Möte 2021-02-11
-
1
Val av justerare och dag för justering
-
Ett medborgarförslag har lämnats in till stadsdelsnämnden med förslag om åtgärder för att minska förvaltningens portokostnader. Förvaltningen beskriver i svaret de olika metoder som används för delgivning av beslut.
Bilagor
-
188kb Ladda ner dokument
-
429kb Ladda ner dokument
-
-
Varje månad redovisas de medborgarförslag som nämnden ska besluta om hantering av och förvaltningen anmäler de medborgarförslag som har sänts till annan nämnd eller där förvaltningen har haft nämndens uppdrag att besvara förslagen.
Bilagor
-
184kb Ladda ner dokument
-
30kb Ladda ner dokument
-
49kb Ladda ner dokument
-
196kb Ladda ner dokument
-
56kb Ladda ner dokument
-
-
Verksamhetsplanen för Östermalms stadsdelsnämnd anger inriktningen för nämndens verk-samhet under 2021. Den utgår från kommunfullmäktiges budget för 2021 och dess tre inrikt-ningsmål:
1. En modern storstad med möjligheter och valfrihet för alla
2. En hållbart växande och dynamisk storstad med hög tillväxt
3. En ekonomiskt hållbar och innovativ storstad för framtiden
En sammanfattning av nämndens bidrag till respektive inriktningsmål, samt särskilda priorite-ringar för året, ges under respektive inriktningsmål. Till inriktningsmålen har kommunfull-mäktige beslutat om verksamhetsområdesmål. Det arbete som planeras för att bidra till full-mäktiges mål beskrivs under respektive mål för verksamhetsområdet. Nämnden har utifrån fullmäktiges mål även formulerat egna mål. Nämnden anger årsmål för kommunfullmäktiges indikatorer och har även utformat egna indikatorer för att följa upp nämndens mål och aktivi-teter.
Bilagor
-
246kb Ladda ner dokument
-
467kb Ladda ner dokument
-
122kb Ladda ner dokument
-
184kb Ladda ner dokument
-
102kb Ladda ner dokument
-
724kb Ladda ner dokument
-
304kb Ladda ner dokument
-
439kb Ladda ner dokument
-
191kb Ladda ner dokument
-
687kb Ladda ner dokument
-
Nämndens föreningsstöd syftar till att uppmuntra och stödja stadsdelsområdets invånare att i organiserade former påverka och engagera sig ideellt genom social eller kulturell verksamhet.
Nämnden har 1 500 000 kronor i budget för föreningsstöd 2021. Förvaltningen föreslår att 1 217 000 kronor avsätts för ansökningsperiod 1, 235 000 kronor för hyreskostnaden för Skogvaktargatan 11, 38 000 kronor för ansökningsperiod 2 samt 10 000 kronor för marknadsföring.
Ideella föreningar har i ansökningsperiod 1, den 22 oktober till och med 19 november 2020, haft möjlighet att ansöka om verksamhetsstöd eller aktivitetsstöd för 2021. Totalt har 19 föreningar ansökt om stöd, varav fyra ansöker för första gången. Förvaltningen föreslår att 18 föreningar beviljas stöd och en får avslag. Nämnden föreslås även besluta om att förvaltningen får i uppdrag att utarbeta förslag på revidering av lokala regler för föreningsstöd och besluta om att övergå till en ansökningsomgång per år, istället för två, från och med 2022. Förvaltningen föreslår slutligen att nämnden beslutar att ta fram en rutin för idéburet offentligt partnerskap.
Bilagor
-
291kb Ladda ner dokument
-
299kb Ladda ner dokument
-
-
Skribenterna önskar att förvaltningen, i samverkan med relevanta aktörer gör en fördjupad studie av resultatet av årets trygghetsmätning. Syftet är att ta fram underlag för att bättre förstå upplevelsen av trygghet och vilka åtgärder som skulle kunna öka tryggheten bland äldre. Ärendet är berett av förvaltningens trygghets- och säkerhetssamordnare i samråd med äldreomsorgsavdelningen. Representant från stadsdelsnämndens pensionärsråd har bidragit i arbetet.
