Möte 2020-10-22
-
1
Val av justerare och dag för justering
-
I medborgarförslaget framförs att en nattbuss bör börja gå till Norra Djurgårdsstaden. Förslagsställaren skriver att denne påtalat för trafikförvaltningen att buss 291 mellan Cityterminalen och Gåshaga på Lidingö, bör åka till Norra Djurgårdsstaden istället för Lidingövägen.
Det är trafikförvaltningen inom Region Stockholm som ansvarar för kollektivtrafiken i Stockholms län. Stadsdelsförvaltningen har ingen rådighet i frågan. Stadsdelsförvaltningen har varit i kontakt med trafikförvaltningen. Trafikförvaltningen lyfter fram att bakom utformningen av respektive buss-och spårlinje inom kollektivtrafiken ligger analyser av antal resenärer, tillgång till bussar, personal och andra transportalternativ i området. Nattbusslinje 291 mellan Cityterminalen och Gåshaga på Lidingö går på Lidingövägen eftersom denna linje främst är tänkt som ett alternativ för transport nattetid från City ut till Lidingö.
Bilagor
-
178kb Ladda ner dokument
-
279kb Ladda ner dokument
-
-
Varje månad redovisas de medborgarförslag som nämnden ska besluta om hantering av och förvaltningen anmäler de medborgarförslag som har sänts till annan nämnd eller där förvaltningen har haft nämndens uppdrag att besvara förslagen.
Bilagor
-
138kb Ladda ner dokument
-
49kb Ladda ner dokument
-
37kb Ladda ner dokument
-
55kb Ladda ner dokument
-
41kb Ladda ner dokument
-
52kb Ladda ner dokument
-
64kb Ladda ner dokument
-
-
Som följd av ett väntat varmare klimat beräknas andelen skyfall att öka. Stockholms stad har deltagit i ett EU-forskningsprojekt; Clarity där en simulering gjorts av ett så kallat 100-årsregn över hela Stockholm. I simuleringen kan man se att stora mängder regnvatten väntas passera genom Humlegården och rundeln kring Linnéstatyn. Vattenmängderna bidrar till att stadsdelsförvaltningen har utrett möjligheten att anlägga ett dagvattenmagasin under de grusytor som omgärdar Linnéstatyn. Syftet är att snabbt kunna ta hand om och fördröja regnvatten, framför allt från kraftiga regn och skyfall. Målet är att hantera regnmängder inom Humlegården som vid skyfall skulle rinna genom parken via Birger Jarlsgatan till Norrmalms torg och Berzelii park och bidra till översvämningar där. Arbetet sker i linje med den skyfallsstrategi som staden i nuläget håller på att ta fram.
Linnéplanteringen är samtidigt i behov av upprustning och ett programförslag har tagits fram under 2020. Förslaget planeras utföras i samband med skyfallsåtgärderna. Nämnden har i sin verksamhetsplan för 2020 sökt och beviljats 3,0 mnkr centrala investeringsmedel för klimatinvesteringar för skyfallsutredning och åtgärder i Humlegården. Dessa förbrukas sannolikt inte fullt ut under 2020 då anläggning planeras först 2021.
Förvaltningen planerar att i verksamhetsplan 2021 söka ytterligare centrala klimatinvesteringsmedel för anläggning av dagvattenmagasin vid Linnérundeln, uppskattningsvis 6,5 mnkr. Nämnden har i flerårsplan för parkinvesteringar 2021-2023 avsatt 1,5 mnkr centrala medel för Humlegården. Förvaltningen planerar att avsätta dessa för upprustning av planteringen runt Linnéstatyn. Totalbudget för projektet beräknas uppgå till 8,0 mnkr.
Humlegårdens fastigheter AB har uttryckt önskemål om att bidra till investeringar i parken. Ett förslag till delfinansieringsavtal har därefter tagits fram som stödjer åtgärderna för dagvattenhantering. Stadsdelsdirektören föreslås få i uppdrag att underteckna avtalet i samband med detta tjänsteutlåtande godkänns. Avtalet sker i linje med verksamhetsplanens förväntade resultat för nämndmål 2.1.1.
