Hoppa över navigering
  1.   1

    Godkännande av dagordning och tid för justering

  2.   2

    Nytt medborgarförslag om att inrätta en bastu vid Äppelvikshamnen samt en bastu vid Solviksbadet

  3.   3

    Nytt medborgarförslag om blomsteräng vid Bergslagsvägen 298 och 300

  4.   4

    Nytt medborgarförslag om hundrastgård Norra Ängby

  5.   5

    Nytt medborgarförslag om att omvandla fälten mellan Bälsta -och Spångavägen (m.a.o fälten vid Bromma inflygning från Beckomberga-hållet) till Naturreservat

  6.   6

    Nytt medborgarförslag om porrprevention

  7.   9

    En Framtidens förskola på Nyängsvägen 66

  8.   14

    Anmälningsärende – inkomna rapporter och beslut enligt Lex Sarah, SoF och ÄO

  9.   15

    Anmälan av delegationsbeslut 2023

  10.   16

    Inkomna rapporter och protokoll 2023 - Förteckning till nämndens sammanträden

  11.   17

    Redovisning av ej verkställda beslut inom äldreomsorgen

  12.   18

    Redovisning av ej verkställda beslut inom socialtjänst och fritid

  13.   19

    Protokoll från rådet för funktionshinderfrågor 2023

  14.   20

    Protokoll från pensionärsrådet 2023

  15.   22

    Nämndens och förvaltningens frågor

  16.   23

    Protokoll från sociala delegationen 2023

  17.   24

    Utredning gällande en händelse som inträffat på Sörklippans vård och omsorgsboende som kan leda till en anmälan om allvarlig vårdskada.

  18.   25

    Överflyttning av vårdnad till särskilt förordnad vårdnadshavare enligt 6 kap 8a § föräldrabalken (FB)

  19.   26

    Begränsningar i umgänget enligt 14 § 2 st 1 p LVU

  20.   27

    Begränsningar i umgänget enligt 14 § 2 st 1 p LVU

  21.   28

    Nedläggning av faderskapsutredning enligt 2 kap 7 § föräldrabalken (FB)

  1. § 1

    Godkännande av dagordning och tid för justering

  2. Förvaltningen bedömer att nämnden bidrar till att uppfylla kommunfullmäktiges tre inriktningsmål. Av kommunfullmäktiges tolv mål för verksamhetsområdet görs bedömningen att samtliga mål har uppfyllts helt. Förvaltningen beräknar en budget i balans.

    Bilagor

  3. Inom avsnitt ekonomi, upphandling, lokaler och stadsbidrag föreslås en ändring av delegat på två delegationer gällande lokalfrågor.

    Inom avsnitt personal föreslås ett antal nya delegationer och justeringar av flera befintliga delegationer.

    På socialtjänstsidan föreslås flera nya delegationer i avsnitten individ- och familjeomsorg vuxna samt funktionsnedsättning vuxna och barn – övergripande, relationsvåld och omsorg om personer med funktionsnedsättning - barn och vuxna.

    Bilagor

  4. Projektet avser nybyggnation av en Framtidens förskola med 6 avdelningar för 108 barn och ett tillagningskök. Sedan genomförandebeslut i nämnden har projektets kostnadsprognos ökat vilket föranleder behov av reviderat beslut. Kostnadsökningen är helt kopplad till marknadsläget som påverkas av världsläget och ligger i nivå med byggindex för perioden.

    Om produktion kan starta i mars 2023 bedöms projektet kunna hålla ursprunglig tidsplan och vara klart till augusti 2024.

    Bilagor

  5. Stadsdelsförvaltningarna i region Västerort, Bromma, Spånga- Tensta, Rinkeby-Kista och Hässelby-Vällingby, har i samarbete tagit fram en plan för bostäder med särskild service för personer med funktionsnedsättning för perioden 2023-2033. Regionens boendeplan bildar, tillsammans med övriga regioners boendeplaner, underlag till den stadsövergripande boendeplanen som tas fram av socialförvaltningen.

    Boendeplanen omfattar bland annat befintliga boenden, planerade byggprojekt och uppskattat behov av bostäder med särskild service för personer med funktionsnedsättning. Swecos prognos över behovet av bostäder med särskild service för perioden 2023-2032 utgör ett viktigt underlag i boendeplanen.

    Bilagor

  6. Kommunstyrelsen har remitterat förslag till nya riktlinjer för Stockholms stads sommarkollo. De nya riktlinjerna ska ersätta de beslutade riktlinjerna från 2004, dnr 321-2577/2004. Sammanlagt i staden åkte 6 164 barn och ungdomar på sommarkollo under 2022, något som var en ökning med 2,3 % jämfört med 2001. I Bromma inkom sammanlagt 729 ansökningar till sommarkollo under 2022, en minskning med ungefär 60 ansökningar, jämfört med 2021. Förvaltningens totala kostnad för kollo ökade dock under 2022, beroende på att antal barn med personalförstärkning ökade. Förvaltningen har inga synpunkter på de uppdaterade riktlinjerna för stadens kolloverksamhet, och föreslår att de godkänns.