Förvaltningen kan utifrån befintligt material inte se att otryggheten bland äldre på Östermalm ökar. Däremot anger fler i åldersgrupperna 65-79 år och 80 + att de upplever otrygghet jämfört med övriga åldersgrupper. Det är fler äldre kvinnor än äldre män som anger att de upplever otrygghet och oro. Skillnaden mellan könen är inte unik för Östermalm utan samma mönster ses såväl i nationella som stadsövergripande undersökningar.
Trygghets- och säkerhetsfrågor har hög prioritet och utgör ett av nämndens tre övergripande fokusområden för 2021. Arbetet med äldres trygghet kommer att bedrivas bland annat inom ramen för Äldrevänlig stad, där flera delar av förvaltningen är representerade i styrgrupp och arbetsgrupper och pensionärsrådet dels är referensgrupp och dels deltar i arbetsgrupper. Förvaltningen bedömer att det bör ge rätt förutsättningar för att fortsatt undersöka och driva frågan på ett strukturerat och samordnat sätt utifrån flera perspektiv och på så sätt kunna ta fram förslag på träffsäkra åtgärder.
Bilagor
-
366kb Ladda ner dokument
-
79kb Ladda ner dokument
-
-
Regeringen har haft i uppdrag att göra en översyn av den nuvarande lagstiftningen på djurhälsoområdet. Syftet med översynen är att anpassa lagstiftningen till EU:s nya djurhälsoförordning som ska börja tillämpas i april 2021. EU-förordningen omfattar bland annat regler om sjukdomsövervakning, sjukdomsbekämpning, villkor för djurförflyttningar. Syftet med översynen är också att få till stånd en modern och sammanhållen lagstiftning, som ska ersätta de fem lagar som finns idag inom området. Lagstiftningen ska säkerställa ett gott smittskydd och därigenom tillvarata djurskydds-, folkhälso- och miljöintressen samt produktionsekonomiska intressen.
Östermalms stadsdelsförvaltning ansvarar inte för någon djurhållning. Förvaltningen är dock positiv till en ny samlad djuhälsoreglering om bekämpning av överförbara djursjukdomar.
Bilagor
-
206kb Ladda ner dokument
-
334mb Ladda ner dokument
-
-
Länsstyrelsen har fått i uppdrag av regeringen att samordna och leda det regionala arbetet med friluftspolitiken. Syftet med en regional friluftlivsstrategi är att skapa förutsättningar för att stärka genomförandet av den nationella friluftslivspolitiken i Stockholms län.
Förvaltningen är positiv till att en regional strategi för friluftslivet i länet har tagits fram. Den vardagsnära naturen är viktig för att alla ska kunna utöva friluftsliv. Stockholm stad kan genom den fysiska planeringen skapa förutsättningar för att bevara och stärka den grönstruktur som finns. I samband med att Stockholm förtätas och många nya bostäder byggs är det viktigt att den vardagsnära naturen planeras in i ett tidigt skede för att målet om en god bebyggd miljö ska kunna uppnås. Förvaltningen arbetar både för att bevara och utveckla de parker och grönområden som finns inom stadsdelsområdet samt verkar för att grönstrukturen lyfts i tidiga skeden i stadsutvecklingsprocessen.
Bilagor
-
327kb Ladda ner dokument
-
13mb Ladda ner dokument
-
-
Ett gemensamt trygghetsprogram för staden, nämnder och bolagsstyrelser, ger vägledning och gynnar på sikt stadens brottsförebyggande och trygghetsskapande arbete. I trygghets-programmet lyfts bland annat vikten av fungerande samverkan, såväl internt som externt för att nå framgång i det brottsföre-byggande och trygghetsskapande arbetet.
Trygghetsprogrammet utgår från Agenda 2030 och ska även vara kopplat till andra beslutade styrdokument som styr mot målet om en trygg, säker och välskött stad. Stadens säkerhetsprogram och överenskommelsen mellan staden och Polisregion Stockholm är exempel på sådana styrdokument. Trygghetsprogrammet ska genomsyras av ett jämställdhets-, barn-, funktionshinder-, hbtq- samt äldreperspektiv.
