Möte 2021-10-21
-
1
Godkännande av dagordning och tid för justering
-
2
Remiss Rekommendation om att anta Överenskommelse hälso-, sjuk- och tandvård för barn och unga utanför det egna hemmet
2017 infördes bestämmelser i socialtjänstlagen (SoL) och hälso- och sjukvårdslagen (HSL) gällande att kommuner och regioner ska ingå överenskommelser om samarbete i frågor som rör barn och unga som vårdas utanför det egna hemmet. Storsthlms styrelse beslutade på sammanträdet den 10 juni 2021 att rekommendera kommunerna i länet och kommunalförbundet Vård och omsorg i Norrtälje att anta överenskommelse mellan kommunerna i Stockholms län och Region Stockholm avseende tillgång till hälso-, sjuk- och tandvård för barn och unga som placeras utanför det egna hemmet. Överenskommelsen avser placeringar enligt socialtjänstlagen och LVU i Hem för vård och boende (HVB), Ungdomshem (SiS), Jour- och familjehem (inklusive släkting- och nätverkshem) och Stödboende och gäller placerade barn 0-17 år och placerade unga 18-20 år. Även ensamkommande asylsökande barn och unga som vårdas utanför det egna hemmet med stöd av SoL eller LVU ingår i överenskommelsen. Förvaltningen ställer sig positiv till överenskommelsen.
Bilagor
-
166kb Ladda ner dokument
-
129kb Ladda ner dokument
-
330kb Ladda ner dokument
-
456kb Ladda ner dokument
-
-
Bromma stadsdelsnämnd har av kommunstyrelsen fått en remiss gällande Socialstyrelsens författningsförslag i rapporten Öppna insatser utan samtycke.
Socialstyrelsen har fått i uppdrag att redogöra för kunskapsläget om öppna insatser utan samtycke till barn och unga respektive till vårdnadshavare samt att lämna förslag på hur möjligheterna att ge öppna insatser utan samtycke till stöd och skydd för barn och unga kan öka så att insatserna kan ges i fler fall och fler situationer. Socialstyrelsen föreslår bland annat i rapporten att åldersgränsen sänks så att det blir möjligt för socialnämnden att med stöd av SoL besluta om öppna insatser till barn utan vårdnadshavares samtycke från 12 års ålder (från tidigare 15 års ålder). Avseende översyn av utvidgande av 22§ LVU anser Socialstyrelsen att det inte är lämpligt att utvidga lagstiftningen eftersom de fördelar som finns med en utvidgning av bestämmelsen inte överväger riskerna som kan uppstå för barnet. Det bedöms därför inte försvarbart att besluta om insatser med tvång till barn när det är föräldrarna som brister i omsorgen.Bilagor
-
4
Remiss om att staden inrättar en visningsmiljö om välfärdsteknik för att bidra till trygghet och säkerhet
Bromma stadsdelsnämnd har av kommunstyrelsen fått en motion av Fredrik Pettersson (S) på remiss. I motionen lyfts att en konsekvens av pandemin är att fler äldre blivit mer digitala. Det blir fler äldre personer framöver och det ställs större krav på tillgång till välfärdstjänster och anpassning av dem utifrån individuella behov. Dessa faktorer gör att det snart kommer att ses allt fler exempel på användning av vård och omsorg med hjälp av välfärdsteknik. Exempel på värlfärdsteknik som tas upp är webbkamera, värmekamera och olika kognitiva hjälpmedel. Motionen belyser behovet av att höja kompetensen om välfärdsteknik bland såväl äldre, pensionärsorganisationer som personal och närstående. Målgruppen måste ges möjlighet att få påverka hur kommunen planerar och introducerar välfärdstekniken. Motionären framhåller vidare att det kan finnas en oro för vad tekniken kommer att innebära för äldreomsorgen, t ex att personal ersätts med tekniska lösningar och vad som händer om tekniken inte fungerar. I motionen föreslås att staden inrättar en eller flera visningsmiljöer där äldre, personer med funktionsvariationer, pensionärsorganisationer och personal kan få möjlighet att bekanta sig med välfärdstekniken. Visningsmiljön ska kunna besökas både digitalt och fysiskt. Motionären hänvisar till att denna möjlighet finns i andra kommuner i landet.
