Möte 2020-03-19
-
1
Godkännande av dagordning och tid för justering
-
2
Anmälan av inkomna skrivelser
-
3
Medborgarförslag om stadsnära mikrojordbruk
-
4
Boendeplan för bostäder med särskild service för personer med funktionsnedsättning enligt LSS och SoL 2020-2030 i region västerort
Stadsdelsförvaltningarna i region västerort (Rinkeby-Kista, Hässelby-Vällingby, Bromma och Spånga-Tensta) har i samarbete tagit fram en plan för bostäder med särskild service för personer med funktionsnedsättning för perioden 2020-2030. Boendeplanen utgör underlag till den stadsövergripande boendeplanen som tas fram av socialförvaltningen. Boendeplanen omfattar information om befintliga boenden, planerade byggprojekt och uppskattat behov av bostäder med särskild service för personer med funktionsnedsättning. Swecos rapport när det gäller prognos över behovet av bostäder med särskild service för perioden 2020-2030 utgör ett viktigt underlag i boendeplanen.
Bilagor
-
196kb Ladda ner dokument
-
475kb Ladda ner dokument
-
-
Förvaltningens lokala rutin för Lex Sarah ska fastställas av nämnden. Rutinen har även setts över och reviderats i mindre omfattning. De främsta ändringarna som gjorts är att tillägga biträdande enhetschefer som ansvariga tillsammans med enhetschef att säkerställa att rutinen förankras och tillämpas.
Bilagor
-
178kb Ladda ner dokument
-
340kb Ladda ner dokument
-
-
Det är stor brist på förskoleplatser i Äppelviken, Ålsten, Smedslätten. I ärendet föreslås en ombyggnad av förskolan Nyängsvägen 21 med tillgång av ytterligare 36 st. platser.
Bilagor
-
180kb Ladda ner dokument
-
100kb Ladda ner dokument
-
96kb Ladda ner dokument
-
-
Odlingsgruppen Puppan, nätverket i Västerort har inkommit med ett medborgarförslag till Bromma stadsdelsnämnd. Förslaget anger önskemål om att groddammar ska anläggas i Blackeberg och Södra Ängby. Förvaltningen ställer sig positiv till förslag på nya dammar om de naturliga förutsättningarna finns för dessa. Ett bra sätt kan vara att inkomma med förslag på möjliga platser för framtida dammar vilka då kanske kan finansieras via olika projekt inom staden exempelvis som kompensation vid markexploatering, klimatprojekt, lokala åtgärdsprogram för sjöar och vattendrag mm. Så om föreningen har förslag på specifika platser tar förvaltningen därför tacksamt emot dessa förslag.
Bilagor
-
192kb Ladda ner dokument
-
-
Medborgarförslaget avser förslag på att utveckla och utöka vuxennärvaron på helgkvällar i Bromma. Förvaltningen ser positivt på förslagsställarens engagemang och initiativ i frågan. Samverkan i trygghetsskapande åtgärder är en prioriterad fråga och sker inom ramen för Brommas lokala brottsförebyggande råd. Förvaltningens fältassistenter har stöd till föräldravandringar som en del i sitt uppdrag och kan bland annat bistå med råd och vägledning till nystartade och etablerade grupper. Förvaltningen kan även bistå med informationsspridning om kvällsvandringar genom att bland annat använda egna kanaler så som webb, sociala medier, preventiva utskick och anslag i verksamhetslokaler.
Bilagor
-
180kb Ladda ner dokument
-
119kb Ladda ner dokument
-
-
Alexandra Åkerström Mattsson (V) föreslår i en remiss att staden ska genomföra ett pilotprojekt för att utveckla tryggt mottagande vid utskrivning från slutenvård för målgruppen inom socialpsykiatrin likt det man redan prövat inom äldreomsorgen inom Stockholm stad. Förvaltningen är positiv till intentionen i förslaget då arbetssättet visat positiva resultat inom äldreomsorgen men vill framhålla att det finns behov av att tillskjuta ekonomiska medel för det ändamålet, samt att göra en kartläggning av behov och genomförande för den föreslagna målgruppen utifrån lärdomar från äldreomsorgen.
