslag som framförs i utredningen innebär till stor del en återgång till det regelverk som gällde innan reformernas genomförande. Den reform som i utredningen anses bör behållas avser sjukersättning för äldre. Förslaget är att förändringarna ska träda i kraft den 1 januari 2025.
Förvaltningen ser att de striktare regler som föreslås i betänkandet kan leda till att medarbetare går tillbaka i tjänst utan att egentligen ha arbetsförmåga i ordinarie arbete. Förvaltningen ser vidare att det kommer att krävas ett tidigt och effektivt rehabiliteringsarbete som arbetsgivare, och att det finns behov av fortsatta kompetensutvecklingsinsatser och stöd till chefer. Vidare ser förvaltningen att samverkan med företagshälsovården och Försäkringskassan kommer att bli allt viktigare framöver.
Bilagor
-
173kb Ladda ner dokument
-
-
Norra innerstadens stadsdelsnämnd har fått en remiss av kommunstyrelsen för yttrande. Motionen från Ann-Christine Carlberg (SD) handlar om att kommunfullmäktige ska ges i uppdrag att inrätta somatisk-och demensboenden med svenska språket och svensk kultur som profilinriktning. Bakgrunden anger motionären är att en trygg äldreomsorg förutsätter att den äldre personen boende på äldreboende kan kommunicera med grannar på äldreboendet och med vårdpersonal. Motionären skriver också att det idag finns boenden med särskild språk- och kulturprofil men att en svensk sådan profil saknas.
Förvaltningen anser att de behov motionären lyfter redan tillgodoses inom existerande vård- och omsorgsboenden, men att arbetet för en personcentrerad vård och omsorg behöver fortsätta att utvecklas både på stadsgemensam och lokal nivå. I detta ingår kompetensutveckling i svenska språket och att möjliggöra för kultur att vara en levande del i utbudet på stadens vård- och omsorgsboenden.
Bilagor
-
124kb Ladda ner dokument
-
106kb Ladda ner dokument
-
-
Norra innerstadens stadsdelsnämnd har fått en motion om att utveckla Matlyftet på remiss för yttrande senast den 31 maj 2024. Förvaltningen ställer sig positiv till att höja kompetensen om mat och måltider inom äldreomsorgen. Om staden ska ta fram ett gemensamt program anser förvaltningen att det ska vidgas till att omfatta mat och måltider i ett större perspektiv. Förvaltningen anser också att finansieringen av ett sådant utbildningsprogram behöver ses över.
Bilagor
-
120kb Ladda ner dokument
-
101kb Ladda ner dokument
-
-
Norra innerstadens stadsdelsnämnd har fått en remiss om utveckling av Kungsträdgården för yttrande till kommunstyrelsen. I motionen av Dennis Wedin (M) anförs att Kungsträdgården ska bli en mer levande och grön mötesplats och att Kungsträdgården ska stärkas som trädgård med fler träd, blommor och buskar samt fler aktiviteter och uteserveringar. Enligt motionären används platsen idag alldeles för lite, och uppfyller inte sin potential som mötesplats för stockholmare och besökare. Vidare beskrivs parken som sluten och med otydlig entré från city.
Förvaltningens uppfattning är att Kungsträdgården med sina olika funktioner är en levande park och mötesplats för stockholmare och besökare redan idag, och att möjligheten att ta del av befintliga funktioner är viktig att bevara. Förvaltningen ser samtidigt att det finns möjligheter att utveckla platsen. Förvaltningen anser att det är viktigt att beakta att ett högt besökstryck också medför ett högt slitage, vilket ställer krav på planering och placering av eventuella buskage och gräsytor. Vidare anser förvaltningen att det ur ett trygghetsperspektiv är viktigt att det inte skapas dolda ytor med dålig uppsikt, varför förvaltningen med fördel ser att både polis och trygghetssamordnare kan involveras i arbetet vid en eventuell förändring av platsen.
Bilagor
-
141kb Ladda ner dokument
-
142kb Ladda ner dokument
-
-
The global node Stockholm Restaurang AB ansöker om stadigvarande serveringstillstånd till allmänheten i restauranglokal, fredag till lördag mellan klockan 11:00-03:00. Restaurangen ligger på Sergelarkaden 12. De har sedan tidigare stadigvarande serveringstillstånd till allmänheten i restaurangen måndag till söndag mellan klockan 11:00-01:00. De ansökta alkoholdryckerna är spritdryck, vin, starköl och andra jästa alkoholdrycker.
Norra innerstadens stadsdelsförvaltning finner inte att några sociala olägenheter föreligger eller kan befaras uppstå inom det berörda området om ett stadigvarande serveringstillstånd enligt ansökan beviljas.