Stadsdelsnämnden har i sin verksamhetsplan för 2020 beslutat att utreda och utföra dagvattenfördröjande åtgärder i Humlegården runt Linnéstatyn. I samband med åtgärderna planeras en upprustning och förnyelse av den stora perennplanteringen.
Bilagor
-
598kb Ladda ner dokument
-
-
Birgit Marklund Beijer m.fl. (S) och Stephanie Branzell m.fl. (V) har gjort en skrivelse om Tryggheten för de äldre på Östermalm efter Covid-19. I skrivelsen framförs en rad frågeställningar som rör förvaltningens och äldreomsorgens förmåga att hantera och möta behov i kris.
Bilagor
-
232kb Ladda ner dokument
-
98kb Ladda ner dokument
-
-
Birgit Marklund Beijer m.fl. (S) och Jaime Barrios m.fl. (V) har i en skrivelse föreslagit att stadsdelsförvaltningen ska redovisa hur arbetet med besök på Rio vård- och omsorgsboende hanteras efter att det nationella besöksförbudet hävts 1 oktober.
Förvaltningen redogör i sitt tjänsteutlåtande för att lokala rutiner för besök på Rio vård- och omsorgsboende har tagits fram utgående från myndigheternas rekommendationer och checklistor.
Bilagor
-
176kb Ladda ner dokument
-
76kb Ladda ner dokument
-
-
Birgit Marklund Beijer m.fl. (S) och Stephanie Branzell m.fl. (V) lämnade i samband med Östermalms stadsdelsnämnds sammanträde 27 augusti en skrivelse om verksamhet för äldre i coronatid. I skrivelsen föreslås stadsdelsförvaltningen få i uppdrag att se över möjligheten att anordna olika verksamheter för äldre anpassade till den pågående pandemin.
I skrivelsen framförs att mer skulle kunna göras för äldre genom att dra nytta av den digitala omställning som pågår och skribenterna lämnar förslag på aktiviteterna digitala samtalsgrupper, utomhusaktiviteter och digital gympa för äldre
Förvaltningen delar skribenternas bild av att pandemin riskerar att öka den ofrivilliga ensamheten bland äldre och att det är viktigt att dra nytta av digitala verktyg och arbetssätt. Möjligheten till digitala samtalsgrupper kommer att utredas inom det DigiCenter för seniorer som förvaltningen startar i november. Förvaltningens bedömning är att det breda och varierade utbud av utomhusaktiviteter som erbjuds av stadsdelens öppna verksamheter i dagsläget motsvarar behov och efterfrågan.
När det gäller digital gympa för äldre ser förvaltningen att kommunen har ett viktigt ansvar för att sprida information om de kostnadsfria digitala träningsvideor som finns att tillgå via internet och för att stödja de äldre att kunna använda den digitala tekniken.
Bilagor
-
210kb Ladda ner dokument
-
96kb Ladda ner dokument
-
-
Stadsdelsnämndens pensionärsråd är ett rådgivande organ till stadsdelsnämnden i allmänna frågor som berör äldres levnadsförhållanden. Rådet ska bestå av fem ordinarie ledamöter och fem ersättare som utses av stadsdelsnämnden. En ersättare har avsagt sig sitt uppdrag och SPF Seniorerna Karlaplan har därför nominerat Anders Rickardsson till ny ersättare i pensionärsrådet under resterande mandatperiod.
Bilagor
-
172kb Ladda ner dokument
-
-
9
Motion om att personer som vistas illegalt i Sverige inte ska tilldelas försörjningsstöd och andra förmåner från Stockholms stad
I en motion föreslår Peter Wallmark (SD) och Martin Westmont (SD) att kommunfullmäktige ska besluta att inte ge försörjningsstöd eller andra förmåner till personer som vistas utan tillstånd i landet. Vidare föreslås att staden antar en policy om att inte ”ge illegala invandrare sociala förmåner, ekonomiskt stöd eller boendealternativ som Stockholms stad betalar”.