Bilagor
-
183kb Ladda ner dokument
-
110kb Ladda ner dokument
-
-
Ett förslag till detaljplan för del av Riksby 1:3 m.fl. (Bällsta IP) i stadsdelen Bällsta i Stockholm, Dp 2017–06421, har upprättas av stadsbyggnadskontoret. Planförslaget innebär att det anläggs en ny idrottsplats, Bällsta IP, inom området Bällsta gård. Bällsta IP ska fungera som ett idrottscentrum för västra delen av Stockholm. Idrottsplatsen föreslås innehålla en komplett friidrottshall, en 11-spelsplan för fotboll med konstgräs samt en utomhusarena för friidrott. Anläggningen ska även innehålla goda möjligheter till spontanidrott och rekreation. Den mest värdefulla naturen ska bevaras såsom den centrala allén, skogsdungen och läplanteringarna runt Bällsta gård. Målet är att Bällsta IP ska upplevas inbjudande och öppen för alla, inte bara för den organiserade idrotten. Detaljplanen ska stärka Bällsta gård som lokal målpunkt och bevara samt tillgängliggöra platsens kulturhistoriska värden.
För de boende, i de närliggande egnahemsvillorna, kommer förslaget att innebära stora förändringar eftersom den öppna åkermarken planeras att omvandlas till ett storskaligt idrottsområde.
Bromma stadsdelsförvaltning ställer sig i huvudsak positiv till den föreslagna detaljplanenBilagor
-
839kb Ladda ner dokument
-
11
Inbjudan till samråd om förslag till detaljplan för område vid Stora Båtvarvsgränd, del av Ulvsunda 1:4 mm i stadsdelen Ulvsunda
Stadsbyggnadskontoret har upprättat ett förslag till detaljplan för ett område vid Stora Båtvarvsgränd, del av Ulvsunda 1:4 med flera i stadsdelen Ulvsunda.
Detaljplanen syftar till att justera markanvändning och planlägga marken kring båtuppläggningsplatsen i Ulvsunda så att nuvarande användning inte är planstridig. Detaljplanen syftar även till att ge byggnaden Margretelunds Gård rätt planstöd och skyddsbestämmelser.Bilagor
-
Karin Wanngård (S) har i en motion som har skickats på remiss till bland annat Bromma stadsdelsnämnd, lagt fram förslag på att kommunfullmäktige ska inleda ett arbete för att upphäva villkoren i det nuvarande arrendeavtalet med Swedavia avseende Bromma flygplats. I första hand bör arbetet enligt motionen leda till att avtalet omförhandlas och i andra hand bör avtalet hävas. Motionären menar att stadens skattebetalare inte ska subventionera Bromma flygplats och de fossila utsläpp som uppkommer vid verksamheten genom skattemedel. Bromma stadsdelsförvaltning anser att frågan om markavtalet mellan staden och Swedavia ligger utanför både stadsdelens kompetensområde samt ansvarsområde. Förvaltningen avstår därför från att lämna synpunkter på motionen.
Bilagor
-
184kb Ladda ner dokument
-
1021kb Ladda ner dokument
-
-
13
Remiss om Avgift vid ansökan om godkännande att starta fristående förskola eller fritidshem och vid ansökan om ändringar i befintlig verksamhet
Utifrån de erfarenheter utbildningsförvaltningen beskriver av handläggning av ansökningar upplevs resonemanget att avgiften tas ut i två steg som väl underbyggd. Avgiften föreslås dels i form av en så kallad startavgift och dels i form av en prövningsavgift som varierar beroende på prövningens omfattning/ärendetyp. Att det föreslås samma avgift oberoende av storlek av aktör som ansöker motiveras med att det ofta är mer komplext att utreda en mindre enskild aktör än ett etablerat aktiebolag. Utifrån denna beskrivning stödjer vi resonemanget även i den delen av frågeställningen. Avgiften är avsedd att täcka utbildningsförvaltningens självkostnader för att pröva ansökningarna. Nivån på avgiften ligger i nivå med Göteborg och Malmö stad likväl som med andra liknande handläggningsavgifter i Stockholm stad. Om den sökande inte passerar genom den inledande prövningen är avgiften satt till 5000 kronor och den avgiften ska vara betald innan handläggning startas i ärendet. Innan den fördjupade prövningen inleds ska prövningsavgiften om 20 000 kronor vara betald innan hand-läggningen fortlöper. Bromma stadsdelsförvaltning stödjer förslaget från Utbildningsförvaltningen som är väl formulerat och underbyggt i sin helhet.