Ärendet är berett av trygghets- och säkerhetssamordnaren i samråd med preventionsenheten och parkmiljöavdelningen. Funktionshinderrådet och pensionärsrådet har getts möjlighet att lämna synpunkter på programmet.
Trygghetsprogrammet ger en tyngd åt brottsförebyggande och trygghetsfrågorna. Vikten av samverkan, såväl inom stadens verksamheter som externt, samt en god kommunikation lyfts på ett bra sätt i programmet. Stadsdelsförvaltningen ser positivt på att frågorna lyfts i ett eget trygghetsprogram och ser fram emot att ta sig an arbetet på lokal nivå.
Bilagor
-
203kb Ladda ner dokument
-
89kb Ladda ner dokument
-
-
Maria Mustonen och Sara Stenudd (båda V) har skrivit en motion där de föreslår att staden ska utreda hur kommunala återbruksgallerior kan implementeras i Stockholm, hur byggvaror och annat relevant verksamhetsavfall kan inkluderas i konceptet, var en pilotanläggning kan lokaliseras samt att en utvärdering görs av stadens Pop Up återbruksverksamhet.
Förvaltningen ställer sig positiv till förslaget i sin helhet och ambitionen att underlätta för medborgarna att återbruka och materialåtervinna sitt avfall.
Bilagor
-
229kb Ladda ner dokument
-
158kb Ladda ner dokument
-
-
LE STHLM AB ansöker om ett stadigvarande serveringstillstånd till allmänheten, i restaurang och uteservering, måndag till söndag mellan kl. 11:00 – 01:00. De ansökta alkoholdryckerna avser spritdrycker, vin, starköl och andra jästa alkoholdrycker. Ansökan om serveringstillstånd avser restaurang LE på Jungfrugatan 7A.
Restaurang LE är ett orangeri i uppbyggnadsfasen, belägen på innergården av Jungfrugatan 7A och invigs i mars 2021. LE STHLM AB hyr innergården av Unique Hotel, restaurangverksamheten bedrivs i egen regi.
Östermalms stadsdelsförvaltning finner inte att ett stadigvarande serveringstillstånd enligt ansökan befaras föranleda en nackdel utifrån de sociala aspekterna.
Bilagor
-
516kb Ladda ner dokument
-
-
Under ett kalenderår finns ett antal besluts- och anmälningsärenden som är som åtekommande till nämnden. För att skapa en överblick över dessa ärenden har förvaltningen sammanställt ett årshjul med kompletterande beskrivande text.
Bilagor
-
160kb Ladda ner dokument
-
244kb Ladda ner dokument
-
-
13
Redovisning av verksamhet med personligt ombud under år 2020, ansökan om statsbidrag för verksamhetsåret år 2021
Kommuner kan ansöka om statsbidrag hos Länsstyrelsen för delfinansiering av verksamhet med personligt ombud. En årlig redovisning ska lämnas till Länsstyrelsen.
Ärendet omfattar redovisning för verksamhetsåret 2020 samt ansökan om statsbidrag för 2021 avseende delfinansiering av fyra heltidstjänster. Statsbidraget har föregående år utgått med 402 638 kronor per år för en heltidstjänst. Beloppet justeras av Socialstyrelsen utifrån hur många ansökningar som inkommit.
Ansökan respektive redovisning ska vara Länsstyrelsen tillhanda senast den 15 januari 2021. Dessa undertecknas av chefen för förvaltningens socialtjänstavdelning. Nämndens beslut ska vara Länsstyrelsen tillhanda senast den 1 mars 2021.
Bilagor
-
223kb Ladda ner dokument
-
-
Syftet med verksamhetsuppföljningen är att få kunskap om verksamhetens kvalitet i förhållande till regelverk, avtal och kvalitetsmål. Uppföljningen genomfördes i november 2020 för att säkerställa att verksamheten åtgärdat de områden som förvaltningen uppmärksammat vid 2019 års uppföljning. På grund av rådande pandemi har årets verksamhetsuppföljning inte kunnat genomföras enligt gängse rutiner, det har inte skett några fysiska verksamhetsbesök utan uppföljningen har skett digitalt.