Förvaltningen hänvisar i sitt svar till det lagstadgade yttersta ansvaret samt stadens riktlinjer gällande de skyldigheter och möjligheter som detta ansvar innebär. Det är förvaltningens mening att de förslag som förs fram i motionen inte är förenliga med stadens yttersta ansvar enligt socialtjänstlagen eller med stadens riktlinjer.
Bilagor
-
209kb Ladda ner dokument
-
99kb Ladda ner dokument
-
-
Fabrique Stockholm II AB med serveringsstället Fabrique på Humlegårdsgatan 9 ansöker om ett stadigvarande serveringstillstånd till allmänheten i restaurang, måndag till söndag mellan kl. 16:00 – 22:00. Alkoholdryckerna avser spritdryck, vin, starköl och andra jästa alkoholdrycker.
Stadsdelsförvaltningen finner inte att ett serveringstillstånd enligt ansökan skulle medföra någon nackdel utifrån en social bedömning och föreslår därför stadsdelsnämnden att tillstyrka ansökan.Bilagor
-
405kb Ladda ner dokument
-
-
Restaurang Josefina AB med serveringsstället Josefina på Galärvarvsvägen 10 ansöker om ett stadigvarande serveringstillstånd till allmänheten, i restaurang och uteservering, måndag till söndag mellan kl. 01:00 – 03:00. Alkoholdryckerna avser spritdryck, vin, starköl och andra jästa alkoholdrycker.
Restaurangverksamheten har ett nuvarande serveringstillstånd till allmänheten, i restaurang och uteservering, måndag till söndag mellan kl. 11:00 – 01:00, samt serveringstillstånd till slutet sällskap, i restaurang och uteservering, måndag till söndag mellan kl. 11:00 – 03:00. Alkoholdryckerna avser spritdryck, vin, starköl och andra jästa alkoholdrycker. Nuvarande serveringstillstånd har varit varaktigt sedan år 2009.
Stadsdelsförvaltningen finner inte att ett serveringstillstånd enligt ansökan skulle medföra någon nackdel utifrån en social bedömning och föreslår därför stadsdelsnämnden att tillstyrka ansökan.Bilagor
-
354kb Ladda ner dokument
-
-
Catering Club Sweden AB med verksamheten Catering Club Sweden AB på Malmvägen 1 ansöker om ett stadigvarande serveringstillstånd för catering till slutet sällskap, måndag till söndag mellan kl. 11:00 – 01:00. Alkoholdryckerna avser spritdryck, vin, starköl och andra jästa alkoholdrycker.
Stadsdelsförvaltningen finner inte att ett serveringstillstånd enligt ansökan skulle medföra någon nackdel utifrån en social bedömning och föreslår därför stadsdelsnämnden att tillstyrka ansökan.Bilagor
-
192kb Ladda ner dokument
-
-
Totalt prognostiseras för året, efter resultatdispositioner, ett överskott om 24,9 mnkr. Nedan visas nettobudget per avdelning efter justerad budget 2020, beräknat utfall och beräknat resultat samt bokslut för 2019. Budgeten har justerats i Kommunstyrelsens avstämningsärende där nämnden beviljats 5,0 mnkr för klimatinvesteringar, 8,0 mnkr för investeringar i maskiner och inventarier, 0,4 mnkr för tryggt mottagande i hemmet, 0,5 mnkr för aktivitetscentra, 0,3 mnkr för miljösamordnare. Budgeten har även justerats med 0,3 mnkr för begärda trygghetsinvesteringar begärda i verksamhetsplanen och 0,6 mnkr som är en beviljad ombudgetering från 2019.
Bilagor
-
326kb Ladda ner dokument
-
135kb Ladda ner dokument
-
-
Stadsdelsförvaltningen redovisar inkomna brev, skrivelser med mera.
Bilagor
-
123kb Ladda ner dokument
-
239kb Ladda ner dokument
-
144kb Ladda ner dokument
-
552kb Ladda ner dokument
-
-
Anmälan av stadsdelsnämndens pensionärråds protokoll från den 5 oktober 2020.