Bilagor
-
Bromma stadsdelsnämnd har av kommunstyrelsen fått en motion av Peter Wallmark (SD) på remiss. Motionen handlar om att säkerställa tillgång till syrgas på Stockholm stads vård- och omsorgsboenden då Coronapandemin slagit hårt mot Stockholm. I motionen beskrivs att de äldre tillhör riskgrupp och kan få svåra problem med syresättningen under pågående Covid-19 infektion samt även vid andra sjukdomar. Motionären påtalar vikten av att säkerställa att rätt behandling ordineras och att behandling med syrgas ska kunna genomföras på ett för brukaren säkert sätt. Syrgas är ett läkemedel som ordineras och förskrivs av läkare i varje enskilt fall. Vid mer akut behov av syrgas planerar läkaren individuellt utifrån situationen om remiss är aktuell för direktintag till geriatrik eller akutmottagning. Förvaltningen anser att behov av syrgas kan tillgodoses för de boende på förvaltningens vård- och omsorgsboenden. Regionen ansvarar för läkarinsatser och ordinationer.
Bilagor
-
86kb Ladda ner dokument
-
91kb Ladda ner dokument
-
-
Salar Rashid och Karin Gustafsson (båda S) har i en motion föreslagit att kommunfullmäktige ska besluta om att Stockholms stad ska erbjuda juridisk rådgivning vid medborgarkontoren. Biblioteket i Blackeberg och Brommas medborgarkontor delar lokal och samarbetar idag på olika vis kring juridisk rådgivning och Bromma stadsdelsförvaltning anser att den tjänst som motionärerna föreslår redan finns tillgänglig för stadens medborgare.
Bilagor
-
151kb Ladda ner dokument
-
-
En motion har inkommit från Tina Kratz och Hassan Jama, båda Vänsterpartiet, om att utreda förutsättningarna om att öppna fritidsbibliotek i staden med utlåning av fritidsutrustning i sju av stadsdelsnämnderna samt att utreda förutsättningarna att även varor som används sällan kan lånas ut genom ett fritidsbibliotek eller liknande. sedan många år har introducerats fritidsbibliotek i städer över hela landet, från Kiruna i norr till Trelleborg i söder där invånarna kan låna fritidsutrustning. I skrivelsen tar motionärerna upp att behovet av gratis tillgång till sportgrejer, fritidsprylar och aktivitetsföremål har varit stort, och gjort det möjligt för alla, oavsett plånbok, att ha en aktiv fritid. Delningen innebär också en förskoning gentemot klimatet och naturresurser. Motionärerna föreslår därför att förutsättningarna för att inrätta fritidsbibliotek för utlåning av fritidsutrustning i sju av stadsdelsnämnderna och förutsättningarna att även varor som används sällan kan lånas ut genom ett fritidsbibliotek eller liknande utreds. Förvaltningen ställer sig positiv till förslaget om att utreda förutsättningarna för att inrätta fritidsbibliotek i staden. Förvaltningen anser inte att det i dagsläget finns behov av att utreda förutsättningarna för att varor som sällan används kan lånas ut genom fritidsbibliotek.
Bilagor
-
132kb Ladda ner dokument
-
-
Karin Gustafsson (S) har i en motion föreslagit att kommunfullmäktige ska besluta om att det ska utformas stadsgemensamma riktlinjer för hem- och distansarbete med syftet att Stockholms stad ska vara en modern och attraktiv arbetsgivare. Bromma stadsdelsförvaltning, som följer stadens nuvarande riktlinjer, anser att stadens nuvarande arbetssätt avseende hemarbete fungerar tillfredsställande och någon annan lösning har heller inte efterfrågats.