Bilagor
-
177kb Ladda ner dokument
-
-
14
Ekonomisk månadsrapport
-
15
Remiss Betänkandet Samlade åtgärder för korrekta utbetalningar från välfärdssystemen (SOU 2019:59)
I rapporten framkommer genom kartläggning av 41 olika ersättningsystem att felaktiga utbetalningar uppskattas till ca 18 miljarder kronor årligen. Framförallt var det sex ersättningsystem som uppskattades stå för hälften av de felaktiga utbetalningarna. Förslaget innebär inga stora struktur- eller systemförändringar. Utan syftar till att skapa strukturer för att få till en helhetssyn då utbetalningar hanteras inom flera olika myndigheter som också ligger under olika departement. Därför lyfter man i rapporten att det behövs en övergripande samordning, en samlad och återkommande redovisning av arbetet med att motverka felaktiga utbetalningar och en långsiktig strategisk inriktning för arbetet och ett övergripande mål. Styrningen och uppföljningen behöver samordnas och tydliggörs genom att inrätta ett råd för korrekta utbetalningar. Delegationen lyfter de potential som finns i att utnyttja digitalisering och AI (artificiell intelligens) som verktyg för att minska andelen felaktiga utbetalningar. Bromma stadsdelsförvaltning bedömer att de ändringar som föreslås i rapporten känns relevanta och behövliga. Det bedöms viktigt för att skapar förtroende för välfärdssamhället och bidra till en positiv utveckling av statsfinanserna.
Bilagor
-
235kb Ladda ner dokument
-
162kb Ladda ner dokument
-
-
Under kvartal 4 för 2019 hade avdelning Socialtjänst och fritid 43 beslut som inte verkställts inom tre månader, varav 8 inom område socialpsykiatri och missbruk och 35 stycken inom område funktionsnedsättning. Av dessa beslut har 7 verkställts och 5 avslutats utan verkställighet under kvartal 4 2019.
Bilagor
-
343kb Ladda ner dokument
-
-
Avdelning Äldreomsorg har det tredje kvartalet 2019 rapporterat totalt 20 beslut som ej verkställts inom tre månader till Inspektionen för vård och omsorg. Av dessa beslut gällde 11 vård- och omsorgsboende, sex avsåg servicehus och 3 beslut var dagverksamhet. Besluten har inte kunnat verkställas inom tre
månader på grund av att den enskilde valt att tacka nej till erbjudanden som getts. Några inväntar plats på specifikt boende medan andra vill avvakta med flytt. Under perioden har fyra av de rapporterade besluten verkställts och två personer har avlidit.Bilagor
-
234kb Ladda ner dokument
-
-
Redovisning av inkomna lex Sarah-rapporter från verksamheter i egen regi och information om rapporter från verksamheter som drivs i enskild regi samt beslut enligt lex Sarah tagna under perioden 2020-01-18 – 2020-02-28.
Bilagor
-
I en skrivelse daterad 2019-09-26 uppdrar ledamot Johan Heinonen (S) m.fl. förvaltningen att redovisa hur och på vilket sätt de handlingsplaner som upprättades under tertial 2 påverkat såväl verksamheter som personal. Nämnden har beslutat att skrivelsen ska besvaras. Förvaltningen har i sitt svar beskrivit arbetet utifrån handlingsplanerna och effekterna av genomförandet. De ekonomiska utmaningar som identifierades i inledningen av 2019 har påverkat arbetet inom förvaltningens alla verksamheter. Utmaningarna har skapat en ökad ekonomisk medvetenhet bland chefer och medarbetare. Helhetssynen och medvetenheten om att samverkan är nödvändig för att förvaltningens verksamheter ska vara kostnadseffektiva har också ökat. Handlingsplanerna har lett till nya arbetssätt och likställighet med övriga staden gällande bland annat bemanning och biståndsbedömning. Genom hemmaplanslösningar används den kompetens som finns inom förvaltningens verksamheter mer kostnadseffektivt istället för dyrare köpta platser.
