Möte 2024-06-13
-
1
Val av justerare och dag för justering
-
2
Fastställande av dagordning
-
En invånare har lämnat in ett medborgarförslag med önskemål om en boulebana på Årstafältet. Skribenten menar att det bidrar till att seniorer och andra har möjlighet att träffas och spela boule i en grön miljö, som bland annat bidrar till bättre hälsa.
Förvaltningen håller med skribenten om att umgänge i fina parkmiljöer kan ha positiva effekter på hälsan. Årstafältet är ett område som genomgår en omfattande exploatering och är därför inte en lämplig plats att anlägga en boulebana på i nuläget. Förvaltningen säger därför nej till förslaget och hänvisar till tre befintliga boulebanor i närområdet.
Förvaltningen föreslår att Enskede-Årsta-Vantör godkänner förvaltningens tjänsteutlåtande som svar på medborgarförslaget.Bilagor
-
110kb Ladda ner dokument
-
531kb Ladda ner dokument
-
420kb Ladda ner dokument
-
-
Ett medborgarförslag om farthinder för cyklister på parkvägar utanför förskolan Humlan i Årsta har skickats in till förvaltningen. Författaren av medborgarförslaget anser att det är en riskfylld miljö med svårupptäckta barn och snabba cyklister och efterfrågar därför att förvaltningen anlägger farthinder på berörda parkvägar.
Trafikkontoret ansvarar för denna typ av cykelvägar och förvaltningen har därför stämt av medborgarförslaget med dem. Trafikkontoret genomför endast hastighetsdämpande åtgärder om det finns ett känt och utbrett problem och det rör sig då i första hand om skyltning. Varken trafikkontoret eller förvaltningen har tidigare fått in synpunkter på att denna plats ska vara riskfylld och det är därför idag inte aktuellt med skyltning utmed sträckan.
Förvaltningen föreslår att Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd godkänner förvaltningens tjänsteutlåtande som svar på medborgarförslaget.Bilagor
-
460kb Ladda ner dokument
-
83kb Ladda ner dokument
-
-
Stadsdelsförvaltningen har fått ett medborgarförslag om att förvaltningen ska tillhandahålla samlingslokaler för framförallt barn och pensionärer i Årsta.
Förvaltningen håller med författaren om att det behövs lokaler för både barn och pensionärer och att det i Årsta finns ett relativt bra utbud med verksamheter som riktar sig både till seniorer och unga. Den närmaste lokalen som förvaltningen har som är anpassad för uthyrning finns i Östberga kulturhus.
Förvaltningen föreslår att Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd godkänner förvaltningens tjänsteutlåtande som svar på medborgarförslaget.
Bilagor
-
99kb Ladda ner dokument
-
326kb Ladda ner dokument
-
-
Stadsdelsförvaltningen har fått ett medborgarförslag om att förvaltningen ska ordna fler mötesplatser för äldre i Årsta. Förvaltningen håller med författaren om att det behövs mötesplatser för äldre både utomhus och inomhus. Det finns i Årsta med omnejd ett antal parker med sittmöjligheter och fler kommer skapas i framtida projekt. För aktiviteter inomhus finns seniorträffen Årstapaviljongen. Den närmaste lokalen för uthyrning finns i Östberga kulturhus.
Förvaltningen föreslår att Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd godkänner förvaltningens tjänsteutlåtande som svar på medborgarförslaget.Bilagor
-
104kb Ladda ner dokument
-
477kb Ladda ner dokument
-
-
Förvaltningen tog emot en skrivelse den 21 mars 2024 från Peter Backlund (L), Henrik Virro m.fl. (M) samt Stefan Holm (C). I skrivelsen ställer skribenterna tre frågor angående nämndens underskott i jämförelse med andra liknande nämnder, ekonomiska åtgärder och politiska partiers möjligheter till att medverka till ett utfall inom fastställd budget.
Förvaltningen konstaterar att det framförallt är stadsledningskontoret och revisionskontorets uppgift att genomföra stadsövergripande ekonomiska analyser. Under året har förvaltningen också tagit emot analysstöd från några fackförvaltningar, exempelvis socialförvaltningen och äldreförvaltningen.
Förvaltningen noterar att stadsdelsnämndernas underskott främst förekommer inom fyra kärnverksamheter samt att ett socioekonomiskt mönster kan utläsas i det ekonomiska resultatet.