Bilagor
-
129kb Ladda ner dokument
-
-
Peter Wallmark (SD) har i en motion föreslagit att Trafikförvaltningen och stadsbyggnadskontoret ska ta fram en plan för genomförandet av gång- och cykelbroar vid Brommaplan. Bromma stadsdelsförvaltning, som enbart ansvarar för parkmarken, ställer sig positiv till en lösning med gång- och cykelbroar vid Brommaplan om det bidrar till en både mer flödeseffektiv och säkrare trafikmiljö.
Bilagor
-
64kb Ladda ner dokument
-
-
Anders Göransson (S) har i en motion föreslagit att berörda nämnder ska ges i uppdrag av kommunfullmäktige att tillgängliggöra stadsdelarnas parkplaner.
Bromma stadsdelsförvaltning föreslår att staden tillgängliggör information ur parkplanerna som är informativ ur olika perspektiv och som medborgare och besökare kan tänkas efterfråga eller på annat sätt ha nytta av. Det är i sammanhanget viktigt att det framgår att parkplanen inte är ett styrdokument utan en vägledning för berörda nämnder.Bilagor
-
Miljö- och hälsoskyddsnämnden har tagit fram ett förslag till handlingsplan för klimatanpassning enligt uppdrag i Stockholm stads budget 2020. Handlingsplanen är indelad i tre delar utifrån vad som behöver göras för att uppnå mål tre i Stockholm stads miljöprogram 2020-2023. De tre delarna är en övergripande genomgång av frågan om klimatanpassning, skyfall och värmebölja. De två sista delarna följs av aktiviteter för att hantera och motverka skyfall och värmebölja. Stadsdelsnämnderna nämns som speciellt genomförandeansvariga i aktivitet 1,2,4,7 och 10 för skyfallssäkring samt aktivitet 3 och 8 för aktiviteter kring hantering av värmebölja. Förvaltningen ser goda möjligheter till samkörning och synergieffekter med att verksamheternas risk- och sårbarhetsanalyser genomförs utifrån en enhetlig metod och samordnas från kommunstyrelsen. Stadsdelsförvaltningen önskar ett förtydligande gällande hur förvaltningar, kontor och bolag ska bedriva arbetet med att förbättra byggnaders förutsättningar att stå emot värme lokaler som inte ägs av staden.
Finansieringen av aktiviteterna i handlingsplanen ska inrymmas inom ramen för ordinarie investeringsplanering och budget för drift och skötsel. Stadsdelsförvaltningen vill med denna utgångspunkt lyfta behovet av att se över tilldelningen av parkinvesteringsmedel samt behovet av att se över budgeten för centralt avsatta klimatinvesteringsmedel.Bilagor
-
Trafikkontoret har upprättat ett utkast till Cykelplan för Stockholm 2021 vilken ska ersätta den tidigare Cykelplan Stockholm 2012. Cykelplanens inriktning är fortfarande aktuell. Översynen har syftat till att uppdatera planen genom ett bredare grepp om cykling med fokus på en mognare cykelstad för alla. Det har bland annat tillkommit tydligare planeringsinriktningar och målen har utvecklats. Ett antal åtgärdsområden anger hur planen ska genomföras och målen nås.
Det finns många fördelar med att satsa på att underlätta för cykling både för samhället och för den enskilde stockholmaren:
Cykeln är enkel och pålitlig
Cykling är ekonomiskt hållbart och kostnadseffektivt
Cykeln är ett tyst och fossilfritt transportmedel
Ökad cykling främjar en bättre folkhälsa
Cykling bidrar till ett attraktivt stadsliv
Cykling bidrar till yteffektivitet och är ett kapacitetsstarkt färdmedelBilagor
-
16mb Ladda ner dokument
-
13
Remiss Stockholms stads kvalitetsprogram – Utveckling genom ständiga förbättringar, innovation och digitalisering
Staden har tagit fram ett nytt kvalitetsprogram som ersätter Program för kvalitetsutveckling, Innovationsstrategi, Strategi för smart och uppkopplad stad samt Program för digital förnyelse. I programmet beskrivs arbetssätt, förhållningssätt och förutsättningar för ett kvalitetsarbete som tar tillvara på medarbetarnas, stockholmarnas och andra aktörers engagemang. Ständiga förbättringar, innovation och digitalisering framhålls i programmet som grundförutsättningar för att staden ska kunna tillhandahålla service och tjänster av hög kvalitet för både dagens och morgondagens stockholmare. Programmet tydliggör de olika delarna i det systematiska kvalitetsarbetet inom staden och vikten av uppföljning och analys för kvalitetssäkring och utveckling. I programmet beskrivs sex grundläggande förhållningssätt och sex strategiska fokusområden för ökad kvalitet. Programmet ska ge vägledning och skapa en gemensam förståelse för stadens ambitioner för kvalitetsarbetet. Förvaltningen anser att programmet till största del är tydligt och hjälpsamt och därmed utgör ett gott stöd i förvaltningens fortsatta kvalitetsarbete.
