Möte 2024-10-24
-
1
Val av justerare och dag för justering
-
2
Godkännande av dagordning
-
Ett medborgarförslag om ett nytt utegym i Rågsved har skickats in till nämnden. Författaren av medborgarförslaget vill att förvaltningen bygger ett utegym i närheten av Bäverdalens bollplan i Rågsved, alternativt mellan Stövargatan och Gillerbacken.
Ansvaret för att anlägga utegym delas mellan idrottsnämnden och stadsdelsnämnderna. Idrottsförvaltningens kartläggning från 2022 visar att Rågsved med omnejd är förhållandevis väl tillgodosett vad gäller utegym. Därför anser stadsdelsförvaltningen att det just nu inte är aktuellt att bygga ett nytt utegym i Rågsved.
Förvaltningen föreslår att Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd godkänner förvaltningens tjänsteutlåtande som svar på medborgarförslaget.Bilagor
-
471kb Ladda ner dokument
-
534kb Ladda ner dokument
-
-
Ett medborgarförslag har skickats in till nämnden om att bekosta en brygga i Rågsveds naturreservat. Författaren av medborgarförslaget anser att det inte finns någon naturlig utomhusbadplats i Vantör, trots att området gränsar till sjön Magelungen. Skribenten föreslår att en brygga exempelvis kan placeras vid grillplatsen söder om Snösätra södra koloniområde.
Stockholms stad tog år 2022 fram en handlingsplan för nya bad. I den står att förutsättningarna för bad är dåliga på den här platsen. Mot bakgrund av detta anser förvaltningen inte att förutsättningarna finns att utreda förslaget vidare.
Förvaltningen föreslår att Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd godkänner förvaltningens tjänsteutlåtande som svar på medborgarförslaget.Bilagor
-
706kb Ladda ner dokument
-
443kb Ladda ner dokument
-
260kb Ladda ner dokument
-
-
Författaren av medborgarförslaget beskriver att odlare inom Snösätra norras koloniträdgårdsförening har problem med rådjur och vildsvin som äter upp det som de odlar. De efterfrågar att förvaltningen ska bekosta och anlägga rådjurs- och vildsvinssäkra staket runt hela koloniträdgårdsområdet.
Det pågår ett arbete inom staden med att ta fram ett program för stadsnära odling. Trafikkontoret har bekräftat för förvaltningen att det bland annat kommer att finnas direktiv för rådjurssäkra staket runt områden i programmet. Förvaltningen inväntar att programmet går upp för beslut i trafiknämnden i september, för att sedan se över möjligheterna att sätta upp rådjurssäkra staket runt stadsdelsområdets koloni- och fritidsträdgårdsområden.
Förvaltningen föreslår att Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd godkänner förvaltningens tjänsteutlåtande som svar på medborgarförslaget.Bilagor
-
132kb Ladda ner dokument
-
437kb Ladda ner dokument
-
-
Författaren av medborgarförslaget anser att det saknas en skatepark i Enskede och föreslår därför att förvaltningen bygger en i Vårflodsparken. Vidare anser författaren att spontanidrott bör uppmuntras och beskriver hur en skatepark kan fungera som en plats där både barn, unga och vuxna kan mötas.
Författarens påstående om att spontanidrott bör uppmuntras håller förvaltningen med om och anser att tillgång till ytor för skateboardåkning kan bidra till detta. Att bygga en skatepark i Vårflodsparken bedömer förvaltningen skulle påverka parkens infiltrationskapacitet negativt och det är därför inte en lämplig plats för detta. Skateboardytan i Östberga ligger drygt en kilometer från Vårflodsparken och förvaltningen hoppas att boende på Enskedefältet känner till och använder den.
Förvaltningen föreslår att Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd godkänner förvaltningens tjänsteutlåtande som svar på medborgarförslaget.