Bilagor
-
396kb Ladda ner dokument
-
209kb Ladda ner dokument
-
-
Anmälan av delegerade beslut för perioden 2024-04-04 till och med 2024-05-08.
Bilagor
-
117kb Ladda ner dokument
-
-
Anmälan av Norra innerstadens postlista för perioden 2024-04-04 till och med 2024-05-01.
Bilagor
-
594kb Ladda ner dokument
-
-
17
Anmälan av protokoll från Norra innerstadens och Kungsholmens stadsdelsnämnders råd för funktionshinderfrågor år 2024
-
Anmälan av förvaltningsgruppens protokoll från mötet den 8 maj 2024.
Bilagor
-
729kb Ladda ner dokument
-
249kb Ladda ner dokument
-
-
19
Övrigt
-
§ 1
Val av justerare och godkännande av dagordning
-
§ 2
Information från stadsdelsdirektören till sammanträden med Norra innerstadens stadsdelsnämnd år 2024
Information från stadsdelsdirektören till sammanträdet den 15 maj 2024.
Utöver vad som framgår i den skriftliga informationen berättar stadsdelsdirektör Jesper Ackinger att fastighetsnämnden nu fattat beslut om att inleda förvärvsprocessen för fastigheten Cedersdal 5:1, före detta Socialhögskolan, som är det tilltänkta kommande förvaltningskontoret för Norra innerstadens stadsdelsförvaltning.
Bilagor
-
122kb Ladda ner dokument
-
-
Två medborgarförslag som faller inom ramen för Norra innerstadens stadsdelsnämnds ansvarsområde har inkommit sedan den senaste redovisningen som behandlades på sammanträdet den 18 april 2024.
Bilagor
-
125kb Ladda ner dokument
-
-
I mars 2024 inkom ett medborgarförslag om båtar i Asplunds damm. Asplunds damm ligger mellan Stadsbiblioteket och Handelshögskolan i Observatorielunden. I medborgarförslaget föreslås att barn borde kunna få segla små modell-segelbåtar i Asplunds damm, och att utlåningen av båtar skulle kunna skötas av feriearbetare. Vidare föreslås att en båtbana skulle kunna tillföras i anslutning till dammen, för att locka barn till att springa upp med de små båtarna och följa dess väg ner.
Sammanfattningsvis är förvaltningens bedömning att det finns förutsättningar för att låta barn segla små båtar i Asplunds damm. Förvaltningen har för avsikt att till sommaren 2025 verka för att utlåning av små båtar till barn ska ingå som en del av feriearbetena för ungdomar. Förvaltningen kommer i detta avseende ha dialog med trafikkontoret för att säkerställa ett fungerande upplägg. Vad gäller förslaget om att tillskapa en båtbana, ser förvaltningen däremot att det inte är möjligt att genomföra i Observatorielunden med anledning av gällande byggnadsminnesförklaring.
Bilagor
-
129kb Ladda ner dokument
-
-
I förslaget lyfts att Brunnsvikens strandbad blir mer och mer välbesökt för varje år under badsäsong. Förslagsställaren önskar därför att badområdet utvidgas samt att det blir fler pontoner att bada ifrån. I förslaget lyfts även att det behövs mer sanering på badplatsen från fågelbajs. Då marken på båda sidor om det befintliga badet är på privat fastighetsmark är det inte möjligt att utvidga badplatsens utbredning. Däremot undersöks möjligheten att komplettera den befintliga badflotten med ytterligare en flotte, då förvaltningen är medveten om det stora besökstrycket som kan vara under sommaren. Inför kommande badsäsong kommer förvaltningen också utöka städningen av badplatsen.
Bilagor
-
§ 6
Delegation enligt LVM samt förordnanden enligt LVU och Lag om placering av barn i skyddat boende för tjänstepersoner inom Stockholms stads socialjour
Socialnämnden har den 23 april 2024 fattat beslut om delegation och förordnanden för tjänstepersoner inom Stockholms stads socialjour avseende möjlighet att begära polishandräckning enligt Lag om vård av missbrukare i vissa fall (LVM), Lag med särskilda bestämmelser om vård av unga (LVU) samt enligt Lag om placering av barn i skyddat boende. Socialnämnden har begärt att stadsdelsnämnderna fattar motsvarande beslut.