Bilagor
-
Anmälan av stadsdelsnämndens råd för funktionshindersfrågors protokoll från den 24 september 2020.
Bilagor
-
410kb Ladda ner dokument
-
60kb Ladda ner dokument
-
85kb Ladda ner dokument
-
37kb Ladda ner dokument
-
-
Stadsdelsförvaltningen anmäler delegationsbeslut för perioden 10 september 2020 till och med den 8 oktober 2020.
Bilagor
-
222kb Ladda ner dokument
-
-
18
Information från stadsdelsdirektören
-
19
Övriga frågor
-
20
Information om inkommen rapport enligt 14 kapitlet socialtjänstlagen (lex Sarah) – egen regi
-
21
Information om inkommen rapport enligt 14 kapitlet socialtjänstlagen (lex Sarah) – egen regi
-
22
Information om inkommen rapport enligt 14 kap. socialtjänstlagen (Lex Sarah) - privat regi
-
23
Rapport enligt 24 b LSS (lex Sarah) - egen regi
-
24
Rapportering av ej verkställda beslut enligt LSS och SoL (socialtjänst) för år 2020
-
25
Rapportering av ej verkställda beslut enligt SoL (äldreomsorg) för år 2020.
-
26
Nedläggning av faderskapsutredning enligt 2 kapitlet 7 § 2 stycket föräldrabalken.
-
27
Nedläggning av faderskapsutredning enligt 2 kapitlet 7 § 2 stycket föräldrabalken.
-
Anmälan av sociala delegationens protokoll från den 8 oktober 2020.
-
Upprop och närvaroregistrering, val av protokollsjusterare, tid för protokollsjustering, anmälan av föregående protokoll och fastställande av dagordning.
-
I medborgarförslaget framförs att en nattbuss bör börja gå till Norra Djurgårdsstaden. Förslagsställaren skriver att denne påtalat för trafikförvaltningen att buss 291 mellan Cityterminalen och Gåshaga på Lidingö, bör åka till Norra Djurgårdsstaden istället för Lidingövägen.
Det är trafikförvaltningen inom Region Stockholm som ansvarar för kollektivtrafiken i Stockholms län. Stadsdelsförvaltningen har ingen rådighet i frågan. Stadsdelsförvaltningen har varit i kontakt med trafikförvaltningen. Trafikförvaltningen lyfter fram att bakom utformningen av respektive buss-och spårlinje inom kollektivtrafiken ligger analyser av antal resenärer, tillgång till bussar, personal och andra transportalternativ i området. Nattbusslinje 291 mellan Cityterminalen och Gåshaga på Lidingö går på Lidingövägen eftersom denna linje främst är tänkt som ett alternativ för transport nattetid från City ut till Lidingö.
Bilagor
-
178kb Ladda ner dokument
-
279kb Ladda ner dokument
-
180kb Ladda ner dokument
-
-
Varje månad redovisas de medborgarförslag som nämnden ska besluta om hantering av och förvaltningen anmäler de medborgarförslag som har sänts till annan nämnd eller där förvaltningen har haft nämndens uppdrag att besvara förslagen.
Bilagor
-
138kb Ladda ner dokument
-
49kb Ladda ner dokument
-
37kb Ladda ner dokument
-
55kb Ladda ner dokument
-
41kb Ladda ner dokument
-
52kb Ladda ner dokument
-
64kb Ladda ner dokument
-
134kb Ladda ner dokument
-
-
Som följd av ett väntat varmare klimat beräknas andelen skyfall att öka. Stockholms stad har deltagit i ett EU-forskningsprojekt; Clarity där en simulering gjorts av ett så kallat 100-årsregn över hela Stockholm. I simuleringen kan man se att stora mängder regnvatten väntas passera genom Humlegården och rundeln kring Linnéstatyn. Vattenmängderna bidrar till att stadsdelsförvaltningen har utrett möjligheten att anlägga ett dagvattenmagasin under de grusytor som omgärdar Linnéstatyn. Syftet är att snabbt kunna ta hand om och fördröja regnvatten, framför allt från kraftiga regn och skyfall. Målet är att hantera regnmängder inom Humlegården som vid skyfall skulle rinna genom parken via Birger Jarlsgatan till Norrmalms torg och Berzelii park och bidra till översvämningar där. Arbetet sker i linje med den skyfallsstrategi som staden i nuläget håller på att ta fram.