Förvaltningen arbetar kontinuerligt för att bibehålla en rättssäker och noggrann myndighetsutövning enligt gällande lagstiftning och att samtliga verksamheter med prognostiserat underskott har åtgärdsplaner att arbeta utifrån. Flertalet åtgärder har vidtagits under året.
Förvaltningen ser vikten av att nämnden har tillit till professionen och dess bedömningar samt att nämnden nyttjar aktuella forum för frågor och dialog.
Förvaltningen föreslår att Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd godkänner förvaltningens tjänsteutlåtande som svar på skrivelsen.
Bilagor
-
207kb Ladda ner dokument
-
86kb Ladda ner dokument
-
-
Emelie Wasserman (SD) har inkommit med en skrivelse om förvaltningens framtida planer för Stackens parklek och Milanparken. Frågorna berör bland annat driften av parkleksverksamheten i Stacken samt renoveringskostnader för både Stackenparken och Milanparken.
Förvaltningen redogör för kommande planering av parkleksverksamheten i Stacken och Milanparken.
Förvaltningen föreslår att Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd godkänner förvaltningens tjänsteutlåtande som svar på skrivelsen.Bilagor
-
192kb Ladda ner dokument
-
106kb Ladda ner dokument
-
-
Emelie Wasserman (SD) har lämnat in en skrivelse med tre frågor kring ett pågående idéburet offentligt partnerskap med Nya Rågsveds Folket Hus. Frågorna gäller hur många föreningar som har nyttjat kalendariet, hur kalendariet har lett till ett ökat deltagande i fritidsaktiviteter för flickor och barn och hur många unika besökare som kalendariet har haft hittills.
Fem föreningar har publicerat i kalendariet. Förvaltningen har tagit fram en manual för att publicera i kalendariet och uppmuntrat föreningar att lägga in sina aktiviteter. Det är svårt att dra slutsatser om vilka som har deltagit i olika aktiviteter till följd av kalendariet eftersom föreningar inte har registrerat hur deltagare har fått kännedom om aktiviteten. Det har inte heller varit möjligt att få fram antal unika besökare till kalendariet.
Förvaltningen föreslår att Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd godkänner förvaltningens tjänsteutlåtande som svar på skrivelsen.Bilagor
-
120kb Ladda ner dokument
-
94kb Ladda ner dokument
-
-
Ärendet syftar till att redovisa prognos på helårsutfall för Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd.
För hela nämndens verksamhetsområde prognostiseras ett underskott om 19,8 mnkr före resultatöverföringar och ett underskott om 8,0 mnkr efter resultatöverföringar. För investeringar prognostiseras ett utfall inom fastställd budget.
Prognostiserad avvikelse på helår motsvarar 0,7 procent före resultatöverföring och 0,3 procent efter resultatöverföring jämfört med justerad budget.
Underskottet är störst inom individ- och familjeomsorg till barn och unga och består främst av mycket höga vårdkostnader redan tidigt på året. Framförallt har kostnaderna för HVB och arvoderade familjehem ökat kraftigt jämfört med föregående år, bland annat på grund av många och komplexa ärenden. Det finns en risk att dessa kostnader kan komma att öka ytterligare.
Förvaltningen har under flera år arbetat med att bygga upp en beredskap och resurser för att hantera snabba svängningar i ekonomin och bibehålla en rättssäker och noggrann myndighetsutövning enligt gällande lagstiftning.
Ett kontinuerligt arbete pågår för att följa den ekonomiska utvecklingen och förvaltningen bevakar ett antal kostnadsdrivande faktorer inom flera verksamhetsområden. Förvaltningen bedriver inom samtliga verksamhetsområden en tydlig, stram och prioriterad styrning av både ekonomi och verksamhet. Förvaltningen kommer att fortsätta prioritera detta med ett tydligt och stärkt fokus på ekonomistyrning.
Förvaltningen föreslår att Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd godkänner månadsrapport för maj 2024.Bilagor
-
644kb Ladda ner dokument
-
-
Stadsdelsnämnden fattar beslut om insatser till enskilda invånare enligt socialtjänstlagen (SoL) och lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS).
Enligt SoL och LSS ska kommuner redovisa de gynnande beslut om insatser enligt respektive lagstiftning som inte har kunnat verkställas inom tre månader från beslutsdatum till IVO. Rapporteringsskyldigheten gäller även tidigare rapporterade ärenden som ännu inte har verkställts under närmast föregående kvartal.
Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning redovisar kvartalsvis till stadsdelsnämnden de ej verkställda besluten som förvaltningen rapporterat till IVO.
Rapporteringen för kvartal 1 2024 visar en minskning om åtta beslut. Inom Social omsorg vuxen – funktionsnedsättning och socialpsykiatri noteras en minskning om tio ej verkställda beslut och inom Social omsorg barn och unga noteras en ökning om två beslut jämfört med kvartal 4 2023. Social omsorg äldre har samma antal ej verkställda beslut som förra kvartalet.
Vid rapporteringsperiodens slut fanns 26 beslut som var fortsatt ej verkställda, jämfört med 28 beslut för kvartal 4 2023, en minskning om två beslut.
Förvaltningen föreslår att Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd lägger redovisningen av rapporteringen till IVO för kvartal 1 år 2024 av ej verkställda beslut enligt SoL och LSS till handlingarna.Bilagor
-
233kb Ladda ner dokument
-
-
Kommunfullmäktige har i budget för 2023 gett miljö- och hälsoskyddsnämnden i uppdrag att i samarbete med kommunstyrelsen, trafiknämnden och stadsdelsnämnderna ta fram en strategi för stadens utomhusbelysning som ska innefatta energieffektivisering, smart belysning vid rätt platser, biologisk mångfald, ljusföroreningar och trygghetsaspekten.
Strategin behandlar utomhusbelysning i förhållande till fokusområdena biologisk mångfald, energi- och resurseffektivisering, ljusföroreningar, gestaltning och upplevd stadsbild samt trygghet och säkerhet.
Belysningsstrategin pekar på den hänsyn som bör tas till berörda fokusområden. Då det för olika platser och situationer kan vara olika behov som är prioriterade behöver avvägningar mellan olika intressen samt kostnader för investering och underhåll göras. Därför är de olika åtgärderna rekommendationer där den valda lösningen måste förankras i respektive projekt.
Med ett gemensamt åtagande kan stadens förvaltningar och bolag tillsammans genomföra åtgärder så att stadens utomhusbelysning bidrar till energi- och resurseffektivisering, gestaltning och anpassning till stadsbild, trygghet och säkerhet, minskade ljusföroreningar samt minskad påverkan på biologisk mångfald.
Bilagor
-
960kb Ladda ner dokument
-
-
Kommunstyrelsen har skickat ut Miljöprogram 2030 på remiss. Miljöprogrammet är ett stadsövergripande dokument som anger riktningen för stadens miljö- och klimatarbete. Programmet innehåller sju målområden:
- En rättvis och inkluderande omställning
- Ett Stockholm utan globalt klimatavtryck
- Ett Stockholm med livskraftiga ekosystem
- Ett klimatanpassat Stockholm
- Ett resurseffektivt och cirkulärt Stockholm
- Ett giftfritt Stockholm
- Ett Stockholm med frisk luft och god ljudmiljö
Stadsdelsförvaltningen välkomnar att Miljöprogram 2030 har en hög ambitionsnivå och att justeringar har gjorts för att miljöprogrammet ska harmonisera med internationella överenskommelser. Generellt anser förvaltningen att de satsningar som tas upp inom Miljöprogram 2030 är positiva, med förbehållet att de nya arbetsuppgifter som följer av miljöprogrammet också åtföljs av tillräckliga medel.
Förvaltningen lämnar synpunkter på bland annat ekologisk kompensation, ekologiska livsmedel och möjligheten att ta med ett genusperspektiv i arbetet med klimaträttvisa.
Förvaltningen föreslår att Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd godkänner förvaltningens tjänsteutlåtande som svar på remissen.Bilagor
-
225kb Ladda ner dokument
-
437kb Ladda ner dokument
-
511kb Ladda ner dokument
-
Jan Jönsson m.fl. (L) har skrivit en motion där de föreslår att staden utreder och reviderar markanvisningspolicyn för att inkludera krav på sociala bostäder vid markupplåtelse, samt att staden arbetar för att tillskapa flera sociala bostäder i områden med låg andel hyresrätter.
Förvaltningen anser att begreppet sociala bostäder behöver förtydligas innan staden ska kunna ställa krav om detta vid markupplåtelser. För att motverka trångboddhet anser förvaltningen att det är viktigt med ett stort utbud av hyreslägenheter med rimliga hyresnivåer i Stockholm.