Bilagor
-
146kb Ladda ner dokument
-
-
Daniele Fava (C), Linnea Sandström Lange (L) och Petra Gardos Ek m.fl. (M) har inkommit med en skrivelse om hbtqi-kompetens inom äldreomsorgen. Skribenterna ställer tre frågor till förvaltningen om hur förvaltningen säkerställer att personal inom äldreomsorgen har den kompetens som behövs för ett gott bemötande av äldre hbtqi-personer, om det finns planer på insatser i syfte att förstärka hbtqi-kompetensen hos personalen samt hur dessa perspektiv inkluderas i verksamhetsuppföljningen av egna och fristående verksamheter inom äldreomsorgen.
Förvaltningen arbetar med att stärka och upprätthålla kompetensen om hbtqi och bemötande av äldre hbtqi-personer på flera sätt, bland annat genom utbildning, hbtqi-diplomering, samverkan med externa aktörer samt internt inom verksamheternas egna forum för kompetensutveckling och reflektion. Sedan 2017 gäller en stadsgemensam uppföljningsmodell inom äldreomsorgen. Uppföljningen utgår från de krav som Stockholms stad ställer i förfrågningsunderlag/avtal respektive uppdragsbeskrivning för verksamhetsområdena. Från och med 2024 finns en obligatorisk fråga kopplad till uppföljning av verksamheternas värdegrundsarbete som handlar om hur chefer säkerställer att personalen bemöter hbtqi-personer i enlighet med värdegrunden. Vid brister eller utvecklingsområden kopplade till denna fråga eller annat område som följs upp återkopplas resultatet till verksamheten för åtgärder och vidare uppföljning.
Bilagor
-
133kb Ladda ner dokument
-
-
I samband med nämndens sammanträde den 22 februari 2024 inkom Linnéa Sandström Lange m.fl. (L) och Daniel Fava m.fl. (C) med en skrivelse om RSU-grupper och socialtjänsten. Nämnden har beslutat att överlämna skrivelsen till förvaltningen för besvarande. Skribenterna anser att socialtjänsten bör finnas med tidigt när elever går i en Regional särskild undervisningsgrupp (RSU) eller Central särskild undervisningsgrupp (CSU). Skribenterna anser att det finns brister i samverkan mellan flera av stadens RSU-grupper och socialtjänsten. Skribentera önskar således större kunskap om hur situationen ser ut inom förvaltningens socialtjänstavdelning.
Förvaltningen håller med skribenterna om att elever med skolproblematik ofta behöver ett samordnat stöd av skola och socialtjänst för att stabilisera skolgången. Enligt utbildningsförvaltningen pågår ett arbete med RSU- och CSU-grupper i stadsdelsområdet. Målet är att starta en CSU-grupp till hösten, och eventuellt även en RSU-grupp. Förvaltningen samverkar kring insatser för att stabilisera skolgången eller bryta omfattande skolfrånvaro för barn och unga som är aktuella inom socialtjänsten. Arbetet sker till exempel tillsammans med förvaltningens skolsocionomer och inom ramen för samverkan med utbildningsförvaltningen och vårdaktörer inom Region Stockholm. Placerade barn och ungdomars skolresultat följs upp kontinuerligt. Förvaltningen föreslår att nämnden godkänner förvaltningens tjänsteutlåtande som svar på skrivelsen.
Bilagor
-
131kb Ladda ner dokument
-
-
§ 9
Remiss av Betänkandet En utvärdering av förändringar i sjukförsäkringens regelverk under 2021 och 2022 (SOU 2024:26)
Norra innerstadens stadsdelsnämnd har mottagit en remiss av Betänkandet – En utvärdering av förändringar i sjukförsäkringens regelverk under 2021 och 2022 (SOU 2024:26) för yttrande. I betänkandet presenteras resultat och överväganden från utvärderingar av reformer som infördes i sjukförsäkringen 2021 och 2022. I utredningen konstateras att flera av reformerna inte har uppnått avsett syfte. Återgången i arbete har minskat och det noteras att ingenting tyder på att reformerna har haft några effekter för individernas hälsa. De förslag som framförs i utredningen innebär till stor del en återgång till det regelverk som gällde innan reformernas genomförande. Den reform som i utredningen anses bör behållas avser sjukersättning för äldre. Förslaget är att förändringarna ska träda i kraft den 1 januari 2025.
Förvaltningen ser att de striktare regler som föreslås i betänkandet kan leda till att medarbetare går tillbaka i tjänst utan att egentligen ha arbetsförmåga i ordinarie arbete. Förvaltningen ser vidare att det kommer att krävas ett tidigt och effektivt rehabiliteringsarbete som arbetsgivare, och att det finns behov av fortsatta kompetensutvecklingsinsatser och stöd till chefer. Vidare ser förvaltningen att samverkan med företagshälsovården och Försäkringskassan kommer att bli allt viktigare framöver.