Bilagor
-
426kb Ladda ner dokument
-
I medborgarförslaget står det att kötiden för att få en odlingslott på Enskede gårds koloniträdgård är fem år, vilket författaren anser är långt. För att minska kötiden föreslår författaren mindre lottstorlekar inom Enskede gårds koloniträdgård. Vidare föreslår författaren att kökostnaden sänks till hundra kronor.
Inom staden pågår ett arbete med att ta fram ett program för stadsnära odling, och förvaltningen har i kommunikation med trafikkontoret fått bekräftat att båda frågorna från detta medborgarförslag hanteras där. Programmet tas upp för beslut i trafiknämnden i september och förvaltningen hoppas att det kan bidra med tydligare riktlinjer om bland annat kösystem och köavgifter för stadens koloni- och fritidsträdgårdsområden.
Förvaltningen föreslår att Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd godkänner förvaltningens tjänsteutlåtande som svar på medborgarförslaget.Bilagor
-
137kb Ladda ner dokument
-
489kb Ladda ner dokument
-
-
Stadsdelsnämnden har fått ett medborgarförslag om att förvaltningskontoret även i framtiden ska vara lokaliserat vid Slakthusplan.
Förvaltningen håller med om att förvaltningskontoret på Slakthusplan ligger nära flera olika typer av kollektivtrafik och att det därför kan anses ligga centralt beläget i stadsdelsområdet. I planeringen av förvaltningens flytt till Rågsved finns både sociala och ekonomiska vinster. De flesta av förvaltningens möten med invånare sker på andra sätt än genom ett besök på förvaltningskontoret. Samtidigt innebär en flytt att förvaltningen kommer närmare de invånare som har behov av att besöka det. En flytt innebär även att en mindre del av förvaltningens budget kommer gå till lokalhyror. Förvaltningen kommer kunna nyttja skattemedlen mer effektivt då pengar istället kan gå till verksamheterna.
Förvaltningen föreslår att Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd godkänner förvaltningens tjänsteutlåtande som svar på medborgarförslaget.Bilagor
-
134kb Ladda ner dokument
-
72kb Ladda ner dokument
-
-
Ärendet syftar till att redovisa prognos på helårsutfall för Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd.
För hela nämndens verksamhetsområde prognostiseras ett underskott om 30,0 mnkr före resultatöverföringar och ett underskott om 20,0 mnkr efter resultatöverföringar. För investeringar prognostiseras ett utfall inom fastställd budget.
Prognostiserad avvikelse på helår motsvarar 1,1 procent före resultatöverföring och 0,7 procent efter resultatöverföring jämfört med justerad budget.
Underskottet är störst inom individ- och familjeomsorg till barn och unga till följd av fortsatt mycket höga vård- och omsorgskostnader. Framförallt har kostnaderna för HVB och arvoderade familjehem ökat kraftigt jämfört med föregående år bland annat på grund av många och komplexa ärenden. Förvaltningen konstaterar att utmaningarna inom barn och unga gällande både ekonomi och verksamhet kommer kvarstå och kräva prioriteringar i arbetet med verksamhetsplanen för 2025.
Förvaltningen har under flera år arbetat med att bygga upp en beredskap och resurser för att hantera snabba svängningar i ekonomin och bibehålla en rättssäker och noggrann myndighetsutövning enligt gällande lagstiftning.
Ett kontinuerligt arbete pågår för att följa den ekonomiska utvecklingen och förvaltningen bevakar ett antal kostnadsdrivande faktorer inom flera verksamhetsområden. Förvaltningen bedriver inom samtliga verksamhetsområden en tydlig, stram och prioriterad styrning av både ekonomi och verksamhet och kommer att fortsätta prioritera detta med ett tydligt och stärkt fokus på ekonomistyrning.