Förvaltningen föreslår att Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd godkänner förvaltningens tjänsteutlåtande som svar på remissen.Bilagor
-
165kb Ladda ner dokument
-
661kb Ladda ner dokument
-
-
Kommunstyrelsen har sänt Motion angående judiskt liv i Stockholm på remiss till bland annat Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd. Utifrån samhällsutvecklingen och omvärldsläget anser motionären att det är viktigt att uppmärksamma judiskt liv i Stockholm.
Motionären föreslår att medel tilldelas berörda nämnder i syfte att stärka tryggheten på platser som är av särskild vikt för judar i Stockholm, att ett verksamhetsbidrag införs för judiska församlingen i Stockholm, att staden ska vara en aktiv part i firandet av 250 år av judiskt liv i Sverige, att staden utformar ett stöd till pedagogisk verksamhet att uppmärksamma 250 år av judiskt liv i Stockholm och att firandet sker på flera geografiska platser i staden.
Förvaltningen delar motionärens synpunkter om att Stockholm ska vara en öppen, tolerant och inkluderande stad. Enligt förvaltningens bedömning vore det bra om staden deltar och uppmärksammar firandet av 250 år av judiskt liv i Stockholm, då det skulle uppfattas som en markering om att staden står upp för mänskliga rättigheter och de nationella minoriteterna, däribland judar.
Förvaltningen föreslår att Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd godkänner tjänsteutlåtandet som svar på remissen.Bilagor
-
119kb Ladda ner dokument
-
119kb Ladda ner dokument
-
-
16
Remiss av motion om att se över och omprioritera stadens kostnader avseende medieköp och kommunikation
Den 3 mars 2024 tog nämnden emot en remiss om att se över och omprioritera stadens kostnader för medieköp och kommunikationskonsulter. Yttrandet ska ha inkommit till kommunstyrelsen senast den 6 augusti 2024.
Motionärerna konstaterar att det råder en pressad ekonomi i Stockholm där flertalet kärnverksamheter står inför en utmanande ekonomisk framtid. De anser att det är avgörande att staden fördelar resurser efter behov och framför en önskan om att kartlägga och prioritera användningen av kommunens skattemedel och fokusera på kärnverksamhet såsom elevhälsa. I motionen ställs tre förslag till beslut till kommunfullmäktige om:- En fördjupad kartläggning av kommunikationskonsulter och mediekostnader
- En översyn om hur stadens riktlinjer för mutor och representation efterlevs samt en uppdatering av nuvarande policy
- En halvering av kostnader för kommunikationskonsulter och omfördelning av ekonomiska resurser till utbildningsnämnden
Utifrån gällande regler och ansvarsfördelning inom staden bedömer förvaltningen inte att förslagen är aktuella, men ställer sig positiv till en uppdatering av riktlinjer om mutor och representation.Bilagor
-
187kb Ladda ner dokument
-
593kb Ladda ner dokument
-
17
Remiss av motion om att staden skall ta fram ett eftervårdsprogram för omhändertagna och placerade barn
En remiss om en motion från Liberalerna om eftervård av placerade och omhändertagna barn och ungdomar har inkommit från kommunstyrelsen. I motionen framhålls att placerade barn och unga måste vara i bättre skick när de skrivs ut från samhällsvård än när de placerades. Motionären föreslår att staden ska ta fram ett eftervårdsprogram för omhändertagna och placerade barn.
Förvaltningen instämmer i att placerade barn ska vara i ett bra tillstånd när de skrivs ut från samhällsvård än de var vid placeringstillfället och är positiv till ett eftervårdsprogram för samtliga stadsdelsnämnder. Förvaltningen redogör för ett kommande projekt mellan fyra stadsdelsförvaltningar som är ett steg i den riktningen.
Förvaltningen föreslår att Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd godkänner förvaltningens tjänsteutlåtande som svar på remissen.Bilagor
-
189kb Ladda ner dokument
-
526kb Ladda ner dokument
-
-
Kommunstyrelsen har skickat en remiss av en motion från Jan Jönsson (L), Björn Ljung (L) och André Nilsson (L) om att staden ska råda bot på strukturell hemlöshet till bland annat Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd. I motionen föreslås att staden ska utreda och kartlägga den samhällsekonomiska kostnaden för kommunen som beror på att människor befinner sig i strukturell hemlöshet samt ta fram en plan för hur man kan motverka och hjälpa människor ur den strukturella hemlöshet, som inkluderar exploaterings-, stadsbyggnads- och socialnämnden samt Bostad Stockholm.