Bilagor
-
214kb Ladda ner dokument
-
50kb Ladda ner dokument
-
-
I en skrivelse daterad 2019-09-26 har ledamot Lillemor Samuelsson (V) m.fl. ställt tre frågor om konsekvenser för barn och unga samt för medarbetare mot bakgrund bland annat av det underskott som prognosticerades i september inom barn och ungdomsvården. Nämnden har beslutat att skrivelsen ska besvaras.
Bilagor
-
248kb Ladda ner dokument
-
54kb Ladda ner dokument
-
-
21
Svar på medborgarförslag om hundrastgård vid Bromma sjukhus
-
Inget protokoll anmäls då mötet ställdes in.
-
26
Delegationsbeslut - anmälan till nämnden
-
Ärendet redovisas i en pärm på sammanträdet.
-
28
Nämndens och förvaltningens frågor
-
30
Information om anmälan till Inspektionen för vård och omsorg (IVO)
-
31
Lex Sarah-rapport, hemtjänst
-
32
Nedläggning av faderskapsutredning
-
33
Sociala delegationens protokoll
-
Med anledning av att Folkhälsomyndigheten konstaterat att det finns samhällsspridning av covid-19 i Stockholm och att uppmaningen är att minska de sociala kontakterna föreslår förvaltningen efter samråd med nämndens ordförande och vice ordförande att tillfälligt upphöra med nämndsammanträden öppna för allmänheten. I ett första skede gäller beslutet sammanträdena den 23 april och 28 maj. Utvecklingen kommer att följas noggrant och beslutet kan komma att omprövas utifrån nya rekommendationer från myndigheterna.
-
Ordföranden Johan Paccamonti (M) öppnade mötet. Dagordningen godkändes med tillägg av ärende nr 34.
Ordföranden Johan Paccamonti (M) och vice ordföranden Lillemor Samuelsson (V) utsågs att justera protokollet. Protokollet justeras fredagen den 20 mars. Paragraferna 6, 9, 11 och 13 justerades omedelbart.
-
§ 4
Boendeplan för bostäder med särskild service för personer med funktionsnedsättning enligt LSS och SoL 2020-2030 i region västerort
Stadsdelsförvaltningarna i region västerort (Rinkeby-Kista, Hässelby-Vällingby, Bromma och Spånga-Tensta) har i samarbete tagit fram en plan för bostäder med särskild service för personer med funktionsnedsättning för perioden 2020-2030. Boendeplanen utgör underlag till den stadsövergripande boendeplanen som tas fram av socialförvaltningen. Boendeplanen omfattar information om befintliga boenden, planerade byggprojekt och uppskattat behov av bostäder med särskild service för personer med funktionsnedsättning. Swecos rapport när det gäller prognos över behovet av bostäder med särskild service för perioden 2020-2030 utgör ett viktigt underlag i boendeplanen.
Bilagor
-
196kb Ladda ner dokument
-
475kb Ladda ner dokument
-
158kb Ladda ner dokument
-
-
Förvaltningens lokala rutin för Lex Sarah ska fastställas av nämnden. Rutinen har även setts över och reviderats i mindre omfattning. De främsta ändringarna som gjorts är att tillägga biträdande enhetschefer som ansvariga tillsammans med enhetschef att säkerställa att rutinen förankras och tillämpas.
Bilagor
-
178kb Ladda ner dokument
-
340kb Ladda ner dokument
-
134kb Ladda ner dokument
-
-
Det är stor brist på förskoleplatser i Äppelviken, Ålsten, Smedslätten. I ärendet föreslås en ombyggnad av förskolan Nyängsvägen 21 med tillgång av ytterligare 36 st. platser.
Bilagor
-
180kb Ladda ner dokument
-
100kb Ladda ner dokument
-
96kb Ladda ner dokument
-
134kb Ladda ner dokument
-
-
Odlingsgruppen Puppan, nätverket i Västerort har inkommit med ett medborgarförslag till Bromma stadsdelsnämnd. Förslaget anger önskemål om att groddammar ska anläggas i Blackeberg och Södra Ängby. Förvaltningen ställer sig positiv till förslag på nya dammar om de naturliga förutsättningarna finns för dessa. Ett bra sätt kan vara att inkomma med förslag på möjliga platser för framtida dammar vilka då kanske kan finansieras via olika projekt inom staden exempelvis som kompensation vid markexploatering, klimatprojekt, lokala åtgärdsprogram för sjöar och vattendrag mm. Så om föreningen har förslag på specifika platser tar förvaltningen därför tacksamt emot dessa förslag.