Förvaltningen föreslår att Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd godkänner månadsrapport för september 2024.Bilagor
-
763kb Ladda ner dokument
-
-
Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd har idag parkskötsel upphandlad på entreprenad. I 2024 års budget fick Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd tillsammans med Farsta stadsdelsnämnd i uppdrag att ”gemensamt utreda förutsättningarna för samt förbereda inför att påbörja driften av natur- och parkskötsel i egen regi från 2025 i de park- och naturområden som stadsdelsnämnderna ansvarar för”.
Förvaltningen har utrett vilka delar som bör tas över och vad det ger för behov av bemanning, fordon, maskiner, lokaler med mera. Med stöd av en konsult har förvaltningen uppskattat kostnaderna för att driva park- och naturskötsel i egen regi. Den kalkyl som förvaltningen har räknat fram innebär högre driftskostnader jämfört med de kostnader som förvaltningen har i dag. Förvaltningen har i sina kalkyler tagit hänsyn till rådande kvalitetskrav utifrån en lägsta godtagbar standard, stadens miljömål och marknadsmässiga löner.
Förvaltningen föreslår att Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd godkänner förvaltningens utredning om park- och naturskötsel i egen regi enligt ovan.
Bilagor
-
249kb Ladda ner dokument
-
-
11
Ändring av lokala ordningsföreskrifter för hundrastområde i Frötallsparken i stadsdelen Johanneshov
Stockholms allmänna lokala ordningsföreskrifter anger att hundar ska hållas kopplade på offentlig plats, med undantag för de områden där staden har anordnat hundrastplatser. Varje hundrastplats ska vara utpekad på kartan i ordningsföreskrifterna och när förvaltningen anlägger eller tar bort en hundrastplats behöver kommunfullmäktige fatta ett beslut som medger det.
Detta tjänsteutlåtande rör ett hundrastområde i Frötallsparken som ligger i stadsdelen Johanneshov. Hundrastområdet ligger inom stadsutvecklingsprojektet Slakthusområdets första etapp. Förvaltningen anser att Frötallsparkens framtida utformning och funktion innebär att det inte kommer att vara lämpligt att ha hundar utan koppel i parken, och hundrastområdet behöver därför tas bort från de lokala ordningsföreskrifterna.
Förvaltningen föreslår att Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd hemställer hos kommunfullmäktige att ta bort hundrastområdet som beskrivs i detta tjänsteutlåtande från de lokala ordningsföreskrifterna.Bilagor
-
121kb Ladda ner dokument
-
150kb Ladda ner dokument
-
-
Micasa har beslutat att riva Årsta vård- och omsorgsboende vilket gör att Tallbackens DV, Dalens DV och Dalens arbetsgrupp behöver ersättningslokaler. I samarbete med Micasa har förvaltningen därför tagit fram ett förslag på ersättningslokaler inom del av fastigheten Dalen 20, f.d. Enskededalens servicehus. Lokalerna planeras att vara väl anpassade för verksamheten och genomgående ha god tillgänglighet. Lokalerna är placerade i markplan med tillgång till direkt angöring för färdtjänst och möjlighet till utevistelse.
Med syfte att tillgodose stadens behov av daglig verksamhet LSS föreslår förvaltningen att nämnden godkänner förslaget. Förvaltningen föreslår att Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd ger förvaltningen i uppdrag att beställa genomförande av verksamhetsanpassning i fastigheten Dalen 20 och därefter teckna hyresavtal inom samverkansavtalet med Micasa fastigheter i Stockholm AB.Bilagor
-
565kb Ladda ner dokument
-
433kb Ladda ner dokument
-
487kb Ladda ner dokument
-
-
Förvaltningen fick i 2024 års verksamhetsplan i uppdrag av Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd att utreda förutsättningarna för två ansökningsperioder för föreningsbidrag 2025.