Linnéplanteringen är samtidigt i behov av upprustning och ett programförslag har tagits fram under 2020. Förslaget planeras utföras i samband med skyfallsåtgärderna. Nämnden har i sin verksamhetsplan för 2020 sökt och beviljats 3,0 mnkr centrala investeringsmedel för klimatinvesteringar för skyfallsutredning och åtgärder i Humlegården. Dessa förbrukas sannolikt inte fullt ut under 2020 då anläggning planeras först 2021.
Förvaltningen planerar att i verksamhetsplan 2021 söka ytterligare centrala klimatinvesteringsmedel för anläggning av dagvattenmagasin vid Linnérundeln, uppskattningsvis 6,5 mnkr. Nämnden har i flerårsplan för parkinvesteringar 2021-2023 avsatt 1,5 mnkr centrala medel för Humlegården. Förvaltningen planerar att avsätta dessa för upprustning av planteringen runt Linnéstatyn. Totalbudget för projektet beräknas uppgå till 8,0 mnkr.
Humlegårdens fastigheter AB har uttryckt önskemål om att bidra till investeringar i parken. Ett förslag till delfinansieringsavtal har därefter tagits fram som stödjer åtgärderna för dagvattenhantering. Stadsdelsdirektören föreslås få i uppdrag att underteckna avtalet i samband med detta tjänsteutlåtande godkänns. Avtalet sker i linje med verksamhetsplanens förväntade resultat för nämndmål 2.1.1.
Stadsdelsnämnden har i sin verksamhetsplan för 2020 beslutat att utreda och utföra dagvattenfördröjande åtgärder i Humlegården runt Linnéstatyn. I samband med åtgärderna planeras en upprustning och förnyelse av den stora perennplanteringen.
Bilagor
-
598kb Ladda ner dokument
-
166kb Ladda ner dokument
-
-
Birgit Marklund Beijer m.fl. (S) och Stephanie Branzell m.fl. (V) har gjort en skrivelse om Tryggheten för de äldre på Östermalm efter Covid-19. I skrivelsen framförs en rad frågeställningar som rör förvaltningens och äldreomsorgens förmåga att hantera och möta behov i kris.
Bilagor
-
232kb Ladda ner dokument
-
98kb Ladda ner dokument
-
135kb Ladda ner dokument
-
-
Birgit Marklund Beijer m.fl. (S) och Jaime Barrios m.fl. (V) har i en skrivelse föreslagit att stadsdelsförvaltningen ska redovisa hur arbetet med besök på Rio vård- och omsorgsboende hanteras efter att det nationella besöksförbudet hävts 1 oktober.
Förvaltningen redogör i sitt tjänsteutlåtande för att lokala rutiner för besök på Rio vård- och omsorgsboende har tagits fram utgående från myndigheternas rekommendationer och checklistor.
Bilagor
-
176kb Ladda ner dokument
-
76kb Ladda ner dokument
-
134kb Ladda ner dokument
-
-
Birgit Marklund Beijer m.fl. (S) och Stephanie Branzell m.fl. (V) lämnade i samband med Östermalms stadsdelsnämnds sammanträde 27 augusti en skrivelse om verksamhet för äldre i coronatid. I skrivelsen föreslås stadsdelsförvaltningen få i uppdrag att se över möjligheten att anordna olika verksamheter för äldre anpassade till den pågående pandemin.