Bilagor
-
592kb Ladda ner dokument
-
313kb Ladda ner dokument
-
Förvaltningen prognostiserar ett överskott med 8,9 mnkr efter fonddispositioner för 2021.
-
Redovisning av inkomna lex Sarah-rapporter från verksamheter i egen regi och information om rapporter från verksamheter som drivs i enskild regi samt beslut enligt lex Sarah tagna under perioden 2021-09-06– 2021-10-05.
-
17
Protokoll från Pensionärsrådet
-
19
Medborgarförslag om skatepark
-
20
Medborgarförslag angående badstegar
-
21
Medborgarförslag om belysning över bollplan i parken Murlindan
-
22
Anmälan av delegationsbeslut
-
Redovisas i en pärm på sammanträdet
-
24
Nämndens och förvaltningens frågor
-
25
Sociala delegationens protokoll
-
26
Överflyttning av vårdnad till särskilt förordnad vårdnadshavare enligt 6 kap 8 § FB
-
27
Överflyttning av vårdnad till särskilt förordnad vårdnadshavare enligt 6 kap 8 § FB
-
§ 1
Godkännande av dagordning och tid för justering
-
§ 2
Remiss Rekommendation om att anta Överenskommelse hälso-, sjuk- och tandvård för barn och unga utanför det egna hemmet
2017 infördes bestämmelser i socialtjänstlagen (SoL) och hälso- och sjukvårdslagen (HSL) gällande att kommuner och regioner ska ingå överenskommelser om samarbete i frågor som rör barn och unga som vårdas utanför det egna hemmet. Storsthlms styrelse beslutade på sammanträdet den 10 juni 2021 att rekommendera kommunerna i länet och kommunalförbundet Vård och omsorg i Norrtälje att anta överenskommelse mellan kommunerna i Stockholms län och Region Stockholm avseende tillgång till hälso-, sjuk- och tandvård för barn och unga som placeras utanför det egna hemmet. Överenskommelsen avser placeringar enligt socialtjänstlagen och LVU i Hem för vård och boende (HVB), Ungdomshem (SiS), Jour- och familjehem (inklusive släkting- och nätverkshem) och Stödboende och gäller placerade barn 0-17 år och placerade unga 18-20 år. Även ensamkommande asylsökande barn och unga som vårdas utanför det egna hemmet med stöd av SoL eller LVU ingår i överenskommelsen. Förvaltningen ställer sig positiv till överenskommelsen.