Föreningar i stadsdelsområdet har i dagsläget möjlighet att ansöka om föreningsbidrag en gång per år. Utredningen konstaterar bland annat att motiveringen till att en ansökningsperiod infördes var att främja långsiktighet och förutsägbarhet för föreningarna och att en ansökningsperiod har prövats för kort tid för att kunna utvärderas tillräckligt. Vidare har samtliga stadsdelsnämnder i nuläget en ansökningsperiod, vilket innebär att behålla en ansökningsperiod främjar enhetligheten i staden. Förvaltningen föreslår därför att föreningsbidrag även fortsättningsvis söks en gång per år på hösten. Förvaltningen lyfter i utredningen även fram vikten av att fortsätta att stärka uppföljningen av föreningsbidragen.
Förvaltningen föreslår att Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd godkänner förvaltningens utredning om två ansökningsperioder för föreningsbidrag 2025.
Bilagor
-
187kb Ladda ner dokument
-
-
Stadsdelsnämnden fattar beslut om insatser till enskilda invånare enligt socialtjänstlagen (SoL) och lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS).
Enligt SoL och LSS ska kommuner redovisa de gynnande beslut om insatser enligt respektive lagstiftning som inte har kunnat verkställas inom tre månader från beslutsdatum till IVO. Rapporteringsskyldigheten gäller även tidigare rapporterade ärenden som ännu inte har verkställts under närmast föregående kvartal.
Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning redovisar kvartalsvis till stadsdelsnämnden de ej verkställda besluten som förvaltningen rapporterat till IVO.
Rapporteringen för kvartal 2 år 2024 visar en minskning om sex beslut jämfört med kvartal 1. Inom Social omsorg vuxen – funktionsnedsättning och socialpsykiatri noteras en minskning om fyra ej verkställda beslut. Social omsorg barn och unga har samma antal ej verkställda beslut som föregående kvartal. Social omsorg äldre visar en minskning om två ej verkställda beslut. Vid rapporteringsperiodens slut fanns 26 beslut som var fortsatt ej verkställda, vilket är detsamma som för kvartal 1 år 2024.
Förvaltningen föreslår att Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd lägger redovisningen av rapporteringen till IVO för kvartal 2 år 2024 av ej verkställda beslut enligt SoL och LSS till handlingarna.Bilagor
-
263kb Ladda ner dokument
-
-
Kommunstyrelsen har tagit fram en ny klimathandlingsplan för perioden 2024-2030. Klimathandlingsplanen är framtagen utifrån de mål som finns i Miljöprogram 2030, och beskriver hur staden ska arbeta för att nå de klimatmål som finns i miljöprogrammet. I klimathandlingsplanen beskrivs fem omställningsområden som staden ska arbeta inom.
För varje omställningsområde har åtgärder tagits fram, totalt ca 130 stycken. Stadens stadsdelsnämnder står med som huvudansvariga för 18 åtgärder och delansvariga för 23 åtgärder.
Förvaltningen bedömer att Klimathandlingsplan 2024-2030 innehåller relevanta åtgärder som blir ett bra stöd vid planering av förvaltningens interna klimatarbete. Förvaltningen lyfter att handlingsplanens format behöver ses över för bättre tillgänglighet. Vidare vill förvaltningen förmedla att det finns ett behov av driftsmedel för att komma vidare med det lokala klimatarbetet. Förvaltningen föreslår att Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd godkänner förvaltningens tjänsteutlåtande som svar på remissen.Bilagor
-
204kb Ladda ner dokument
-
455kb Ladda ner dokument
-
-
Kommunstyrelsen har sänt motion om att inrätta ett Queermuseum i Stockholms stad på remiss till bland annat Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd.