I skrivelsen framförs att mer skulle kunna göras för äldre genom att dra nytta av den digitala omställning som pågår och skribenterna lämnar förslag på aktiviteterna digitala samtalsgrupper, utomhusaktiviteter och digital gympa för äldre
Förvaltningen delar skribenternas bild av att pandemin riskerar att öka den ofrivilliga ensamheten bland äldre och att det är viktigt att dra nytta av digitala verktyg och arbetssätt. Möjligheten till digitala samtalsgrupper kommer att utredas inom det DigiCenter för seniorer som förvaltningen startar i november. Förvaltningens bedömning är att det breda och varierade utbud av utomhusaktiviteter som erbjuds av stadsdelens öppna verksamheter i dagsläget motsvarar behov och efterfrågan.
När det gäller digital gympa för äldre ser förvaltningen att kommunen har ett viktigt ansvar för att sprida information om de kostnadsfria digitala träningsvideor som finns att tillgå via internet och för att stödja de äldre att kunna använda den digitala tekniken.
Bilagor
-
210kb Ladda ner dokument
-
96kb Ladda ner dokument
-
137kb Ladda ner dokument
-
-
Stadsdelsnämndens pensionärsråd är ett rådgivande organ till stadsdelsnämnden i allmänna frågor som berör äldres levnadsförhållanden. Rådet ska bestå av fem ordinarie ledamöter och fem ersättare som utses av stadsdelsnämnden. En ersättare har avsagt sig sitt uppdrag och SPF Seniorerna Karlaplan har därför nominerat Anders Rickardsson till ny ersättare i pensionärsrådet under resterande mandatperiod.
Bilagor
-
172kb Ladda ner dokument
-
128kb Ladda ner dokument
-
-
§ 9
Motion om att personer som vistas illegalt i Sverige inte ska tilldelas försörjningsstöd och andra förmåner från Stockholms stad
I en motion föreslår Peter Wallmark (SD) och Martin Westmont (SD) att kommunfullmäktige ska besluta att inte ge försörjningsstöd eller andra förmåner till personer som vistas utan tillstånd i landet. Vidare föreslås att staden antar en policy om att inte ”ge illegala invandrare sociala förmåner, ekonomiskt stöd eller boendealternativ som Stockholms stad betalar”.
Förvaltningen hänvisar i sitt svar till det lagstadgade yttersta ansvaret samt stadens riktlinjer gällande de skyldigheter och möjligheter som detta ansvar innebär. Det är förvaltningens mening att de förslag som förs fram i motionen inte är förenliga med stadens yttersta ansvar enligt socialtjänstlagen eller med stadens riktlinjer.
Bilagor
-
209kb Ladda ner dokument
-
99kb Ladda ner dokument
-
150kb Ladda ner dokument
-
-
Fabrique Stockholm II AB med serveringsstället Fabrique på Humlegårdsgatan 9 ansöker om ett stadigvarande serveringstillstånd till allmänheten i restaurang, måndag till söndag mellan kl. 16:00 – 22:00. Alkoholdryckerna avser spritdryck, vin, starköl och andra jästa alkoholdrycker.
Stadsdelsförvaltningen finner inte att ett serveringstillstånd enligt ansökan skulle medföra någon nackdel utifrån en social bedömning och föreslår därför stadsdelsnämnden att tillstyrka ansökan.Bilagor
-
405kb Ladda ner dokument
-
128kb Ladda ner dokument
-
-
Restaurang Josefina AB med serveringsstället Josefina på Galärvarvsvägen 10 ansöker om ett stadigvarande serveringstillstånd till allmänheten, i restaurang och uteservering, måndag till söndag mellan kl. 01:00 – 03:00. Alkoholdryckerna avser spritdryck, vin, starköl och andra jästa alkoholdrycker.
Restaurangverksamheten har ett nuvarande serveringstillstånd till allmänheten, i restaurang och uteservering, måndag till söndag mellan kl. 11:00 – 01:00, samt serveringstillstånd till slutet sällskap, i restaurang och uteservering, måndag till söndag mellan kl. 11:00 – 03:00. Alkoholdryckerna avser spritdryck, vin, starköl och andra jästa alkoholdrycker. Nuvarande serveringstillstånd har varit varaktigt sedan år 2009.