Uppföljningen omfattar både social omsorg och hälso- och sjukvård. Verksamhetsuppföljningen baseras på dialog med ledning, samtal med hälso- och sjukvårdspersonal, genomgång av resultatet från egenkontroller och brukar- och individuppföljning för 2020 samt inkomna synpunkter. Kattrumpstullens vård- och omsorgsboende har totalt 97 lägenheter, varav 65 platser för personer med somatiska sjukdomar och 32 platser för personer med demenssjukdom.
Bilagor
-
182kb Ladda ner dokument
-
211kb Ladda ner dokument
-
-
Stadsdelsförvaltningen redovisar inkomna brev, skrivelser med mera.
Bilagor
-
129kb Ladda ner dokument
-
243kb Ladda ner dokument
-
191kb Ladda ner dokument
-
687kb Ladda ner dokument
-
60kb Ladda ner dokument
-
-
Anmälan av stadsdelsnämndens pensionärråds protokoll från den 18 januari 2021.
Bilagor
-
Anmälan av minnesanteckningar från stadsdelsnämndens råd för funktionshinderfrågor år 2020.
Bilagor
-
58kb Ladda ner dokument
-
96kb Ladda ner dokument
-
Anmälan av stadsdelsnämndens ungdomsråds protokoll från den 19 januari 2021.
Bilagor
-
99kb Ladda ner dokument
-
-
Stadsdelsförvaltningen anmäler delegationsbeslut för perioden den 2 december 2020 till och med den 27 januari 2021.
Bilagor
-
234kb Ladda ner dokument
-
-
20
Informationspunkter från stadsdelsdirektören till möten med Östermalms stadsdelsnämnd
-
21
Övriga frågor
-
22
Upphandling av driften av gruppbostäder och daglig verksamhet enligt LSS
-
23
Yttrande till kammarrätten i mål nr 8204-20 avseende umgängesbegränsning enligt 14 § 2 stycket 1 punkt lagen med särskilda bestämmelser om vård av unga
-
24
Nedläggning av faderskapsutredning enligt 2 kapitlet 7 § 2 stycket föräldrabalken
-
Upprop och närvaroregistrering, val av protokollsjusterare, tid för protokollsjustering, anmälan av föregående protokoll och fastställande av dagordning.
-
Ett medborgarförslag har lämnats in till stadsdelsnämnden med förslag om åtgärder för att minska förvaltningens portokostnader. Förvaltningen beskriver i svaret de olika metoder som används för delgivning av beslut.
Bilagor
-
188kb Ladda ner dokument
-
429kb Ladda ner dokument
-
560kb Ladda ner dokument
-
-
Varje månad redovisas de medborgarförslag som nämnden ska besluta om hantering av och förvaltningen anmäler de medborgarförslag som har sänts till annan nämnd eller där förvaltningen har haft nämndens uppdrag att besvara förslagen.
Bilagor
-
184kb Ladda ner dokument
-
30kb Ladda ner dokument
-
49kb Ladda ner dokument
-
196kb Ladda ner dokument
-
56kb Ladda ner dokument
-
587kb Ladda ner dokument
-
-
Verksamhetsplanen för Östermalms stadsdelsnämnd anger inriktningen för nämndens verk-samhet under 2021. Den utgår från kommunfullmäktiges budget för 2021 och dess tre inrikt-ningsmål:
1. En modern storstad med möjligheter och valfrihet för alla
2. En hållbart växande och dynamisk storstad med hög tillväxt
3. En ekonomiskt hållbar och innovativ storstad för framtiden
En sammanfattning av nämndens bidrag till respektive inriktningsmål, samt särskilda priorite-ringar för året, ges under respektive inriktningsmål. Till inriktningsmålen har kommunfull-mäktige beslutat om verksamhetsområdesmål. Det arbete som planeras för att bidra till full-mäktiges mål beskrivs under respektive mål för verksamhetsområdet. Nämnden har utifrån fullmäktiges mål även formulerat egna mål. Nämnden anger årsmål för kommunfullmäktiges indikatorer och har även utformat egna indikatorer för att följa upp nämndens mål och aktivi-teter.