Förvaltningen anser att om det finns utrymme i stadens budget för ett queermuseum så vore det en intressant idé som skulle vara ett värdefullt komplement till den mångfald av kultur som redan kommer till uttryck i staden. Ett queermuseum skulle också kunna bidra till målet om att Stockholm ska vara en demokratisk, öppen, jämställd och jämlik stad där alla människor har rätt att bli behandlade med respekt och att staden ska stå upp för alla människors lika värde och rättigheter. Förvaltningen föreslår att Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd godkänner förvaltningens tjänsteskrivelse som svar på remissen.Bilagor
-
161kb Ladda ner dokument
-
773kb Ladda ner dokument
-
-
En remiss om en motion från Liberalerna om yrkesgymnasium har inkommit från kommunstyrelsen. Motionären föreslår att staden ska inrätta ett yrkesprogramråd med olika kompetenser för att samlat arbeta kring bemanning och rekrytering och få fler att söka yrkesgymnasium samt att staden utreder försök med yrkesprogram på skolor med teoretisk programprofil i innerstaden.
Förvaltningen instämmer i att det är positivt om status höjs på yrkesgymnasium och om fler unga fullföljer utbildning. Praktisk utbildning passar många av förvaltningens målgrupper . Förvaltningen har ingen rådighet över dessa frågor och kan därför inte närmare besvara frågorna.
Förvaltningen föreslår att Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd godkänner förvaltningens tjänsteutlåtande som svar på remissen.Bilagor
-
160kb Ladda ner dokument
-
516kb Ladda ner dokument
-
-
En remiss om en motion från Liberalerna om att Stockholm ska gå före med införandet av metoden TFCO har inkommit från kommunstyrelsen. I motionen framhålls att Statens institutionsstyrelse (SiS) är i stort behov av omfattande reformering. Motionärerna anser att Stockholm, som landets största stad, ska gå före och införa TFCO som alternativ till placering på SiS.
Förvaltningen är positiv till TFCO utifrån att erfarenheterna som dragits är goda. Det finns flera typer av behandlingsfamiljer men den enda det finns forskning om är TFCO.Bilagor
-
165kb Ladda ner dokument
-
823kb Ladda ner dokument
-
-
En remiss om en motion från Liberalerna om att tillsätta en utredning om pojkhemmet Eolshäll har inkommit från kommunstyrelsen. Motionären skriver i ärendet att pojkar som varit placerade under 1970-talet till 1990-talet utsattes grovt på olika sätt och att det var Stockholms stad som hade tillsynsansvaret.
Förvaltningen kan konstatera att stadsledningskontoret svarade i tjänsteutlåtande den 14 maj 2024 och därmed har förvaltningen inte andra synpunkter än det som redan framgått.
Förvaltningen föreslår att Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd godkänner förvaltningens tjänsteutlåtande som svar på remissen.Bilagor
-
164kb Ladda ner dokument
-
857kb Ladda ner dokument
-
-
Kommunstyrelsen har skickat en remiss med förslag på förändringar av ersättningsnivåer för daglig verksamhet till Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd.
Förslag på förändringar i ersättningssystemet är att minska antalet nivåer, höja ersättningen i de lägsta nivåerna och minska i de högsta, införa ett ytterligare timintervall för deltagandegrad per vecka, ändra det lägsta antalet timmar för deltagande samt att ersättning till utförarverksamhet ska betalas ut i upp till sex månader efter att den enskilde börjat arbete på den ordinarie arbetsmarknaden.
Förvaltningen anser att det är positivt att staden ser över ersättningsnivåsystemet för daglig verksamhet, för att minska inlåsningseffekt och öka incitamenten för verksamheter att stötta brukare att komma ut i arbetslivet. Förvaltningen ser det däremot som negativt att förslaget till förändring påverkar ekonomin för verksamheter med inriktning mot de brukare som har störst behov. Förvaltningen menar att förslaget om förändringar skulle behöva utredas vidare. Framförallt ser förvaltningen att samverkansfrågan kan vara avgörande om staden ska nå ambitionen att öka antalet personer som går från daglig verksamhet till arbete på den reguljära arbetsmarknaden.
Förvaltningen föreslår att Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd godkänner förvaltningens tjänsteutlåtande som svar på remissen.