Bilagor
-
129kb Ladda ner dokument
-
330kb Ladda ner dokument
-
456kb Ladda ner dokument
-
137kb Ladda ner dokument
-
-
§ 3
Remiss om att staden inrättar en visningsmiljö om välfärdsteknik för att bidra till trygghet och säkerhet
Bromma stadsdelsnämnd har av kommunstyrelsen fått en motion av Fredrik Pettersson (S) på remiss. I motionen lyfts att en konsekvens av pandemin är att fler äldre blivit mer digitala. Det blir fler äldre personer framöver och det ställs större krav på tillgång till välfärdstjänster och anpassning av dem utifrån individuella behov. Dessa faktorer gör att det snart kommer att ses allt fler exempel på användning av vård och omsorg med hjälp av välfärdsteknik. Exempel på värlfärdsteknik som tas upp är webbkamera, värmekamera och olika kognitiva hjälpmedel. Motionen belyser behovet av att höja kompetensen om välfärdsteknik bland såväl äldre, pensionärsorganisationer som personal och närstående. Målgruppen måste ges möjlighet att få påverka hur kommunen planerar och introducerar välfärdstekniken. Motionären framhåller vidare att det kan finnas en oro för vad tekniken kommer att innebära för äldreomsorgen, t ex att personal ersätts med tekniska lösningar och vad som händer om tekniken inte fungerar. I motionen föreslås att staden inrättar en eller flera visningsmiljöer där äldre, personer med funktionsvariationer, pensionärsorganisationer och personal kan få möjlighet att bekanta sig med välfärdstekniken. Visningsmiljön ska kunna besökas både digitalt och fysiskt. Motionären hänvisar till att denna möjlighet finns i andra kommuner i landet.
Bilagor
-
161kb Ladda ner dokument
-
131kb Ladda ner dokument
-
-
Bromma stadsdelsnämnd har av kommunstyrelsen fått en remiss gällande Socialstyrelsens författningsförslag i rapporten Öppna insatser utan samtycke.
Socialstyrelsen har fått i uppdrag att redogöra för kunskapsläget om öppna insatser utan samtycke till barn och unga respektive till vårdnadshavare samt att lämna förslag på hur möjligheterna att ge öppna insatser utan samtycke till stöd och skydd för barn och unga kan öka så att insatserna kan ges i fler fall och fler situationer. Socialstyrelsen föreslår bland annat i rapporten att åldersgränsen sänks så att det blir möjligt för socialnämnden att med stöd av SoL besluta om öppna insatser till barn utan vårdnadshavares samtycke från 12 års ålder (från tidigare 15 års ålder). Avseende översyn av utvidgande av 22§ LVU anser Socialstyrelsen att det inte är lämpligt att utvidga lagstiftningen eftersom de fördelar som finns med en utvidgning av bestämmelsen inte överväger riskerna som kan uppstå för barnet. Det bedöms därför inte försvarbart att besluta om insatser med tvång till barn när det är föräldrarna som brister i omsorgen.Bilagor
-
125kb Ladda ner dokument
-
Bromma stadsdelsnämnd har av kommunstyrelsen fått en motion av Peter Wallmark (SD) på remiss. Motionen handlar om att säkerställa tillgång till syrgas på Stockholm stads vård- och omsorgsboenden då Coronapandemin slagit hårt mot Stockholm. I motionen beskrivs att de äldre tillhör riskgrupp och kan få svåra problem med syresättningen under pågående Covid-19 infektion samt även vid andra sjukdomar. Motionären påtalar vikten av att säkerställa att rätt behandling ordineras och att behandling med syrgas ska kunna genomföras på ett för brukaren säkert sätt. Syrgas är ett läkemedel som ordineras och förskrivs av läkare i varje enskilt fall. Vid mer akut behov av syrgas planerar läkaren individuellt utifrån situationen om remiss är aktuell för direktintag till geriatrik eller akutmottagning. Förvaltningen anser att behov av syrgas kan tillgodoses för de boende på förvaltningens vård- och omsorgsboenden. Regionen ansvarar för läkarinsatser och ordinationer.
Bilagor
-
86kb Ladda ner dokument
-
91kb Ladda ner dokument
-
135kb Ladda ner dokument
-
-
Salar Rashid och Karin Gustafsson (båda S) har i en motion föreslagit att kommunfullmäktige ska besluta om att Stockholms stad ska erbjuda juridisk rådgivning vid medborgarkontoren. Biblioteket i Blackeberg och Brommas medborgarkontor delar lokal och samarbetar idag på olika vis kring juridisk rådgivning och Bromma stadsdelsförvaltning anser att den tjänst som motionärerna föreslår redan finns tillgänglig för stadens medborgare.