Bilagor
-
246kb Ladda ner dokument
-
467kb Ladda ner dokument
-
122kb Ladda ner dokument
-
184kb Ladda ner dokument
-
102kb Ladda ner dokument
-
724kb Ladda ner dokument
-
304kb Ladda ner dokument
-
439kb Ladda ner dokument
-
191kb Ladda ner dokument
-
687kb Ladda ner dokument
-
168kb Ladda ner dokument
-
Nämndens föreningsstöd syftar till att uppmuntra och stödja stadsdelsområdets invånare att i organiserade former påverka och engagera sig ideellt genom social eller kulturell verksamhet.
Nämnden har 1 500 000 kronor i budget för föreningsstöd 2021. Förvaltningen föreslår att 1 217 000 kronor avsätts för ansökningsperiod 1, 235 000 kronor för hyreskostnaden för Skogvaktargatan 11, 38 000 kronor för ansökningsperiod 2 samt 10 000 kronor för marknadsföring.
Ideella föreningar har i ansökningsperiod 1, den 22 oktober till och med 19 november 2020, haft möjlighet att ansöka om verksamhetsstöd eller aktivitetsstöd för 2021. Totalt har 19 föreningar ansökt om stöd, varav fyra ansöker för första gången. Förvaltningen föreslår att 18 föreningar beviljas stöd och en får avslag. Nämnden föreslås även besluta om att förvaltningen får i uppdrag att utarbeta förslag på revidering av lokala regler för föreningsstöd och besluta om att övergå till en ansökningsomgång per år, istället för två, från och med 2022. Förvaltningen föreslår slutligen att nämnden beslutar att ta fram en rutin för idéburet offentligt partnerskap.
Bilagor
-
291kb Ladda ner dokument
-
299kb Ladda ner dokument
-
-
Skribenterna önskar att förvaltningen, i samverkan med relevanta aktörer gör en fördjupad studie av resultatet av årets trygghetsmätning. Syftet är att ta fram underlag för att bättre förstå upplevelsen av trygghet och vilka åtgärder som skulle kunna öka tryggheten bland äldre. Ärendet är berett av förvaltningens trygghets- och säkerhetssamordnare i samråd med äldreomsorgsavdelningen. Representant från stadsdelsnämndens pensionärsråd har bidragit i arbetet.
Förvaltningen kan utifrån befintligt material inte se att otryggheten bland äldre på Östermalm ökar. Däremot anger fler i åldersgrupperna 65-79 år och 80 + att de upplever otrygghet jämfört med övriga åldersgrupper. Det är fler äldre kvinnor än äldre män som anger att de upplever otrygghet och oro. Skillnaden mellan könen är inte unik för Östermalm utan samma mönster ses såväl i nationella som stadsövergripande undersökningar.
Trygghets- och säkerhetsfrågor har hög prioritet och utgör ett av nämndens tre övergripande fokusområden för 2021. Arbetet med äldres trygghet kommer att bedrivas bland annat inom ramen för Äldrevänlig stad, där flera delar av förvaltningen är representerade i styrgrupp och arbetsgrupper och pensionärsrådet dels är referensgrupp och dels deltar i arbetsgrupper. Förvaltningen bedömer att det bör ge rätt förutsättningar för att fortsatt undersöka och driva frågan på ett strukturerat och samordnat sätt utifrån flera perspektiv och på så sätt kunna ta fram förslag på träffsäkra åtgärder.
Bilagor
-
366kb Ladda ner dokument
-
79kb Ladda ner dokument
-
730kb Ladda ner dokument
-
-
Regeringen har haft i uppdrag att göra en översyn av den nuvarande lagstiftningen på djurhälsoområdet. Syftet med översynen är att anpassa lagstiftningen till EU:s nya djurhälsoförordning som ska börja tillämpas i april 2021. EU-förordningen omfattar bland annat regler om sjukdomsövervakning, sjukdomsbekämpning, villkor för djurförflyttningar. Syftet med översynen är också att få till stånd en modern och sammanhållen lagstiftning, som ska ersätta de fem lagar som finns idag inom området. Lagstiftningen ska säkerställa ett gott smittskydd och därigenom tillvarata djurskydds-, folkhälso- och miljöintressen samt produktionsekonomiska intressen.