Bilagor
-
267kb Ladda ner dokument
-
662kb Ladda ner dokument
-
38kb Ladda ner dokument
-
-
Kommunstyrelsen har skickat en remiss av Motion om kultur för LSS till Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd. Motionen har initierats av Jan Jönsson och Isabel Smedberg Palmqvist (L). Remissen ska besvaras senast den 29 oktober 2024.
Remissen har även skickats till stadsledningskontoret, kulturnämnden, socialnämnden, Farsta-, Kungsholmens-, Södermalms- och Järvas stadsdelsnämnder samt flera olika intresseorganisationer och föreningar.Bilagor
-
182kb Ladda ner dokument
-
344kb Ladda ner dokument
-
-
Stadsrevisionen har skickat rapporten Stadens arbete mot våld i nära relationer för yttrande till bland annat Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd. Revisionskontoret har granskat hur staden arbetar för att stödja kvinnor som utsatts för våld i nära relation. Enskede-Årsta-Vantör stadsdelsnämnd har valts ut för granskning bland tre andra. Revisionskontorets samlade bedömning är att arbetet mot våld i nära relation i huvudsak fungerar väl men att staden behöver säkerställa likvärdigheten så att stödet är likvärdigt oavsett var i staden den våldsutsatta bor.
Förvaltningen delar revisionskontorets bedömning. Rapporten ger inga rekommendationer till nämnden och förvaltningen har inget vidare att anföra i ärendet. Förvaltningen föreslår att Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd godkänner förvaltningens tjänsteutlåtande som svar på remissen.
Bilagor
-
176kb Ladda ner dokument
-
367kb Ladda ner dokument
-
-
Kommunstyrelsen har remitterat en motion om skolfrid till bland annat Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd. Skolfrid innebär att skolelever ska känna sig trygga under skoldagens alla timmar samt till och från skolan.
Förvaltningen anser att det är viktigt att säkerställa en trygg och säker skolgång för barn och unga, då en god skolgång är en stark skyddsfaktor. Förvaltningen lämnar synpunkter på de punkter om skolfrid som rör förvaltningens verksamheter.
Förvaltningen föreslår att Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd godkänner förvaltningens tjänsteutlåtande som svar på remissen.Bilagor
-
210kb Ladda ner dokument
-
-
24
Remiss av motion om införandet av projektet matvänner för att minska social isolering bland stadens äldre
Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd är remissinstans för motion om införandet av projektet matvänner för att minska social isolering bland stadens äldre av Jan Jönsson (L) och Isabel Smedberg-Palmqvist (L). I motionen beskrivs att ofrivillig ensamhet är ett stort hälsoproblem. För att motverka att äldre hamnar i långvarig ensamhet och isolering bör Stockholms stad enligt motionen införa Matvänner; en enkel och kostnadseffektiv insats.
Förvaltningen konstaterar att äldre är en heterogen grupp som har olika fysiska och psykiska förmågor, olika värderingar och normer. Därför behöver det finnas ett varierat utbud av insatser för att motverka ofrivillig ensamhet och bryta social isolering. Idag finns flera pågående satsningar inom förvaltningen för att motverka social isolering och ensamhet samt att arbeta förebyggande och främjande med god och näringsrik kost för äldre.
Förvaltningen föreslår att Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd godkänner förvaltningens tjänsteutlåtande som svar på remissen.
Bilagor
-
189kb Ladda ner dokument
-
510kb Ladda ner dokument
-
-
En remiss från kommunstyrelsen har inkommit till stadsdelsnämnden kring en motion om att införa Samordnare krisstöd i beredskap (SKiB). Motionen beskriver att det skett en eskalering av gängkriminella konflikter de senaste åren genom hänsynslösa skjutningar och sprängattentat mot privatbostäder och i den offentliga miljön, vilket ytterligare ökar risken för att allmänheten kan komma att skadas eller dödas. I samband med denna eskalering har Malmö stad infört funktion Samordnare krisstöd i beredskap (SKiB) som en del av den centrala krisledningen. Stockholm är en av de kommuner som drabbats värst av de senaste årens våldsvågor, varför staden bör överväga att införa en motsvarande funktion för att säkerställa dess funktionalitet.