Förvaltningen är positiv till motionärernas förslag om en plan för hur man kan motverka och hjälpa människor som drabbas av strukturell hemlöshet. Eftersom det i nuläget saknas kommunal, regional och nationell statistik över antalet människor som lever i strukturell hemlöshet menar förvaltningen att det kan komma att bli svårt att utreda och kartlägga den samhällsekonomiska kostnaden för kommunen som beror på strukturell hemlöshet.
Förvaltningen föreslår att Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd godkänner förvaltningens tjänsteutlåtande som svar på remissen.
Bilagor
-
183kb Ladda ner dokument
-
681kb Ladda ner dokument
-
-
19
Remiss av revidering av riktlinjer för ärendeansvar mellan stadsdelsnämnderna inom individ- och familjeomsorgen, äldreomsorgen och omsorgen om personer med funktionsnedsättning
Kommunstyrelsen har skickat en remiss av riktlinjer för ärendeansvar mellan stadsdelsnämnderna inom individ- och familjeomsorgen, äldreomsorgen och omsorgen om personer med funktionsnedsättning till bland annat Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd för yttrande. Syftet är att underlätta ansvarsfördelningen mellan stadsdelsnämnderna. I de reviderade riktlinjerna har innehållet kompletterats med skrivningar som har saknats eller behövt förtydligas. Dispositionen har ändrats och nya stycken har lagts till för att göra dokumentet mer användarvänligt. En del stycken har flyttats till andra kapitel.
Förvaltningen ställer sig positiv till revideringen av riktlinjerna. Det är viktigt att riktlinjerna följer aktuell lagstiftning. Riktlinjerna utgör ett tydligt stöd i ansvarsfördelningen mellan stadsdelsnämnderna för att minimera risken att stadens invånare blir utan stöd och hjälp från socialtjänsten. Förvaltningen ser även med fördel att några kapitel i riktlinjerna förtydligas för att underlätta ansvarsfördelningen inom staden. Förvaltningen föreslår att Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd godkänner tjänsteutlåtandet som svar på remissen.Bilagor
-
192kb Ladda ner dokument
-
359kb Ladda ner dokument
-
322kb Ladda ner dokument
-
-
Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd har fått motionen Inför Boendeval för äldre - med LOV som regel för vård- och omsorgsboenden av Jan Jönsson (L) på remiss. Inom särskilt boende finns i dag tre driftsformer: kommunala egenregiverksamheter, boenden som drivs på entreprenad enligt agen om offentlig upphandling (LOU) och fristående boenden som drivs enligt lagen om valfrihetssystem (LOV). Motionären skriver att Liberalernas mening är att dessa tre former som regel bör ersättas med en enda, LOV.
Inom Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsområde finns tre vård- och omsorgsboenden i egen regi och tre boenden som drivs i privat regi enligt LOV.
Förvaltningen anser att äldre ska få en omsorg efter sina behov av god kvalitet. Äldreomsorgen i Stockholms stad ska präglas av självbestämmande, individualisering och valfrihet. Det finns för- och nackdelar med LOV. Fördelen är att invånare har större makt att själva välja utförare. Nackdelen är att kommunen får sämre kontroll över verksamheten och har svårare att säkra kvaliteten.
Förvaltningen föreslår att Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd godkänner förvaltningens tjänsteutlåtande som svar på remissen.Bilagor
-
153kb Ladda ner dokument
-
130kb Ladda ner dokument
-
1011kb Ladda ner dokument
-
-
Socialförvaltningens tillståndsenhet bereder ansökningar från Stockholms stads restauranger om serveringstillstånd för spritdrycker, vin, öl och andra jästa alkoholhaltiga drycker. De svarar även för tillsyn av restauranger som beviljats serveringstillstånd.
Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd har fått ansökan om serveringstillstånd på remiss.
Förvaltningen föreslår att nämnden tillstyrker ansökan om serveringstillstånd för Matvrak AB, Hallvägen 1, 121 62 Johanneshov, tisdag till söndag klockan 11:00 – 23:00 till allmänheten i restaurang samt klockan 11:00 – 23:00 till allmänheten på uteservering till och med den 30 september 2024. Vidare föreslår förvaltningen att stadsdelsnämnden överlämnar förvaltningens yttrande till socialförvaltningens tillståndsenhet.