     

    Bilagor

  7. Television Brewing Co ansöker om stadigvarande serveringstillstånd för provsmakning, till allmänheten och slutna sällskap, måndag till söndag kl. 11:00-01:00. Den ansökta alkoholdrycken är starköl. Television Brewing Co är belägen på Bryggerivägen 10 i Ulvsunda industriområde. Stadsdelsförvaltningen finner inte att serveringstillstånd enligt ansökan skulle medföra någon nackdel utifrån en social bedömning och föreslår därför stadsdelsnämnden att tillstyrka ansökan.

    Bilagor

  8. Nike Örbrink (KD) har i en motion föreslagit att det ska inrättas en central bidragsnämnd med ansvar för stadens fördelning, utbetalning och uppföljning av föreningsbidrag för att motverka välfärdsbrott.

    Förvaltningen föreslår ett alternativ till motionärens förslag som också innebär en ingång för ansökningar om föreningsbidrag. Till skillnad mot förslaget i motionen om en central bidragsnämnd föreslår förvaltningen en central funktion bemannad med de rätta kompetenserna som har hand om själva granskningsprocessen av samtliga inkomna ansökningar om föreningsbidrag. Den centrala funktionen skulle säkerställa att föreningar som går vidare i
    processen uppfyller demokrativillkoret och övriga krav i stadens riktlinjer samt att bidrag inte går till föreningar vars syfte är att begå välfärdsbrott. Förslaget innebär att stadsdelsnämnden även fortsättningsvis har hand om bidragsgivningen till föreningar med utpräglat lokal verksamhet utifrån nämndens lokala regler och prioriterade områden. Kontakterna med lokalt bedriven föreningsverksamhet upprätthålls också.

    Bilagor

  9. Redovisning av inkomna lex Sarah-rapporter från verksamheter i egen regi och information om rapporter från verksamheter som drivs i enskild regi samt beslut enligt lex Sarah tagna under perioden 2023-01-06 – 2023-02-03.

    Från verksamheter inom egen regi har en rapport inkommit gällande händelse enligt lex Sarah. Inget beslut enligt lex Sarah har
    tagits.

    Från verksamheter som drivs i enskild regi har ingen information om lex Sarah-rapport inkommit.

    Bilagor

  10. Alla kommuner har enligt socialtjänstlagen (SoL) en skyldighet att rapportera gynnande beslut, enligt 4 kap 1 § SoL, som ej verkställts inom tre månader till Inspektionen för vård- och omsorg (IVO), kommunens revisorer och till kommunfullmäktige.
     

    Äldreomsorgen i Bromma stadsdelsförvaltning har för kvartal 4, 2022 rapporterat totalt 22 individrapporter till IVO avseende beslut som ej verkställts inom tre månader. Av dessa individrapporter gällde sju rapporter beslut om dagverksamhet, en rapport gällde beslut om hemtjänst och 14 rapporter gällde beslut om särskilt boende. Den vanligaste orsaken till att besluten inte har verkställas inom tre månader är att den enskilde valt att tacka nej till de erbjudanden som getts. Det kan till exempel handla om att den enskilde vill bo på ett specifikt boende eller vill avvakta insats ytterligare en tid.
     

    Av det totala antalet rapporterade beslut som ej har verkställts inom tre månader har fem beslut nu verkställts, ett beslut har avslutats utan att verkställas och resterande 16 beslut har ännu ej verkställts.

    Bilagor

  11. Kommuner har enligt 16 kap 6 f-h §§ socialtjänstlagen (SoL), en skyldighet att rapportera gynnande beslut enligt 4 kap 1 § SoL som ej verkställts inom tre månader till Inspektionen för vård- och omsorg (IVO), kommunens revisorer samt till kommunfullmäktige. Samma rapporteringsskyldighet gäller enligt 28 f-h §§ lag om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS), gynnande beslut enligt 9 § LSS.

    Under kvartal 4 för 2022 hade avdelning Socialtjänst och fritid 50 beslut som inte verkställts inom tre månader, varav två inom område socialpsykiatri och beroende och 48 inom område funktionsnedsättning. Detta är fortsatt en ökning av ej verkställda beslut inom avdelningen (19 beslut kvartal 1, 31 beslut kvartal 2 och 36 beslut kvartal 3). Av dessa beslut har sju beslut avslutats utan verkställande och tre beslut har verkställts. Inga ej verkställda beslut är relaterat till Covid-19.

    Bilagor

  12. Protokoll från pensionärsrådets sammanträde den 13 februari 2023.

    Bilagor

  13. Protokoll från förvaltningsgruppens sammanträde den 16 februari 2023.

    Bilagor

  14. En skrivelse från Liberalerna gällande SiS och en skrivelse från Sverigedemokraterna gällande ordningsvakter har inkommit.

Vi använder cookies på denna webbplats för att förbättra din användarupplevelse.