Stadsdelsförvaltningen finner inte att ett serveringstillstånd enligt ansökan skulle medföra någon nackdel utifrån en social bedömning och föreslår därför stadsdelsnämnden att tillstyrka ansökan.Bilagor
-
354kb Ladda ner dokument
-
128kb Ladda ner dokument
-
-
Catering Club Sweden AB med verksamheten Catering Club Sweden AB på Malmvägen 1 ansöker om ett stadigvarande serveringstillstånd för catering till slutet sällskap, måndag till söndag mellan kl. 11:00 – 01:00. Alkoholdryckerna avser spritdryck, vin, starköl och andra jästa alkoholdrycker.
Stadsdelsförvaltningen finner inte att ett serveringstillstånd enligt ansökan skulle medföra någon nackdel utifrån en social bedömning och föreslår därför stadsdelsnämnden att tillstyrka ansökan.Bilagor
-
192kb Ladda ner dokument
-
128kb Ladda ner dokument
-
-
Totalt prognostiseras för året, efter resultatdispositioner, ett överskott om 24,9 mnkr. Nedan visas nettobudget per avdelning efter justerad budget 2020, beräknat utfall och beräknat resultat samt bokslut för 2019. Budgeten har justerats i Kommunstyrelsens avstämningsärende där nämnden beviljats 5,0 mnkr för klimatinvesteringar, 8,0 mnkr för investeringar i maskiner och inventarier, 0,4 mnkr för tryggt mottagande i hemmet, 0,5 mnkr för aktivitetscentra, 0,3 mnkr för miljösamordnare. Budgeten har även justerats med 0,3 mnkr för begärda trygghetsinvesteringar begärda i verksamhetsplanen och 0,6 mnkr som är en beviljad ombudgetering från 2019.
Bilagor
-
326kb Ladda ner dokument
-
135kb Ladda ner dokument
-
135kb Ladda ner dokument
-
-
Stadsdelsförvaltningen redovisar inkomna brev, skrivelser med mera.
Bilagor
-
123kb Ladda ner dokument
-
239kb Ladda ner dokument
-
144kb Ladda ner dokument
-
135kb Ladda ner dokument
-
-
Anmälan av stadsdelsnämndens pensionärråds protokoll från den 5 oktober 2020.
Bilagor
-
129kb Ladda ner dokument
-
Anmälan av stadsdelsnämndens Råd för funktionshinderfrågors protokoll från den 24 september 2020.
Bilagor
-
132kb Ladda ner dokument
-
131kb Ladda ner dokument
-
-
Östermalms stadsdelsförvaltning anmäler delegationsbeslut för perioden 10 september 2020 till och med den 8 oktober 2020.
Bilagor
-
222kb Ladda ner dokument
-
127kb Ladda ner dokument
-
-
Stadsdelsdirektör Kerstin Andersson informerar om aktuella frågor i förvaltningen:
Kulturen kommer – turné på Östermalms förskolegårdar
Kulturen kommer består av tre kulturaktörer som turnerar med totalt 61 utomhusföreställningar på Östermalms kommunala förskolegårdar under oktober och november. Programmet består av två dansföreställningar och en musikföreställning. Tanken är att barnen ska kunna ta del av föreställningar och möta professionella kulturaktörer, även under pågående pandemi.
Nu erbjuder kulturförvaltningen även förskolorna möjlighet att boka kostnadsfria program, några av Östermalms förskolor planerar för ytterligare kulturupplevelser under hösten.
Höstlovsaktiviteter för barn och ungdomar
Som vanligt planeras en mängd höstlovsaktiviteter. Liksom i somras är utmaningen att genomföra dem på ett coronasäkert sätt.
På webbplatsen ung.stockholm presenterar alla stadsdelar sina aktiviteter. På Östermalm är det parklekarna, de båda fritidsgårdarna Humlanhuset och Hjorthagens ungdomsgård samt fältassistenterna som anordnar aktiviteter.