Bilagor
-
260kb Ladda ner dokument
-
575kb Ladda ner dokument
-
-
Socialförvaltningens tillståndsenhet bereder ansökningar från Stockholms stads restauranger om serveringstillstånd för spritdrycker, vin, öl och andra jästa alkoholhaltiga drycker. De svarar även för tillsyn av restauranger som beviljats serveringstillstånd.
Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd har fått ansökan om serveringstillstånd på remiss.
Förvaltningen föreslår att Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd tillstyrker ansökan om utökat serveringstillstånd för 08 Stockholms Ölstuga AB, Gullmarsplan 8, 121 40 Johanneshov, söndag till torsdag klockan 11.00 till 02.00 till allmänheten i restaurang.
Vidare föreslår förvaltningen att stadsdelsnämnden överlämnar förvaltningens yttrande till socialförvaltningens tillståndsenhet.Bilagor
-
323kb Ladda ner dokument
-
215kb Ladda ner dokument
-
-
23
Stadsdelsdirektörens information
-
24
Anmälningar för kännedom
-
För att uppmärksamma och belöna framgångsrikt arbete med kvalitet och verksamhetsutveckling delar Stockholms stad årligen ut Kvalitetsutmärkelsen. Syftet är att stimulera och uppmuntra arbetet med en långsiktigt hållbar kvalitetsutveckling. Genom att delta i Kvalitetsutmärkelsen synliggör verksamheten sitt systematiska kvalitetsarbete.
De enheter som deltar i Kvalitetsutmärkelsen behöver ha en chef med verksamhets-, budget- och personalansvar samt minst fem medarbetare inklusive chef. Deltagandet ska anmälas till nämnden och protokollsutdrag ska skickas in till stadsledningskontoret senast den 28 juni 2024. Prisutdelning sker den 26 november i Stadshuset.
Från Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning kommer Hälsofrämjande enheten inom avdelningen Social omsorg äldre att delta i Kvalitetsutmärkelsen 2024.Förvaltningen föreslår att Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd godkänner informationen och lägger den till handlingarna.
Bilagor
-
97kb Ladda ner dokument
-
-
26
Uppföljning av avtal och anbud inom omsorgen av personer med funktionsnedsättning – Gruppbostäderna i Vantör
En uppföljning har genomförts för att se om gruppbostäderna i Vantör som drivs av Olivia Omsorg följer avtal och anbud.
Förvaltningen bedömer att gruppbostäderna följer avtal och anbud. Verksamheten har ett ledningssystem för ett systematiskt kvalitets- och förbättringsarbete. Den sociala dokumentationen bedöms vara fungerande. Det hälsofrämjande arbetet genomsyrar verksamheten.
Förvaltningen föreslår att Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd godkänner redovisningen.Bilagor
-
122kb Ladda ner dokument
-
-
Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd och den ideella föreningen Stacken ingick ett idéburet offentligt partnerskap (IOP) den 30 oktober 2019. Överenskommelsen upphörde att gälla den 30 september 2023.
Slutrapporten summerar verksamheten som har drivits inom ramen för partnerskapet samt redogör för måluppfyllnad och lärdomar.
Förvaltningen föreslår att Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd godkänner och lägger slutrapporten till handlingarna.Bilagor
-
117kb Ladda ner dokument
-
142kb Ladda ner dokument
-
-
28
Redovisning av delegationsbeslut
-
29
Stadsdelsnämndens frågor
-
30
Nedläggning av faderskapsutredning enligt 2 kap. 7 § föräldrabalken
-
31
Nedläggning av faderskapsutredning enligt 2 kap. 7 § föräldrabalken
-
32
Överflyttning av vårdnad till särskilt förordnad vårdnadshavare enligt 6 kap. 8a § föräldrabalken
-
33
Begräsningar i umgänge enligt 14 § 2 st. 1 p. LVU
-
34
Beslut enligt 11 § 4 st LVU gällande den unges personliga förhållande
-
35
Beslut enligt 11 § 4 st LVU gällande den unges personliga förhållande
-
36
Begäran om jävsprövning
-
37
Upphandling av ramavtal för parkinvesteringar i söderort