Föreningen C/O City har sitt ursprung i ett projekt med samma namn som drevs under åren 2011 till 2018. Projektet syftade till att utveckla verktyg för integrering av ekosystemtjänster i planering och byggande, synliggöra den ekonomiska och ekologiska nyttan med ekosystemtjänster i städer samt skapa forum för kunskapsspridning, samarbete och nya marknader i Sverige och internationellt. Projektet har innehållit en bred konstellation av parter bestående av miljö- och hälsoskyddsnämnden i Stockholms stad, andra kommuner, företag och akademi.
Efter att projektet C/O City avslutats har resultaten och lärdomarna drivits vidare av den ideella föreningen C/O City. Föreningens syfte är att förvalta och vidareutveckla kunskap inom området urbana ekosystemtjänster, såväl nationellt som internationellt. Ambitionen är att höja kunskapen om urbana ekosystemtjänster hos alla parter inom samhällsbyggnadssektorn. Det långsiktiga målet är att bidra till att ekosystemtjänster integreras i allt samhällsbyggande för att bidra till en mer hållbar stadsutveckling och att möta FN:s hållbarhetsmål.
Föreningens vision är att C/O City ska utvecklas till den naturliga mötesplatsen och kunskapsplattformen för aktörer inom samhällsbyggnadssektorn. C/O City verkar helt utan kommersiella intressen, utifrån de behov som medlemmarna formulerar och de utmaningar som klimatförändringar och andra förändringar innebär för vår urbana miljö.
Under 2018 har en interimistisk styrelse tillsatts och arbetet med information, medlemsmöten och planering av nationell konferens har påbörjats. Medlemsavgiften för staden är 24 000 kronor per år.
Bilagor