Bilagor
-
192kb Ladda ner dokument
-
139kb Ladda ner dokument
-
-
Medborgarförslaget avser förslag på att utveckla och utöka vuxennärvaron på helgkvällar i Bromma. Förvaltningen ser positivt på förslagsställarens engagemang och initiativ i frågan. Samverkan i trygghetsskapande åtgärder är en prioriterad fråga och sker inom ramen för Brommas lokala brottsförebyggande råd. Förvaltningens fältassistenter har stöd till föräldravandringar som en del i sitt uppdrag och kan bland annat bistå med råd och vägledning till nystartade och etablerade grupper. Förvaltningen kan även bistå med informationsspridning om kvällsvandringar genom att bland annat använda egna kanaler så som webb, sociala medier, preventiva utskick och anslag i verksamhetslokaler.
Bilagor
-
180kb Ladda ner dokument
-
119kb Ladda ner dokument
-
121kb Ladda ner dokument
-
-
Alexandra Åkerström Mattsson (V) föreslår i en remiss att staden ska genomföra ett pilotprojekt för att utveckla tryggt mottagande vid utskrivning från slutenvård för målgruppen inom socialpsykiatrin likt det man redan prövat inom äldreomsorgen inom Stockholm stad. Förvaltningen är positiv till intentionen i förslaget då arbetssättet visat positiva resultat inom äldreomsorgen men vill framhålla att det finns behov av att tillskjuta ekonomiska medel för det ändamålet, samt att göra en kartläggning av behov och genomförande för den föreslagna målgruppen utifrån lärdomar från äldreomsorgen.
Bilagor
-
183kb Ladda ner dokument
-
110kb Ladda ner dokument
-
140kb Ladda ner dokument
-
-
§ 10
Samråd om förslag till detaljplan för del av Riksby 1:3 m.fl. (Bällsta IP) i stadsdelen Bällsta
Ett förslag till detaljplan för del av Riksby 1:3 m.fl. (Bällsta IP) i stadsdelen Bällsta i Stockholm, Dp 2017–06421, har upprättas av stadsbyggnadskontoret. Planförslaget innebär att det anläggs en ny idrottsplats, Bällsta IP, inom området Bällsta gård. Bällsta IP ska fungera som ett idrottscentrum för västra delen av Stockholm. Idrottsplatsen föreslås innehålla en komplett friidrottshall, en 11-spelsplan för fotboll med konstgräs samt en utomhusarena för friidrott. Anläggningen ska även innehålla goda möjligheter till spontanidrott och rekreation. Den mest värdefulla naturen ska bevaras såsom den centrala allén, skogsdungen och läplanteringarna runt Bällsta gård. Målet är att Bällsta IP ska upplevas inbjudande och öppen för alla, inte bara för den organiserade idrotten. Detaljplanen ska stärka Bällsta gård som lokal målpunkt och bevara samt tillgängliggöra platsens kulturhistoriska värden. För de boende, i de närliggande egnahemsvillorna, kommer förslaget att innebära stora förändringar eftersom den öppna åkermarken planeras att omvandlas till ett storskaligt idrottsområde. Bromma stadsdelsförvaltning ställer sig i huvudsak positiv till den föreslagna detaljplanen
Bilagor
-
839kb Ladda ner dokument
-
156kb Ladda ner dokument
-
§ 11
Inbjudan till samråd om förslag till detaljplan för område vid Stora Båtvarvsgränd, del av Ulvsunda 1:4 mm i stadsdelen Ulvsunda
Stadsbyggnadskontoret har upprättat ett förslag till detaljplan för ett område vid Stora Båtvarvsgränd, del av Ulvsunda 1:4 med flera i stadsdelen Ulvsunda. Detaljplanen syftar till att justera markanvändning och planlägga marken kring båtuppläggningsplatsen i Ulvsunda så att nuvarande användning inte är planstridig. Detaljplanen syftar även till att ge byggnaden Margretelunds Gård rätt planstöd och skyddsbestämmelser.