Förvaltningen bedömer förslaget om att införa SKiB som svårgenomförbart med anledning av Stockholms stads förvaltningsstruktur. Förvaltningen föreslår att Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd godkänner förvaltningens tjänsteutlåtande som svar på remissen.Bilagor
-
174kb Ladda ner dokument
-
686kb Ladda ner dokument
-
-
Socialförvaltningens tillståndsenhet bereder ansökningar från Stockholms stads restauranger om serveringstillstånd för spritdrycker, vin, öl och andra jästa alkoholhaltiga drycker. De svarar även för tillsyn av restauranger som beviljats serveringstillstånd. Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd har fått ansökan om serveringstillstånd på remiss den 5 september 2024.
Förvaltningen föreslår att Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd avslår ansökan om utökat stadigvarande serveringstillstånd för GSR Event AB, Slakthusgatan 6, 121 62 Johanneshov, måndag till söndag mellan klockan 03:00 – 05:00 till allmänheten i restaurang, föreslår ett tillfälligt serveringstillstånd för GSR Event AB, Slakthusgatan 6, 121 62 Johanneshov, måndag till söndag mellan klockan 03:00-05:00 till allmänheten i restaurang under tolv månader och överlämnar yttrandet till socialförvaltningens tillståndsenhet.Bilagor
-
304kb Ladda ner dokument
-
160kb Ladda ner dokument
-
-
Socialförvaltningens tillståndsenhet bereder ansökningar från Stockholms stads restauranger om serveringstillstånd för spritdrycker, vin, öl och andra jästa alkoholhaltiga drycker. De svarar även för tillsyn av restauranger som beviljats serveringstillstånd. Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd har fått ansökan om serveringstillstånd på remiss den 16 september 2024.
Förvaltningen föreslår att nämnden tillstyrker ansökan om serveringstillstånd för Sin Chingu AB (SIN slaughterhouse), Hallvägen 13, 121 62 Johanneshov, måndag till söndag klockan 11:00 – 23:00 till allmänheten i restaurang samt klockan 11:00 – 23:00 till allmänheten på uteservering. Vidare föreslår förvaltningen att stadsdelsnämnden överlämnar förvaltningens yttrande till socialförvaltningens tillståndsenhet.Bilagor
-
169kb Ladda ner dokument
-
211kb Ladda ner dokument
-
-
28
Stadsdelsdirektörens information
-
29
Anmälningar för kännedom
-
Stockholm stads medborgarundersökning genomförs årligen. Den går ut till ett slumpmässigt urval Stockholmare i åldern 18 år och uppåt.
Undersökningen innehåller både frågor som rör den egna stadsdelen och frågor som rör Stockholms stad i stort. Stadsdelsförvaltningens redovisning till nämnden fokuserar på frågor som rör invånarnas upplevelser av den egna stadsdelen.
Enskede-Årsta-Vantör har bättre resultat jämfört med staden totalt när det gäller delaktighet och skötseln av parker och grönområden.
Enskede-Årsta-Vantör har sämre resultat än staden totalt när det gäller barns och vuxnas möjlighet till kultur, förtroendet för stadsdelsförvaltningen, trygghet, snöröjning och möjligheter till aktiviteter i parker och grönområden.
Stadsdelsförvaltningen föreslår att Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd lägger redovisningen av medborgarundersökningen till handlingarna.
Bilagor
-
386kb Ladda ner dokument
-
53mb Ladda ner dokument
-
39mb Ladda ner dokument
-
38mb Ladda ner dokument
-
36mb Ladda ner dokument
-
-
31
Redovisning av delegationsbeslut
-
32
Stadsdelsnämndens frågor