Bilagor
-
151kb Ladda ner dokument
-
122kb Ladda ner dokument
-
-
En motion har inkommit från Tina Kratz och Hassan Jama, båda Vänsterpartiet, om att utreda förutsättningarna om att öppna fritidsbibliotek i staden med utlåning av fritidsutrustning i sju av stadsdelsnämnderna samt att utreda förutsättningarna att även varor som används sällan kan lånas ut genom ett fritidsbibliotek eller liknande. sedan många år har introducerats fritidsbibliotek i städer över hela landet, från Kiruna i norr till Trelleborg i söder där invånarna kan låna fritidsutrustning. I skrivelsen tar motionärerna upp att behovet av gratis tillgång till sportgrejer, fritidsprylar och aktivitetsföremål har varit stort, och gjort det möjligt för alla, oavsett plånbok, att ha en aktiv fritid. Delningen innebär också en förskoning gentemot klimatet och naturresurser. Motionärerna föreslår därför att förutsättningarna för att inrätta fritidsbibliotek för utlåning av fritidsutrustning i sju av stadsdelsnämnderna och förutsättningarna att även varor som används sällan kan lånas ut genom ett fritidsbibliotek eller liknande utreds. Förvaltningen ställer sig positiv till förslaget om att utreda förutsättningarna för att inrätta fritidsbibliotek i staden. Förvaltningen anser inte att det i dagsläget finns behov av att utreda förutsättningarna för att varor som sällan används kan lånas ut genom fritidsbibliotek.
Bilagor
-
132kb Ladda ner dokument
-
143kb Ladda ner dokument
-
-
Karin Gustafsson (S) har i en motion föreslagit att kommunfullmäktige ska besluta om att det ska utformas stadsgemensamma riktlinjer för hem- och distansarbete med syftet att Stockholms stad ska vara en modern och attraktiv arbetsgivare. Bromma stadsdelsförvaltning, som följer stadens nuvarande riktlinjer, anser att stadens nuvarande arbetssätt avseende hemarbete fungerar tillfredsställande och någon annan lösning har heller inte efterfrågats.
Bilagor
-
129kb Ladda ner dokument
-
140kb Ladda ner dokument
-
-
Peter Wallmark (SD) har i en motion föreslagit att Trafikförvaltningen och stadsbyggnadskontoret ska ta fram en plan för genomförandet av gång- och cykelbroar vid Brommaplan. Bromma stadsdelsförvaltning, som enbart ansvarar för parkmarken, ställer sig positiv till en lösning med gång- och cykelbroar vid Brommaplan om det bidrar till en både mer flödeseffektiv och säkrare trafikmiljö.
Bilagor
-
64kb Ladda ner dokument
-
152kb Ladda ner dokument
-
-
Anders Göransson (S) har i en motion föreslagit att berörda nämnder ska ges i uppdrag av kommunfullmäktige att tillgängliggöra stadsdelarnas parkplaner. Bromma stadsdelsförvaltning föreslår att staden tillgängliggör information ur parkplanerna som är informativ ur olika perspektiv och som medborgare och besökare kan tänkas efterfråga eller på annat sätt ha nytta av. Det är i sammanhanget viktigt att det framgår att parkplanen inte är ett styrdokument utan en vägledning för berörda nämnder.
Bilagor
-
122kb Ladda ner dokument
-
Miljö- och hälsoskyddsnämnden har tagit fram ett förslag till handlingsplan för klimatanpassning enligt uppdrag i Stockholm stads budget 2020. Handlingsplanen är indelad i tre delar utifrån vad som behöver göras för att uppnå mål tre i Stockholm stads miljöprogram 2020-2023. De tre delarna är en övergripande genomgång av frågan om klimatanpassning, skyfall och värmebölja. De två sista delarna följs av aktiviteter för att hantera och motverka skyfall och värmebölja. Stadsdelsnämnderna nämns som speciellt genomförandeansvariga i aktivitet 1,2,4,7 och 10 för skyfallssäkring samt aktivitet 3 och 8 för aktiviteter kring hantering av värmebölja. Förvaltningen ser goda möjligheter till samkörning och synergieffekter med att verksamheternas risk- och sårbarhetsanalyser genomförs utifrån en enhetlig metod och samordnas från kommunstyrelsen. Stadsdelsförvaltningen önskar ett förtydligande gällande hur förvaltningar, kontor och bolag ska bedriva arbetet med att förbättra byggnaders förutsättningar att stå emot värme lokaler som inte ägs av staden.