Bilagor
-
123kb Ladda ner dokument
-
Karin Wanngård (S) har i en motion som har skickats på remiss till bland annat Bromma stadsdelsnämnd, lagt fram förslag på att kommunfullmäktige ska inleda ett arbete för att upphäva villkoren i det nuvarande arrendeavtalet med Swedavia avseende Bromma flygplats. I första hand bör arbetet enligt motionen leda till att avtalet omförhandlas och i andra hand bör avtalet hävas. Motionären menar att stadens skattebetalare inte ska subventionera Bromma flygplats och de fossila utsläpp som uppkommer vid verksamheten genom skattemedel. Bromma stadsdelsförvaltning anser att frågan om markavtalet mellan staden och Swedavia ligger utanför både stadsdelens kompetensområde samt ansvarsområde. Förvaltningen avstår därför från att lämna synpunkter på motionen.
Bilagor
-
184kb Ladda ner dokument
-
1021kb Ladda ner dokument
-
142kb Ladda ner dokument
-
-
§ 13
Remiss om Avgift vid ansökan om godkännande att starta fristående förskola eller fritidshem och vid ansökan om ändringar i befintlig verksamhet
I januari i år tillkom ny lagstiftning som innebar att en mer omfattande prövning ska göras av en sökande/huvudman som ansöker om godkännande för att bedriva fristående verksamhet enligt skollagen samt rätten att ta ut avgift för de kostnader som uppkommer i samband med prövning av vissa ansökningar. Mot bakgrund av denna lagändring föreslår Utbildningsförvaltningen att Stockholms stad ska ta ut avgift av den som ansöker om godkännande att starta fristående förskola eller fritidshem och av den som ansöker om ändringar i befintlig verksamhet.
Bilagor
-
177kb Ladda ner dokument
-
124kb Ladda ner dokument
-
-
Förvaltningen beviljas totalt 9,5 miljoner kronor i budgetjusteringar och 0,9 miljoner kronor i stimulansmedel. I verksamhetsberättelsen 2019 redovisade förvaltningen ett underskott med 14,2 miljoner kronor innan fonduttag. Flera av de ekonomiska utmaningarna kvarstår 2020. Samtliga enheter som redovisade underskott 2019 och som även prognostiserar underskott 2020 ska upprätta handlingsplaner med syfte att minska eller eliminera budgetunderskotten. Handlingsplanerna kommer att följas upp i samband med den månatliga budgetuppföljningen. Personalkostnaderna för samtliga verksamheter ökar med anledning av att personalomkostnadspålägget höjts för 2020.
Bilagor
-
117kb Ladda ner dokument
-
-
§ 15
Remiss Betänkandet Samlade åtgärder för korrekta utbetalningar från välfärdssystemen (SOU 2019:59)
I rapporten framkommer genom kartläggning av 41 olika ersättningsystem att felaktiga utbetalningar uppskattas till ca 18 miljarder kronor årligen. Framförallt var det sex ersättningsystem som uppskattades stå för hälften av de felaktiga utbetalningarna. Förslaget innebär inga stora struktur- eller systemförändringar. Utan syftar till att skapa strukturer för att få till en helhetssyn då utbetalningar hanteras inom flera olika myndigheter som också ligger under olika departement. Därför lyfter man i rapporten att det behövs en övergripande samordning, en samlad och återkommande redovisning av arbetet med att motverka felaktiga utbetalningar och en långsiktig strategisk inriktning för arbetet och ett övergripande mål. Styrningen och uppföljningen behöver samordnas och tydliggörs genom att inrätta ett råd för korrekta utbetalningar. Delegationen lyfter de potential som finns i att utnyttja digitalisering och AI (artificiell intelligens) som verktyg för att minska andelen felaktiga utbetalningar. Bromma stadsdelsförvaltning bedömer att de ändringar som föreslås i rapporten känns relevanta och behövliga. Det bedöms viktigt för att skapar förtroende för välfärdssamhället och bidra till en positiv utveckling av statsfinanserna.
Bilagor
-
235kb Ladda ner dokument
-
162kb Ladda ner dokument
-
129kb Ladda ner dokument
-
103kb Ladda ner dokument
-
-
Under kvartal 4 för 2019 hade avdelning Socialtjänst och fritid 43 beslut som inte verkställts inom tre månader, varav 8 inom område socialpsykiatri och missbruk och 35 stycken inom område funktionsnedsättning. Av dessa beslut har 7 verkställts och 5 avslutats utan verkställighet under kvartal 4 2019.