Ansökan om föreningsstöd pågår till den 19 november
Idag, den 22 oktober, öppnar ansökningsperioden för 2021 års föreningsstöd och pågår till den 19 november. I denna ansökningsperiod kan föreningarna ansöka om både verksamhetsstöd och aktivitetsstöd. Beslut om fördelning fattas på nämndsammanträde i februari 2021.
Under samma period ska samtliga föreningar som beviljats stöd under 2020 lämna in sin redovisning.
Förtroenderåd vid våra vård- och omsorgsboenden
Alla boenden har meddelat att de kommer att ha förtroenderåd under oktober eller november. I första hand kommer de att genomföras digitalt. Om det inte är möjligt genomförs mötet i förvaltningens lokaler på Karlavägen 104.
Enkät om lekplatser i Hjorthagen
Nu är Hjortgläntans lekplats färdigställd, Dianaparken har rustats upp och det har byggts flera nya lekplatser i Norra Djurgårdsstaden. För att få en bild av hur barnen i Hjorthagen upplever tillgången på lekmiljöer, genomför parkmiljöavdelningen nu en enkät på två förskolor i området. Vårdnadshavarna får dels ange vad de tycker om lekmöjligheterna, dels vad de tycker är bra och vad som kan bli bättre.
Trygghetsvandring 15 oktober
Den 15 oktober genomförde stadsdelsförvaltningen, tillsammans med polisen och Lidingö kommun, trygghetsvandring i två områden runt tunnelbanestationen i Ropsten. Den ena vandringen rörde sig över området kring tunnelbanestationen, busstorget och parkeringen. Den andra gick gångvägarna till och från tunnelbanan upp mot Hjorthagen.
Totalt deltog 22 personer, utöver representanter från arrangörerna var det boende i området, trafikkontoret och Keolis. Cirka 25 felpunkter noterades. De flesta handlade om dålig eller trasig belysning, slyröjning och klotter.
Punkterna sammanställs nu i en rapport som kommer att skickas till alla som deltog samt till problemägarna. Uppföljning och återkoppling sker under senhösten.
Gasverksdagen 17 oktober
Vid förra nämnden informerade vi om Gasverksdagen som genomfördes digitalt i lördags. Vi berättade också att stadsdelsförvaltningen skulle medverka med en kort film där vi presenterade de nya förskolorna och den nya parkleken och öppna förskolan i området.
Så blev det dock inte. Detta på grund av en EU-dom som meddelades i somras och som innebär att det i dagsläget finns otillräckligt skydd för överföring av personuppgifter till USA i de digitala kanaler vi använder. Därför beslutade förvaltningen att avstå från medverkan.
Nämnden 17 november
Observera att nästa månads nämnd genomförs på en tisdag, den 17 november.
Vid den nämnden kommer beslut angående program för hållbar stadsutveckling Norra Djurgårdsstaden, som presenteras på dagens nämnd.
-
§ 19
Övriga frågor
-
§ 20
Information om inkommen rapport enligt 14 kapitlet socialtjänstlagen (lex Sarah) – egen regi
-
§ 21
Information om inkommen rapport enligt 14 kapitlet socialtjänstlagen (lex Sarah) – egen regi
-
§ 22
Information om inkommen rapport enligt 14 kap. socialtjänstlagen (Lex Sarah) - privat regi
-
§ 23
Rapport enligt 24 b LSS (lex Sarah) - egen regi
-
§ 24
Rapportering av ej verkställda beslut enligt LSS och SoL (socialtjänst) för år 2020
-
§ 25
Rapportering av ej verkställda beslut enligt SoL (äldreomsorg) för år 2020.
-
§ 26
Nedläggning av faderskapsutredning enligt 2 kapitlet 7 § 2 stycket föräldrabalken.
-
§ 27
Nedläggning av faderskapsutredning enligt 2 kapitlet 7 § 2 stycket föräldrabalken.
-
Anmälan av sociala delegationens protokoll från den 8 oktober 2020.
-
§ 29
Yttrande till förvaltningsrätten avseende överklagan av beslut om umgängesbegränsning enligt 14 § 2st 1p. Lagen med särskilda bestämmelser om vård av unga, LVU