Bilagor
-
131kb Ladda ner dokument
-
-
Norra innerstadens stadsdelsnämnd har fått en remiss av kommunstyrelsen för yttrande. Motionen från Ann-Christine Carlberg (SD) handlar om att kommunfullmäktige ska ges i uppdrag att inrätta somatisk- och demensboenden med svenska språket och svensk kultur som profilinriktning. Bakgrunden anger motionären är att en trygg äldreomsorg förutsätter att den äldre personen boende på äldreboende kan kommunicera med grannar på äldreboendet och med vårdpersonal. Motionären skriver också att det idag finns boenden med särskild språk- och kulturprofil men att en svensk sådan profil saknas.
Förvaltningen anser att de behov motionären lyfter redan tillgodoses inom existerande vård- och omsorgsboenden, men att arbetet för en personcentrerad vård och omsorg behöver fortsätta att utvecklas både på stadsgemensam och lokal nivå. I detta ingår kompetensutveckling i svenska språket och att möjliggöra för kultur att vara en levande del i utbudet på stadens vård- och omsorgsboenden.
Bilagor
-
140kb Ladda ner dokument
-
-
Norra innerstadens stadsdelsnämnd har fått en motion om att utveckla Matlyftet på remiss för yttrande senast den 31 maj 2024. Förvaltningen ställer sig positiv till att höja kompetensen om mat och måltider inom äldreomsorgen. Om staden ska ta fram ett gemensamt program anser förvaltningen att det ska vidgas till att omfatta mat och måltider i ett större perspektiv. Förvaltningen anser också att finansieringen av ett sådant utbildningsprogram behöver ses över.
Bilagor
-
142kb Ladda ner dokument
-
-
Norra innerstadens stadsdelsnämnd har fått en remiss om utveckling av Kungsträdgården för yttrande till kommunstyrelsen. I motionen av Dennis Wedin (M) anförs att Kungsträdgården ska bli en mer levande och grön mötesplats och att Kungsträdgården ska stärkas som trädgård med fler träd, blommor och buskar samt fler aktiviteter och uteserveringar. Enligt motionären används platsen idag alldeles för lite, och uppfyller inte sin potential som mötesplats för stockholmare och besökare. Vidare beskrivs parken som sluten och med otydlig entré från city.
Förvaltningens uppfattning är att Kungsträdgården med sina olika funktioner är en levande park och mötesplats för stockholmare och besökare redan idag, och att möjligheten att ta del av befintliga funktioner är viktig att bevara. Förvaltningen ser samtidigt att det finns möjligheter att utveckla platsen. Förvaltningen anser att det är viktigt att beakta att ett högt besökstryck också medför ett högt slitage, vilket ställer krav på planering och placering av eventuella buskage och gräsytor. Vidare anser förvaltningen att det ur ett trygghetsperspektiv är viktigt att det inte skapas dolda ytor med dålig uppsikt, varför förvaltningen med fördel ser att både polis och trygghetssamordnare kan involveras i arbetet vid en eventuell förändring av platsen.
Bilagor
-
146kb Ladda ner dokument
-
-
The global node Stockholm Restaurang AB ansöker om stadigvarande serveringstillstånd till allmänheten i restauranglokal, fredag till lördag mellan klockan 11:00-03:00. Restaurangen ligger på Sergelarkaden 12. De har sedan tidigare stadigvarande serveringstillstånd till allmänheten i restaurangen måndag till söndag mellan klockan 11:00-01:00. De ansökta alkoholdryckerna är spritdryck, vin, starköl och andra jästa alkoholdrycker.
Norra innerstadens stadsdelsförvaltning finner inte att några sociala olägenheter föreligger eller kan befaras uppstå inom det berörda området om ett stadigvarande serveringstillstånd enligt ansökan beviljas.
Bilagor
-
127kb Ladda ner dokument
-
-
Anmälan av delegerade beslut för perioden 2024-04-04 till och med 2024-05-08.
Bilagor
-
119kb Ladda ner dokument
-
-
Anmälan av Norra innerstadens postlista för perioden 2024-04-04 till och med 2024-05-01.
Bilagor
-
119kb Ladda ner dokument
-
-
§ 17
Anmälan av protokoll från Norra innerstadens och Kungsholmens stadsdelsnämnders råd för funktionshinderfrågor år 2024
-
Anmälan av förvaltningsgruppens protokoll från mötet den 8 maj 2024.
Bilagor
-
122kb Ladda ner dokument
-
-
§ 19
Övrigt