Bilagor
-
343kb Ladda ner dokument
-
116kb Ladda ner dokument
-
-
Avdelning Äldreomsorg har det tredje kvartalet 2019 rapporterat totalt 20 beslut som ej verkställts inom tre månader till Inspektionen för vård och omsorg. Av dessa beslut gällde 11 vård- och omsorgsboende, sex avsåg servicehus och 3 beslut var dagverksamhet. Besluten har inte kunnat verkställas inom tre
månader på grund av att den enskilde valt att tacka nej till erbjudanden som getts. Några inväntar plats på specifikt boende medan andra vill avvakta med flytt. Under perioden har fyra av de rapporterade besluten verkställts och två personer har avlidit.Bilagor
-
234kb Ladda ner dokument
-
117kb Ladda ner dokument
-
-
Redovisning av inkomna lex Sarah-rapporter från verksamheter i egen regi och information om rapporter från verksamheter som drivs i enskild regi samt beslut enligt lex Sarah tagna under perioden 2020-01-18 – 2020-02-28.
Bilagor
-
I en skrivelse daterad 2019-09-26 uppdrar ledamot Johan Heinonen (S) m.fl. förvaltningen att redovisa hur och på vilket sätt de handlingsplaner som upprättades under tertial 2 påverkat såväl verksamheter som personal. Nämnden har beslutat att skrivelsen ska besvaras. Förvaltningen har i sitt svar beskrivit arbetet utifrån handlingsplanerna och effekterna av genomförandet. De ekonomiska utmaningar som identifierades i inledningen av 2019 har påverkat arbetet inom förvaltningens alla verksamheter. Utmaningarna har skapat en ökad ekonomisk medvetenhet bland chefer och medarbetare. Helhetssynen och medvetenheten om att samverkan är nödvändig för att förvaltningens verksamheter ska vara kostnadseffektiva har också ökat. Handlingsplanerna har lett till nya arbetssätt och likställighet med övriga staden gällande bland annat bemanning och biståndsbedömning. Genom hemmaplanslösningar används den kompetens som finns inom förvaltningens verksamheter mer kostnadseffektivt istället för dyrare köpta platser.
Bilagor
-
214kb Ladda ner dokument
-
50kb Ladda ner dokument
-
119kb Ladda ner dokument
-
-
I en skrivelse daterad 2019-09-26 har ledamot Lillemor Samuelsson (V) m.fl. ställt tre frågor om konsekvenser för barn och unga samt för medarbetare mot bakgrund bland annat av det underskott som prognosticerades i september inom barn och ungdomsvården. Nämnden har beslutat att skrivelsen ska besvaras.
Bilagor
-
248kb Ladda ner dokument
-
54kb Ladda ner dokument
-
115kb Ladda ner dokument
-
-
§ 26
Delegationsbeslut - anmälan till nämnden
-
Lillemor Samuelsson (V) överlämnade en skrivelse till nämnden om "Nya lokaler för café U i Blackeberg".
Beslut
Nämnden beslutade att överlämna skrivelsen till förvaltningen för beredning.
Lillemor Samuelsson (V) överlämnade en skrivelse om "Trafiksituationen i Beckomberga" som samtliga partier i nämnden anslöt till.
Beslut
Nämnden beslutade att överlämna skrivelsen till Trafikkontoret.
-
§ 29
Information om anmälan till Inspektionen för vård och omsorg (IVO)
-
§ 30
Information om anmälan till Inspektionen för vård och omsorg (IVO)
-
§ 31
Lex Sarah-rapport, hemtjänst
-
§ 32
Nedläggning av faderskapsutredning
-
§ 33
Sociala delegationens protokoll
-
Med anledning av att Folkhälsomyndigheten konstaterat att det finns samhällsspridning av covid-19 i Stockholm och att uppmaningen är att minska de sociala kontakterna föreslår förvaltningen efter samråd med nämndens ordförande och vice ordförande att tillfälligt upphöra med nämndsammanträden öppna för allmänheten. I ett första skede gäller beslutet sammanträdena den 23 april och 28 maj. Utvecklingen kommer att följas noggrant och beslutet kan komma att omprövas utifrån nya rekommendationer från myndigheterna.
Bilagor
-
116kb Ladda ner dokument
-