Östermalms stadsdelsförvaltning ansvarar inte för någon djurhållning. Förvaltningen är dock positiv till en ny samlad djuhälsoreglering om bekämpning av överförbara djursjukdomar.
Bilagor
-
206kb Ladda ner dokument
-
334mb Ladda ner dokument
-
672kb Ladda ner dokument
-
-
Länsstyrelsen har fått i uppdrag av regeringen att samordna och leda det regionala arbetet med friluftspolitiken. Syftet med en regional friluftlivsstrategi är att skapa förutsättningar för att stärka genomförandet av den nationella friluftslivspolitiken i Stockholms län.
Förvaltningen är positiv till att en regional strategi för friluftslivet i länet har tagits fram. Den vardagsnära naturen är viktig för att alla ska kunna utöva friluftsliv. Stockholm stad kan genom den fysiska planeringen skapa förutsättningar för att bevara och stärka den grönstruktur som finns. I samband med att Stockholm förtätas och många nya bostäder byggs är det viktigt att den vardagsnära naturen planeras in i ett tidigt skede för att målet om en god bebyggd miljö ska kunna uppnås. Förvaltningen arbetar både för att bevara och utveckla de parker och grönområden som finns inom stadsdelsområdet samt verkar för att grönstrukturen lyfts i tidiga skeden i stadsutvecklingsprocessen.
Bilagor
-
327kb Ladda ner dokument
-
13mb Ladda ner dokument
-
657kb Ladda ner dokument
-
-
Ett gemensamt trygghetsprogram för staden, nämnder och bolagsstyrelser, ger vägledning och gynnar på sikt stadens brottsförebyggande och trygghetsskapande arbete. I trygghets-programmet lyfts bland annat vikten av fungerande samverkan, såväl internt som externt för att nå framgång i det brottsföre-byggande och trygghetsskapande arbetet.
Trygghetsprogrammet utgår från Agenda 2030 och ska även vara kopplat till andra beslutade styrdokument som styr mot målet om en trygg, säker och välskött stad. Stadens säkerhetsprogram och överenskommelsen mellan staden och Polisregion Stockholm är exempel på sådana styrdokument. Trygghetsprogrammet ska genomsyras av ett jämställdhets-, barn-, funktionshinder-, hbtq- samt äldreperspektiv.
Ärendet är berett av trygghets- och säkerhetssamordnaren i samråd med preventionsenheten och parkmiljöavdelningen. Funktionshinderrådet och pensionärsrådet har getts möjlighet att lämna synpunkter på programmet.
Trygghetsprogrammet ger en tyngd åt brottsförebyggande och trygghetsfrågorna. Vikten av samverkan, såväl inom stadens verksamheter som externt, samt en god kommunikation lyfts på ett bra sätt i programmet. Stadsdelsförvaltningen ser positivt på att frågorna lyfts i ett eget trygghetsprogram och ser fram emot att ta sig an arbetet på lokal nivå.
Bilagor
-
203kb Ladda ner dokument
-
89kb Ladda ner dokument
-
795kb Ladda ner dokument
-
-
Maria Mustonen och Sara Stenudd (båda V) har skrivit en motion där de föreslår att staden ska utreda hur kommunala återbruksgallerior kan implementeras i Stockholm, hur byggvaror och annat relevant verksamhetsavfall kan inkluderas i konceptet, var en pilotanläggning kan lokaliseras samt att en utvärdering görs av stadens Pop Up återbruksverksamhet.
Förvaltningen ställer sig positiv till förslaget i sin helhet och ambitionen att underlätta för medborgarna att återbruka och materialåtervinna sitt avfall.
Bilagor
-
229kb Ladda ner dokument
-
158kb Ladda ner dokument
-
816kb Ladda ner dokument
-
-
LE STHLM AB ansöker om ett stadigvarande serveringstillstånd till allmänheten, i restaurang och uteservering, måndag till söndag mellan kl. 11:00 – 01:00. De ansökta alkoholdryckerna avser spritdrycker, vin, starköl och andra jästa alkoholdrycker. Ansökan om serveringstillstånd avser restaurang LE på Jungfrugatan 7A.