Finansieringen av aktiviteterna i handlingsplanen ska inrymmas inom ramen för ordinarie investeringsplanering och budget för drift och skötsel. Stadsdelsförvaltningen vill med denna utgångspunkt lyfta behovet av att se över tilldelningen av parkinvesteringsmedel samt behovet av att se över budgeten för centralt avsatta klimatinvesteringsmedel.Bilagor
-
134kb Ladda ner dokument
-
Trafikkontoret har upprättat ett utkast till Cykelplan för Stockholm 2021 vilken ska ersätta den tidigare Cykelplan Stockholm 2012. Cykelplanens inriktning är fortfarande aktuell. Översynen har syftat till att uppdatera planen genom ett bredare grepp om cykling med fokus på en mognare cykelstad för alla. Det har bland annat tillkommit tydligare planeringsinriktningar och målen har utvecklats. Ett antal åtgärdsområden anger hur planen ska genomföras och målen nås.
Det finns många fördelar med att satsa på att underlätta för cykling både för samhället och för den enskilde stockholmaren:
Cykeln är enkel och pålitlig
Cykling är ekonomiskt hållbart och kostnadseffektivt
Cykeln är ett tyst och fossilfritt transportmedel
Ökad cykling främjar en bättre folkhälsa
Cykling bidrar till ett attraktivt stadsliv
Cykling bidrar till yteffektivitet och är ett kapacitetsstarkt färdmedelBilagor
-
§ 13
Remiss Stockholms stads kvalitetsprogram – Utveckling genom ständiga förbättringar, innovation och digitalisering
Staden har tagit fram ett nytt kvalitetsprogram som ersätter Program för kvalitetsutveckling, Innovationsstrategi, Strategi för smart och uppkopplad stad samt Program för digital förnyelse. I programmet beskrivs arbetssätt, förhållningssätt och förutsättningar för ett kvalitetsarbete som tar tillvara på medarbetarnas, stockholmarnas och andra aktörers engagemang. Ständiga förbättringar, innovation och digitalisering framhålls i programmet som grundförutsättningar för att staden ska kunna tillhandahålla service och tjänster av hög kvalitet för både dagens och morgondagens stockholmare. Programmet tydliggör de olika delarna i det systematiska kvalitetsarbetet inom staden och vikten av uppföljning och analys för kvalitetssäkring och utveckling. I programmet beskrivs sex grundläggande förhållningssätt och sex strategiska fokusområden för ökad kvalitet. Programmet ska ge vägledning och skapa en gemensam förståelse för stadens ambitioner för kvalitetsarbetet. Förvaltningen anser att programmet till största del är tydligt och hjälpsamt och därmed utgör ett gott stöd i förvaltningens fortsatta kvalitetsarbete.
Bilagor
-
592kb Ladda ner dokument
-
313kb Ladda ner dokument
-
152kb Ladda ner dokument
-
Förvaltningen prognostiserar ett överskott med 8,9 mnkr efter fonddispositioner för 2021.
Bilagor
-
106kb Ladda ner dokument
-
-
Redovisning av inkomna lex Sarah-rapporter från verksamheter i egen regi och information om rapporter från verksamheter som drivs i enskild regi samt beslut enligt lex Sarah tagna under perioden 2021-09-06– 2021-10-05.
Bilagor
-
110kb Ladda ner dokument
-
-
§ 22
Anmälan av delegationsbeslut
-
§ 24
Nämndens och förvaltningens frågor
-
§ 25
Sociala delegationens protokoll
-
§ 26
Överflyttning av vårdnad till särskilt förordnad vårdnadshavare enligt 6 kap 8 § FB
-
§ 27
Överflyttning av vårdnad till särskilt förordnad vårdnadshavare enligt 6 kap 8 § FB