Restaurang LE är ett orangeri i uppbyggnadsfasen, belägen på innergården av Jungfrugatan 7A och invigs i mars 2021. LE STHLM AB hyr innergården av Unique Hotel, restaurangverksamheten bedrivs i egen regi.
Östermalms stadsdelsförvaltning finner inte att ett stadigvarande serveringstillstånd enligt ansökan befaras föranleda en nackdel utifrån de sociala aspekterna.
Bilagor
-
516kb Ladda ner dokument
-
1013kb Ladda ner dokument
-
-
Under ett kalenderår finns ett antal besluts- och anmälningsärenden som är som åtekommande till nämnden. För att skapa en överblick över dessa ärenden har förvaltningen sammanställt ett årshjul med kompletterande beskrivande text.
Bilagor
-
160kb Ladda ner dokument
-
244kb Ladda ner dokument
-
526kb Ladda ner dokument
-
-
§ 13
Redovisning av verksamhet med personligt ombud under år 2020, ansökan om statsbidrag för verksamhetsåret år 2021
Kommuner kan ansöka om statsbidrag hos Länsstyrelsen för delfinansiering av verksamhet med personligt ombud. En årlig redovisning ska lämnas till Länsstyrelsen.
Ärendet omfattar redovisning för verksamhetsåret 2020 samt ansökan om statsbidrag för 2021 avseende delfinansiering av fyra heltidstjänster. Statsbidraget har föregående år utgått med 402 638 kronor per år för en heltidstjänst. Beloppet justeras av Socialstyrelsen utifrån hur många ansökningar som inkommit.
Ansökan respektive redovisning ska vara Länsstyrelsen tillhanda senast den 15 januari 2021. Dessa undertecknas av chefen för förvaltningens socialtjänstavdelning. Nämndens beslut ska vara Länsstyrelsen tillhanda senast den 1 mars 2021.
Bilagor
-
223kb Ladda ner dokument
-
687kb Ladda ner dokument
-
-
Syftet med verksamhetsuppföljningen är att få kunskap om verksamhetens kvalitet i förhållande till regelverk, avtal och kvalitetsmål. Uppföljningen genomfördes i november 2020 för att säkerställa att verksamheten åtgärdat de områden som förvaltningen uppmärksammat vid 2019 års uppföljning. På grund av rådande pandemi har årets verksamhetsuppföljning inte kunnat genomföras enligt gängse rutiner, det har inte skett några fysiska verksamhetsbesök utan uppföljningen har skett digitalt.
Uppföljningen omfattar både social omsorg och hälso- och sjukvård. Verksamhetsuppföljningen baseras på dialog med ledning, samtal med hälso- och sjukvårdspersonal, genomgång av resultatet från egenkontroller och brukar- och individuppföljning för 2020 samt inkomna synpunkter. Kattrumpstullens vård- och omsorgsboende har totalt 97 lägenheter, varav 65 platser för personer med somatiska sjukdomar och 32 platser för personer med demenssjukdom.
Bilagor
-
182kb Ladda ner dokument
-
211kb Ladda ner dokument
-
-
Stadsdelsförvaltningen redovisar inkomna brev, skrivelser med mera.
Bilagor
-
129kb Ladda ner dokument
-
243kb Ladda ner dokument
-
191kb Ladda ner dokument
-
687kb Ladda ner dokument
-
138kb Ladda ner dokument
-
-
Anmälan av stadsdelsnämndens pensionärråds protokoll från den 18 januari 2021.
Bilagor
-
135kb Ladda ner dokument
-
Anmälan av minnesanteckningar från stadsdelsnämndens råd för funktionshinderfrågor år 2020.
Bilagor
-
58kb Ladda ner dokument
-
96kb Ladda ner dokument
-
137kb Ladda ner dokument
-
Anmälan av stadsdelsnämndens ungdomsråds protokoll från den 19 januari 2021.
Bilagor
-
99kb Ladda ner dokument
-
656kb Ladda ner dokument
-
-
Stadsdelsförvaltningen anmäler delegationsbeslut för perioden den 2 december 2020 till och med den 27 januari 2021.
Bilagor
-
234kb Ladda ner dokument
-
495kb Ladda ner dokument
-
-
§ 21
Övriga frågor